Books, Beauty & Stuff

19 decembrie, 2013

Cartea saptamanii - Secretele unei doamne de Julie Garwood

Fijnd joi, avem zi de carte. 
Cea pe care vi-o prezint astazi face parte din trilogia Clayborne of Rosehill:  Mary Rose - For the Roses (Secreteleunei doamne),  Travis - One Pink Rose ( Un trandafir roz), Douglas – One White Rose (Un trandafir alb), Adam – One Red Rose (Un trandafir rosu), Cole – Come the Sping (Iubirea e mai dulce primavara).

New York, 1860
Un copil este aruncat la gunoi si este salvat de 4 baieti ce formau o gasca. Copilul era o fetita careia i-au dat numele Mary Rose.
Preiau toti numele de Clayborne si decid sa devina o familie pentru copila gasita.
Peste cativa ani in 1879 ii gasim pe toti in Mantana Valley, orasul Blue Bell, cand Mary Rose se intorcea de la scoala nerabdatoare sa-si vada fratii la ferma lor, Rosehill. Era acum o domnisora frumoasa si dornica sa ajute pe oricine  considera ea ca are nevoie. 
In uras soseste Harrison Stanford MacDonald, avocat, ce avea ca interes  familia Clayborne. Nici nu a fost nevoie sa puna prea multe intrebari, imediat ce s-a aflat ca un strain era la bar, era a scurt timp inconjurat de cativa barbati curiosi. Toti, mandrii de Mary Rose se aliniau zilnic,  la pranz, in fata magazinului pentru a o privi indeaproape cand venea in oras.
Ca angajat al lordului William Elliott, Harrison ajunsese aici in cautarea fetitei lodului rapita pe cand era bebelus.
Cand inca Mary Rose era la scoala, mama unei alte eleve a avut un soc cand a vazut-o, spunand ca aceasta semana foarte bine cu Agatha, sotia Lordului Elliott. Avocatul trimis acolo nu reusise sa afle nimic, asa ca Harrisson doreste sa continuie cercetarile in Montana. Nu avea prea mari sperante, dar atunci cand in aceeasi zi  o vede  pentru prima oara pe Mary Rose  ramane paralizat de uimire. Mary Rose semana ca doua picatui de apa cu Agatha.
Aflase deja din discutiile de la bar ca Mary Rose avea obiceiul de ajuta pe toata lumea.
Il avertizeaza pe Cole Clayborne ca afara cineva le pregatise o ambuscada. Face pe neajutoratul in fata lui Mary Rose, ii spune ca nu stie sa traga cu arma, iar cand ei i se pare ca el e singur si pierdut isi atinge scopul fiind invitat la masa cu toata exasperarea fratilor sai. Observasera si acestia ca Harrisson purta pistol, dar era nefolosit, cartusiera ea nou nouta. Au ras si l-au numit MacDonald Vai-De-El, gandindu-se ca la cat de masiv era ar fi trebuit sa se poata apara.
Ii era dificil sa se abtina, dar ii lasa pe frati sa-l tachineze mereu. Cina se transformare intr-un interogatoriu. Le-a raspuns fratilor la toate intrebarile incercand si el sa obtina cat mai multe informatii despre ei.
In Montana, fratii isi creasera o viata, aveau o casa ce arata mai bine pe interior pentru a nu atrage atentia, invatasera sa citeasa, sa scrie si sa cante la pian.
Harrisson ramane sa locuiasca  acolo pentru o perioada . Se simte atras de Mary Rose si invers, dar Harrisson ii spune ca nu pot fi impreuna.
Intr-o zi, in oras,  incearca sa opreasca un grup de barbati ce aveau de gand sa dea foc colibei lui Corrie. Toti spunea de aceasta ca e nebuna. Traia singura in muntii de cand sotul si fiul ei fusesera omorati de indieni. Doar Mary Rose o considera prietena ei cu toate ca nu o vazuse niciodata.
Este batuta de acei barbat, iar Harrison apare primul si o aduna de pe jos. „Dragul si bunul de Harrison se transformase intr-un barbar. Aparu ca un inger razbunator de nicaieri si sari sa-l atace pe Bickley.” Toti ajunsesera la concluzia ca era o amenintare mai mare decat Cole, unul dintre frati, mai ales ca apoi s-a batut singur si cu restul grupului.
Pe parcurs, intre cei doi se nasc sentimente placute, iar Harrisson ii anunta pe frati ca are de gand sa le curteze sora, asta dupa ce le-a spus adevarul privind aparitia lui acolo.
El o anunta ca trebuie sa plece , dar ca ar vrea sa oficieze casatoria pana pleaca si impotriva lui Mary Rose casatoria este oficiata de catre „ un judecator care spanzura oameni”. .
El pleaca la Londra.
Mary Rose afla apoi toata povestea de la fratii sai. „M-a tradat, nu? Sunt sotia lui acum si totusi mi-a ascuns asa ceva?”
Am sa ma opresc aici, va las pe voi sa aflati ce se mai intampla citind cartea. Va putea Mary Rose sa il ierte pe Harrison? Isi va cunoaste tatal?


Nota personala: cartea are mult umor si o poveste placuta in cele 555 de pagini. Mi-a facut placere sa o citesc si chiar am ras de una singura. Eu zic ca o sa va placa si voua asa ca va invit sa o cititi. 
Oare despre ce carte a scris Iulia astazi?

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Subscribe Via Email
Un produs Blogger.