Books, Beauty & Stuff

19 decembrie, 2013

Cartea saptamanii - Secretele unei doamne de Julie Garwood

Fijnd joi, avem zi de carte. 
Cea pe care vi-o prezint astazi face parte din trilogia Clayborne of Rosehill:  Mary Rose - For the Roses (Secreteleunei doamne),  Travis - One Pink Rose ( Un trandafir roz), Douglas – One White Rose (Un trandafir alb), Adam – One Red Rose (Un trandafir rosu), Cole – Come the Sping (Iubirea e mai dulce primavara).

New York, 1860
Un copil este aruncat la gunoi si este salvat de 4 baieti ce formau o gasca. Copilul era o fetita careia i-au dat numele Mary Rose.
Preiau toti numele de Clayborne si decid sa devina o familie pentru copila gasita.
Peste cativa ani in 1879 ii gasim pe toti in Mantana Valley, orasul Blue Bell, cand Mary Rose se intorcea de la scoala nerabdatoare sa-si vada fratii la ferma lor, Rosehill. Era acum o domnisora frumoasa si dornica sa ajute pe oricine  considera ea ca are nevoie. 
In uras soseste Harrison Stanford MacDonald, avocat, ce avea ca interes  familia Clayborne. Nici nu a fost nevoie sa puna prea multe intrebari, imediat ce s-a aflat ca un strain era la bar, era a scurt timp inconjurat de cativa barbati curiosi. Toti, mandrii de Mary Rose se aliniau zilnic,  la pranz, in fata magazinului pentru a o privi indeaproape cand venea in oras.
Ca angajat al lordului William Elliott, Harrison ajunsese aici in cautarea fetitei lodului rapita pe cand era bebelus.
Cand inca Mary Rose era la scoala, mama unei alte eleve a avut un soc cand a vazut-o, spunand ca aceasta semana foarte bine cu Agatha, sotia Lordului Elliott. Avocatul trimis acolo nu reusise sa afle nimic, asa ca Harrisson doreste sa continuie cercetarile in Montana. Nu avea prea mari sperante, dar atunci cand in aceeasi zi  o vede  pentru prima oara pe Mary Rose  ramane paralizat de uimire. Mary Rose semana ca doua picatui de apa cu Agatha.
Aflase deja din discutiile de la bar ca Mary Rose avea obiceiul de ajuta pe toata lumea.
Il avertizeaza pe Cole Clayborne ca afara cineva le pregatise o ambuscada. Face pe neajutoratul in fata lui Mary Rose, ii spune ca nu stie sa traga cu arma, iar cand ei i se pare ca el e singur si pierdut isi atinge scopul fiind invitat la masa cu toata exasperarea fratilor sai. Observasera si acestia ca Harrisson purta pistol, dar era nefolosit, cartusiera ea nou nouta. Au ras si l-au numit MacDonald Vai-De-El, gandindu-se ca la cat de masiv era ar fi trebuit sa se poata apara.
Ii era dificil sa se abtina, dar ii lasa pe frati sa-l tachineze mereu. Cina se transformare intr-un interogatoriu. Le-a raspuns fratilor la toate intrebarile incercand si el sa obtina cat mai multe informatii despre ei.
In Montana, fratii isi creasera o viata, aveau o casa ce arata mai bine pe interior pentru a nu atrage atentia, invatasera sa citeasa, sa scrie si sa cante la pian.
Harrisson ramane sa locuiasca  acolo pentru o perioada . Se simte atras de Mary Rose si invers, dar Harrisson ii spune ca nu pot fi impreuna.
Intr-o zi, in oras,  incearca sa opreasca un grup de barbati ce aveau de gand sa dea foc colibei lui Corrie. Toti spunea de aceasta ca e nebuna. Traia singura in muntii de cand sotul si fiul ei fusesera omorati de indieni. Doar Mary Rose o considera prietena ei cu toate ca nu o vazuse niciodata.
Este batuta de acei barbat, iar Harrison apare primul si o aduna de pe jos. „Dragul si bunul de Harrison se transformase intr-un barbar. Aparu ca un inger razbunator de nicaieri si sari sa-l atace pe Bickley.” Toti ajunsesera la concluzia ca era o amenintare mai mare decat Cole, unul dintre frati, mai ales ca apoi s-a batut singur si cu restul grupului.
Pe parcurs, intre cei doi se nasc sentimente placute, iar Harrisson ii anunta pe frati ca are de gand sa le curteze sora, asta dupa ce le-a spus adevarul privind aparitia lui acolo.
El o anunta ca trebuie sa plece , dar ca ar vrea sa oficieze casatoria pana pleaca si impotriva lui Mary Rose casatoria este oficiata de catre „ un judecator care spanzura oameni”. .
El pleaca la Londra.
Mary Rose afla apoi toata povestea de la fratii sai. „M-a tradat, nu? Sunt sotia lui acum si totusi mi-a ascuns asa ceva?”
Am sa ma opresc aici, va las pe voi sa aflati ce se mai intampla citind cartea. Va putea Mary Rose sa il ierte pe Harrison? Isi va cunoaste tatal?


Nota personala: cartea are mult umor si o poveste placuta in cele 555 de pagini. Mi-a facut placere sa o citesc si chiar am ras de una singura. Eu zic ca o sa va placa si voua asa ca va invit sa o cititi. 
Oare despre ce carte a scris Iulia astazi?

18 decembrie, 2013

Autumn and Winter Nail Art Challenge - Silver / Gold

Pentru ca am ramas in urma cu temele de iarna din colaborare, astazi va prezint manichiura mea mea pentru tema Silver / Gold. Eu am ales ales baza aurie de la Golden Rose, 127. Crengutele de brad sunt realizate cu acrilice. 
Nu stiu cat de bine m-am incadrat in tema, dar ce ziceti, va place?





12 decembrie, 2013

Cartea saptamanii - O noapte de iubire de Mary Balogh

Cartea despre care va povestesc astazi este una din preferatele mele.

Titlu engleza: One night for love
Gen: Historical romance
Seria: Bedwyn Family - Neville Wyatt-  One night for love (O noapte de iubire),  Aidan  - Slightly Married, Rannulf  - Slightly Wicked, Freyja -  Slightly Scandalous, Morgan  - Slightly Tempted (Ispita), Alleyne - Slightly Sinful (Aproape pacatoasa) si Wulfric  - Slightly Dangerous,  Lauren Edgeworth - A summer to remember.

Neville Wyatt, conte de Kilbourne urma sa se casatoreasca cu verisoara sa care crescuse alaturi de el la conacul Newbury Abbey. Aceasta uniune fusese planuita cu multi ani in urma de raposatul conte si bunicul miresei, Miss Lauren Edgeworth. In urma cu 6 ani, Neville a plecat la razboi in ciuda impotrivirii tatalui sau.
In ziua nuntii, inaintea inceperii slujbei, in biserica intra o femeie imbracata ca o cersetoare si nu, nu era o halucinatie, nu era nici Lauren ci Lily. Lily cea cu care era casatorit, dar pe care a crezut-o moarta.
Intr-o noapte, pe cand el era pe campul de lupta din Portugalia, are loc confruntare cu o patrula franceza. Sergentul Doyle moare, dar nu inainte ca Neville sa-i promita ca va avea grija de fata lui si ca se va casatori cu ea in aceeasi zi.  A doua zi ea este impuscata de francezi in drum spre tabara de baza. Cade si el cand un glont ii atinge razant capul.
„Doar o noapte de dragoste” atat a fost.
Ea este dusa in Ciudad Rodrigo unde un medic i-a scos glontul ce-i „ratase inima la mustata”. Este apoi luata prozoniera de partizanii spanioli. Actele de casatorie ce le avea la ea ii fusesera luate de francezi si nu a putut dovedi ca era sotia unui ofiter. Timp de sapte luni a avut parte de umilinte  fiind silita de un barbat pe nume Manuel.
Ramane la conac ca sotie a lui Neville, dar firea ei nestiutoare , simpla  si copilaroasa nu se incadra in statutul si standardele familiei acestuia. Acestia sunt impotriva ei, incearca sa o schimbe, sa o modeleze dupa ei, sa o educe. Datorita acestor diferente dintre ei, cu toate ca il adora, decide sa plece la Londra.  
Pleca impreuna cu matusa lui Neville, Elizabeth, ca angajata a acesteia in calitate de insotitoare. Odata ajunse la Londra, Elizabeth se va ocupa de educatiei ei. Are profesori particulari cu care invata sa citeasca, sa socoteasca, sa cante la pian, sa danseze.
Ii face intrarea in societate la balul organizat de Lady Ashton. Toti erau curiosi sa o cunoasca, era subiectul principal de discutie in toate saloanele importante din Londra. Aici il revede pe Neville, iar acesta ramane masca vazand schimbarile. Lily a lui era o lady, o adevara lady, doar ca el o placea asa cum era inainte.
Prietenul cel mai bun al lui Lady Elizabetz, Ducele de Portfrey se arata in repetate randuri interesat de ea. Legat de acesta, Lily va afla un lucru ce-i va schimba toata viata, dar mai mult de atat nu va spun, va las sa descoperiti singuri ce se mai intampla, citind cartea. Va ramane sau nu alaturi de Neville? 

Nota personala: Neaparat sa o cititi, vi-o recomand din toata inima. Are o intriga emotionanta, plina se suspans si cu un final de exceptie. 

Nota: 10 /10


Va invit acum sa vedeti despre ce cartea a ales Iulia sa scrie. 

06 decembrie, 2013

Autumn and Winter Nail Art Challenge - Poinsettias

Hello ladies, 
Am pregatit azi  manichiura cu Poinsettia pentru colaborare asa ca vi-o arat repede. Cu toate ca in poze pare aurie, baza este argintie, Leydi 793. Restul sunt acrilice. 
Ce ziceti, cum vi se pare interpretarea mea? 



05 decembrie, 2013

Cartea saptamanii - Dansul pasiunii de Mary Jo Putney

Hello ladies,
Astazi ma prezint cu o noutate. O recenzie de carte. Impreuna cu Iulia vom posta saptamanal o astfel de recenzie.
V-am mai spus / scris in urma cu ceva timp aici ca favoritele mele sunt cartile romance. In ultima perioada am citit doar historical, asa ca multe din cele pe care vi le voi prezenta si voua, vor fi historical romance. Imi doresc foarte mult sa va placa initiativa noastra.
Nu am mai facut de mult o recenzie asa ca o sa va rog sa fiti blande cu mine.

Cartea de astazi este Dansul pasiunii de Mary Jo Putney.


Titlu oficial: Petals in the storm
Gen: Historical romance suspence
Seria: Fallen Angels  - Nicholas Davies -  Thunder and Roses ( Tunete si trandafiri ), Rafe Whitbourne - Petals in the storm ( Taina contesei ), Lucien Fairchild - Dancing on the wind ( Dansul pasiunii ), Robert Andreville  - Angel Rogue ( Calatorie spre iubire ), Michael Kenyon - Shattered rainbows ( Curcubeie sfaramate ), Kenneth Wilding - River of fire ( Raul de foc ), Stephen Kenyon - One perfect rose ( O iubire imposibila ).

Povestea are loc in Londra, 1814.

Lucien, conte de Strathmore este agent secret al Imperiului Britanic. Aflat in cautarea Fantomei, agent al lui Napoleon Bonaparte,  se infiltreaza in Clubul Diavolilor.
Kit Travers isi cauta sora geamana, Kira, rapita de catre cineva ce facea parte din Clubul Diavolilor. Pe parcursul povestii apare sub diferite deghizari bine realizate incercand sa fie prezenta astfel printre Diavoli fara a fi recunoscuta ca fiind aceeasi persoana.
In incercarea ei de a scotoci dupa o dovada in camerele celor banuiti de rapire este surprinsa de unul dintre barbati. Lucien este cel ce o salveaza atunci, dar si mai apoi de cateva ori. Degeaba vrea el sa afle mai multe despre misterioasa Kit, aceasta ii tratenteste cateva minciuni de fiecare data cand se intalnescc pentru a-si motiva prezenta.
Ambii devenisera constienti de scanteile si pasiunea dintre ei, iar la un moment dat Lucien o cere de sotie avand un mare nu ca refuz. Kit considera ca de fapt Lucien o placea  pe sora ei. Ea doar ii luase locul ca si actrita de teatru, s-a tatuat si si-a tuns parul pentru a intra pielea Kirei si a afla cat mai multe despre rapire. 
La adunarile clubului Diavolilor, orgiile, bautura si protoxidul azot folosit ca drog erau placerile de care aveau parte discipolii. Lui Lucien nu-i era pe plac, dar a trebuit sa dovedeasca ca le este apropiat. 
Cartea pune accent pe telepatia si sentimentele dintre gemeni. Lucien insusi, a avut o sora geamana, dar care din pacate a murit de copil impreuna cu parintii lor. Astfel ca Lucien intelege foarte bine situatia lui Kit atunci cand afla motivul incursiunilor ei in randul Diavolilor si decide sa o ajute.
Legatura telepatica dintre cele doua gemene a ajutat ca ei sa gaseasca locul unde Kira era inchisa.
Mace, rapitorul avea in plan sa le sacrifice pe Kit si Kiri in cadrul unei ceremonii a Clubului Diavolilor. Au loc impuscaturi, dar cele doua gemene au fost bineinteles salvate.
Kit, tigrisorul asa cum o numea Lucien intelege acum ca acesta pe ea o iubeste.
The end. 

Nota personala: cartea aduce o intriga interesanta cu multa actiune si mister. Pe mine m-a tinut cu inima stransa pana la final. Mi-a placut descrierea de pe coperta, nu lasa multe indicii asupra continutului. Merita citita. 

Nota: 10/ 10
Eu sunt curioasa sa vad despre ce a ales Iulia sa scrie astazi. 

03 decembrie, 2013

Autumn and Winter Nail Art Challenge - Snowman

In aceasta seara de Decembrie friguros, am facut  un om de zapada. Din pacate nu este unul real pentru ca nu avem strop de omat. Omul meu de zapada este micut, micut si va priveste de pe inelar. 
Nu cred ca este cazul sa va prezint si oja de Golden Rose, nu-i asa? 
Omuletul e facut cu acrilice si este una dintre temele colaborarii noastre de iarna. Mie mi se pare simpatic asa pitic cum e. Sper ca si voua sa va placa. 




Subscribe Via Email
Un produs Blogger.