Books, Beauty & Stuff

13 martie, 2014

Cartea saptamanii - O noua viata de Mary Jo Putney

Fiind joi avem cartea saptamanii. Din nou una historical de la mine.  Sper sa va placa acest gen pentru ca vor mai fi o multime.

Titlu engleza:  Loving a Lost Lord
Gen: Historical romance
Seria: Lost Lords – Loving a Lost Lord ( O noua viata ), Never Less than a Lady ( Umbrele trecutului ) , Nowhere Near Respectable ( Pasiune si onoare ),  No Longer a Gentleman ( Cand dragostea te schimba ), Sometimes  a Rogue ( Aventurile unei Lady ).

 Mariah Clark este proprietara conacului Hartley, domeniu castigat de tatal ei la jocurile de noroc. Fostul proprietar, George Burke isi doreste insa conacul inapoi, ii face cateva vizite lui Mariah si ii propune sa se casatoreasca, asta dupa ce o anunta ca tatal ei a fost omorat de niste talhari. Pentru a scapa de el, ii spune ca este deja casatorita cu un var indeparat. Primeste chiar si o scrisoare de la avocatul tatalui ei prin care este anunta oficial de moartea lui.
Situatia e complicata, acum era singura pe lume, doar cu Sarah, sora imaginara care locuia in mintea ei. Tatal ei plecase sa rezolve niste treburi ce tineau de rudele din partea lui, dar nu le cunoscuse niciodata si nici el nu pastrase legatura.
Invatase de la bunica ei tiganca diverse ritualuri, erau ca niste rugaciuni, dar cu plante medicinale in plus. Face o vraja a dorintelor si se roaga pentru vindecare, protectie, noroc, iar mintea ii zboara catre un sot adevarat. O voce interioara ca seamana foarte bine cu a bunicii ii spune sa mearga pe tarm. Il gaseste acolo pe Adam Darshan Lawford, duce de Ashton ajuns acolo dupa ce vasul lui a naufragiat si a plutit zile intregi pe o bucata de lemn. Este zgariat pe tot corpul si cu  o rana serioasa la cap. 
Este dus in casa si ingrijit, dar era amnezic datorita loviturii la cap. Intr-un impuls moment ce parea a fi venit tot din vocea bunicii ii spune ca este sotul ei, dar ca nu-i poate spune prea multe despre el. De abia se casatorisera, erau veri indepartati si se cunoasteau de putin timp.

Adam isi revine usor si fiind convins de faptul ca ii este sot asa se si poarta. Viata lor intra pe un fagas normal, ca de oameni casatoriti, doar ca chiar ajung sa se iubeasca.  Se ingrijeau de conac, ea cu registrele, iar el descopera ca ii place gradinaritul si aranjeaza gradina lasata in paragina.
Memoria nu-i revine, dar avea vise, cosmaruri ce credea ca sunt parti din viata lui.
Atunci cand mergea mai departe cu atingerile ea ii spunea ca trebuie sa o i-a usor, sa o curteze pentru ca asta practic era un nou inceput pentru ei.  Se gandea de fapt ca el ar putea fi casatorit si nu vroia sa-l ademeneasca catre adulter.

James Kirkland, Will Masterson si maiorul Alexander Randall erau prieteni foarte buni ai lui Adam, iar acum se aflau se aflau in cautarea lui, ori ca-l gaseau voi, ori cadavrul pentru a fi inmormantat. Accidentul s-a intamplat cand Adam isi testa noul iaht pe aburi. A explodat cazanul de cu abur, iar nava s-a scufundat imediat. Organizeaza ecoaterea epavei la supragfata si descopera ca nu a fost un accident, cineva aranjase ca acel cazan sa explodeze. Banuiala lor se indreapta catre Hal, varul care ar fost urmatorul la mostenirea ducatului.

Dupa ce termina gradina pe care nu o lasa sa o vada decat la final, fac pentru prima oara dragoste, iar apoi  ea ii marturiseste adevarul sufocata de atatea minciuni. A vrut de multe ori sa-i spuna, dar nu a facut-o pentru ca dorea sa-i ofere alinare. El este socat, trist, iar ea isi doreste ca el sa aiba din nou incredere. Decid sa continue ca pana acum, dar pana la un punct, iar atunci Will Masterson ii face aparitia bucuros ca si-a gasit prietenul.

Memoria nu-i revine nici atunci cand i se spune cine este, dar trebuie sa-si reia obligatiile de duce. Impreuna cu cei trei prieteni pleaca spre Londra. Insista sa mearga si Mariah in ciuda aversiunii lui Randall fata de ea.   
Londra aduce multe schimbari pentru cei doi.
Mariah merge la avocatul tatalui ei, afla ca acesta nu i-a scris nici o scrisoare si nici nu ar sti ceva de moartea tatalui ei. Ultima oare il vazuse cu doua luni in urma cand a venit sa-si schimbe testamentul. Acum nu mai avea ce sa faca aici si il anunta ca va pleca inapoi acasa.  

Adam afla de la matusa lui ca era logodit cu fiica ei, Janey Lawford. Isi aducea aminte ca-i era draga, dar nu si ca a cerut-o in casatorie. La o plimbare pe Rotten Row impreuna cu Mariah un puscas ascuns dupa copaci atenteaza la viata lui, dar este doar ranit usor. Il cunoaste acum pe generalul Stillwell care se pare ca este tatal lui vitreg dupa cum va afla mai tarziu. Stia ca mama lui e moarta, dar  acum ii era alaturi impreuna cu sora lui de a carei existanta cu a stiut niciodata si cei doi frati vitregi.
O parte din memorie ii revine in etape si este coplesit de emotiile noutatilor.
Un alt atentat are loc asupra lui cand intr-o noapte un  barbat s-a catarat pe o funie si a intrat pe ferestra sa-l injunghie. 

Apare si tatal lui Mariah, fusese intr-adevar atacat si ranit de talhari, dar avea si vesti bune. A reluat relatia cu fratele lui, contele de Torrington. O duce la mama ei pe care nu o vazuse niciodata, credea ca este moarta. Avea si o sora geamana pe nume Sarah, aceea Sarah pe care o avea in mintea ei ca sora imaginara.

Adam hotareste sa dea o petrecere in cinstea regasirii familiilor. Aici apare si Janey Lawford cea care i s-a spus ca i-ar fi logodnica, iar un lacheu care servea mancarea il ataca cu un cutit. Daca reuseste sa-si duca scopul la bun final nu va spun, va las sa aflati singuri.  La fel si detaliile privind relatia cu Janey si ce se va intampla cu Mariah. Si de ce tatal ei i-a ascuns existenta mamei.

Nota personala: Actiunea e scrisa in stilul caracteristic al autoarei. Avem poveste de dragoste, dar si actiune, deloc plictisitoare. Evenimentele se succed rapid in cele 367 de pagini cu scris mic.  Am citit cartea dintr-o suflare si ca de fiecare data am trait actiunea alaturi de personaje. 

Nota: 9.8 / 10
Dupa cum puteti vedea, ni s-a marit grupul, astazi suntem 5 J

5 comentarii:

  1. Ador genul acesta de literatura!!! Aceasta carte merge pe lista mea de "must have"! ^_^
    Eu citesc acum "Curtezana" de Diane Haeger, e tot un roman istoric/romantic, despre Diane de Poitiers si printul Henri al II-lea al Frantei. :D

    RăspundețiȘtergere
  2. trebuie neaparat sa ii citesc si eu cartile. ma faci curioasa in fiecare saptamana.
    dar nu stiu cum sa ma mai impart. :))
    am atat de multe carti pe lista de asteptare.. :D:D
    pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am si eu o multime care astepta cumintele sa le vina randul.
      Mie imi place mult MJP, are un stil care imbina placut dragostea si scenele de actiune.

      Ștergere
  3. Lista mea se extinde pe zi ce trece. ;))
    Cred ca as avea nevoie de o prelungire a orelor dintr-o zi pentru a citi tot ce mi-am propus. :)
    Pupici

    RăspundețiȘtergere

Subscribe Via Email
Un produs Blogger.