Books, Beauty & Stuff

03 martie, 2014

Cartea saptamanii - O relatie periculoasa de Amanda Quick

Am ramas in urma cu cartea de joi de saptamana trecuta, dar chiar si asa cu intarziere, am vrut neaparat sa va povestesc despre aceasta carte a Amandei Quick.

Titlu engleza: Dangerous
Gen: Historical romance

Prudence Merryweather, ii face o vizita in miez de noapte lui Sebastian, conte de Angelstone cu scopul de a-l ruga sa renunte la duelul cu fratele ei.  Trevor il  provocase atunci cand Angelstone a dansat cu Prue  si dorea sa-i apre onoarea considerand ca acesta  nu are ganduri serioase.  Pentru Angelstone, numit pe buna dreptate Ingerul Cazut, nu ar fi fost nici o problema sa castige acest duel.
Surprinzator, accepta sa isi ceara scuze si astfel se anuleaza duelul, dar cere la schimb o favoare pentru atunci cand va hotara el ca-i este necesara. 
Cei doi aveau fiecare hobby-uri cam ciudate pentru perioada aceea.  Ea cerceta aparitiile spectrale si tot spera ca pana la urma va da si de o fantoma adevarata. El facea diverse investigatii, primind ponturi de la un detectiv.
Ultima lui investigatie avea in prim plan un santaj si un colier. La balul organizat de familia Thronbridge, trebuia sa gaseasca colierul respectiv si merge in dormitorul doamnei, dar este  urmarit de curioasa Prue, iar atunci cand proprietarul isi face aparitia ea se ascunde in dulap. Thronbridge este suspicios pentru ca il gaseste acolo si crede ca urma sa se intalneasca cu nevasta lui. Cand il amentinta cu pistolul, Prue crede ca asa isi va plati datoria si iese din dulap sugerand ca ea si Angelstone se aflau acolo pentru a discuta despre aparitii spectrale. Doar ca in aceea perioada, o femeie putea avea reputatia distrusa intr-o astfel de situatie, asa ca Angelstone intervine si si spune ca de fapt se aflau acolo pentru a discuta viitorul lor intr-ucat o cerese de sotie. Si iata-i pe cei doi logoditi dintr-o greseala.
Doar ca el chiar dorea sa se insoare cu ea, din prisma firii ei ar fi avut o viata interesanta traind impreuna. Pe de o parte ea era fascinata de el.

Primeste un nou pont ce necesita investigarea unei posibile crime. Se dusese vestea ca Lordul Ringcross a cazut dintr-un turn beat fiind, dar lordul Curling la petrecerea caruia s-a intamplat asta are dubii si angajeaza un detectiv. 
Angelstone accepta invitatia acestuia la o petrecere sperand ca astfel vor putea investiga locul.  Cauta pe ascuns camera de unde se presupunea ca ar fi cazut Ringcross, o camera foarte ciudata de altfel, unde totul era negru si lanturi cu catuse erau prinse de perete. Prue simte ca in camera era cu mult mai frig decat pe coridor, dar si  prezenta unei femei ce traise clipe de groaza in aceea camera. Este convinsa ca a intalnit prima ei fantoma adevarata.
In noapte aceea Sebastian o cere de sotie.

In camera neagra, sub pat au gasit o tabachera cu un model comun dar tipul de tutun era destul de neobisnuit, dupa cateva cercetari afla ca ii apartine lui Jeremy, varul lui Sebatian. Cu acesta si mama lui, Sebastian nu avea o relatie foarte buna.

Il gasesc mort si pe Oxenham, ce parea a-si fi luat singur viata, iar langa cadavru un inel ca-i apartinea tot lui Jeremy.
Un alt barbat, Bloomfield, apeleaza la serviciile lui Pue, speriat ca fantoma unei femei pe nume Lilian il bantuia si dorea razbunare, iar Oxenham si Ringcross fusesera ucisi de aceasta fantoma.

Cei patru impreuna cu Curlintone faceau parte din grupul Printii Virtutii.Au cumparatat-o pe Lilian de la unchiul ei si au dus-o la castelul lui Curlingtone, in camera neagra, au violat-o, iar atunci cand i-a venit randul lui Bloomfield, fata a scapat si s-a aruncat de la geam. Acum parea ca fantoma dorea dreptate si totusi faptele il incriminau pe Jeremy. Prue era convinsa de nevinovatia lui si incerca sa-l convinga pe Sebastian sa-l ajute.

De la acesta au aflat ca in trecut, el o iubise pe Lilian si cu toate ca mama lui nu ar fi acceptat niciodata casatoria cu cineva din afara nobilimii, era dispus sa treaca peste cuvantul ei. Inelul gasit langa cadavru il oferise chiar el si se pierduse atunci cand ea a murit, iar din cate stia el fusese doar un accident.

Din Printii Virtutii, doar doi mai traiau, iar Jeremy avea toate motivele sa-i vada morti si pe acestia, dar oare el este criminalul?  Prue a simtit o femeie in camera neagra dinainte sa afle povestea lui Lilian, se poate ca fantoma acesteia sa vrea totusi razbunare? 

Nota personala: Cartea are din plina actiune si  suspans. Nu am banuit nici o clipa motivul pentru care au murit cei doi si inca putin mai era sa urmeze si al trei-lea. Mi-au placut ambele personaje principale, foarte interesante prin hobby-urile preferate.
Ce nu mi-a placut este titlul tradus in romana, nu are nici o legatura cu actiunea. Pana la urma e doar o frumoasa o poveste de dragoste ce nu aduce nimic periculos din prisma asta.


Nota: 9.5 / 10
Si celelalte fete:

4 comentarii:

  1. ma faci din ce in ce mai curioasa in privinta Amandei... :d am si eu carti de-ale ei si chiar trebuie sa le citesc. :D
    pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mie imi place mult stilul ei. Poate ca unele carti seamana destul de bine intre ele, dar mie tot imi place.

      Ștergere

Subscribe Via Email
Un produs Blogger.