Books, Beauty & Stuff

12 martie, 2014

Carti citite februarie (2)

Suflete pereche de Mary Balogh
Titlu engleza: Simply Love
Gen: Historical romance
Seria: Simply Quartet: Frances Allard in Simply Unforgettable ( Pasiune si prejudecata ), Anne Jewell in Simply Love ( Suflete pereche ), Susanna Osboune in Simply Magic ( Iubire magica ), Claudia Martin in Simply Perfect ( Dragostea invinge ). 
Descriere: Anne Jewell este profesoara la o scoala de fete si mama unui  baietel de 9 ani, rezultatul unui viol provocat de Albert Moore. Acest fapt a facut ca familia ei sa ii intoarca spatele. Varul lui Albert, Joshua Moore i-a oferit ajutorul sau de cateva ori, a convins-o chiar sa mearga cu ei in vacanta la casa familiei din Tara Galilor.
Sydnam Buttler era administratorul proprietatii. Un barbat o data frumos, iesise mutilat din razboi.  Partea dreapta a corpului ii era distrusa, fara ochi, fara mana si plin de cicatrici.
Prima oara cand il vede ea se sperie si fuge, dar cand ajung sa se cunoasca descopera ca se puteau intelege unul pe altul. Amandoi aveau propriile dureri si tristeti. Se completau, se doreau si se indragostesc, dar aveau propriile vieti in locuri diferite.
E o poveste de dragoste emotionanta ce nu tine cont de  trecut si aspectul fizic. Absolut minunata din punctul meu de vedere. Are multa tristete, dar si un final de exceptie.
Nota: 10 / 10

Spinii dragostei de Arlette Geneve
Titlu spaniola: Las Espinas del Amor
Gen: Historical romance
Seria: Penword - Velasco: Las Espinas del Amor ( Spinii dragostei ), Embrujo Seductor ( Farmec si seductie ), La Rendinción del Highlander ( Cucerirea scotianului )
Descriere: Aurora de Velasco y Duero afla ca tatal ei traieste si ca este un aristocrat englez, mai exact al saselea marchiz de Whitam. Ajunge in Anglia pentru a-l cunoste, dar afla ca i-a fost promisa lui Justin Clayton Penword. Aurora era indragostita de Diego, care urma sa o ceara in casatorie cand ea implinea 18 ani.
Justin se indragosteste de ea la prima vedere, dar in ochii Aurorei nu era deloc asa cum si-ar fi dorit el. Il placea mai mult pe Jamie, fratele lui.
Diego cade in plasa varului scotian al lui Justin. Este imbatat, iar sora lui se culca el. Astfel a fost obligat sa o i-a de sotie.
Aurora este un personaj puternic, dar enervant.Il trata pe Justin doar cu indiferenta, rautate chiar si mereu era pusa pe harta. El era gelos, dar e de inteles pentru ca nu primea nici macar o amarata de privire de la ea. Asa ca din harta in harta se casatoresc neavand incotro, au copii, dar este surprinsa cand il saruta pe Diego.  
Doica ei, Eulalia,  face o mare prostie cand il drogheaza pe Jamie si pe ea pentru a parea ca s-au culcat impreuna iar apoi din razbunare, Justin pleaca cu tot cu copii. Intre timp ea era din nou insarcinata si la intoarcere il minte spunandu-i ca este copilul lui Jamie. Pleaca apoi in Spania luand copii cu ea iar el ramane traind doar cu bautura pana cand... aflati daca cititi cartea.
Nota: 9 / 10

Indrazneste sa visezi de Nora Roberts
Titlu engleza: Daring to dream
Gen: Contemporary romance
Seria:  Dream – Daring to Dream ( Indrazneste sa visezi ), Holding the Dream ( Pastreaza-ti visul ) , Finding the Dream ( Visul regasit )
Descriere: Margo Sullivan, Kate Powell si Laura Templeton au fost bune prietene inca din copilarie. Margo era fata menajerei, dar nu era tratata diferit. La implinirea a 18 ani dupa nunta Laurei, pleaca pentru a-si face o cariera. Dupa 10 ani revine la casa Templeton. Cariera ii fusese distrusa datorita babatului cu care avea o relatie,  totul era un paravan pentru activitati legale. In ancheta a fost ajutata pe ascuns de Josh Templeton care a  fost dintotdeauna indragostit de ea.
Ajutata de cele trei prietene invata sa se puna pe picioare si sa traiasca si altfel decat in bogatie. Josh ii este si el alaturi, se indragosteste de el, dar este suprinsa sarutandu-l pe Claudio, un personaj venit pentru a-i propune sa se intoarca la viata pe care o lasase in urma. Oare totul e asa cum pare? Ce se va intampla cu relatia lor?
Nota:  10 / 10

Petrecerea lui Ralph de Lisa Jewell
Titlu engleza: Ralph’s Party
Gen: Contemporary romance
Descriere:  Ralph si Smith isi doreau un nou coleg de apartament. Astfel apare Jem. Inca din coplarie ea avea un vis cu un barbat care statea pe canapea, vorbea cu cineva, dar nu ii vedea fata.  Era sigura ca acela va fi alesul ei. Atunci cand vine sa vizioneze apartamentul pentru inchiriere are un sentiment ca si cum ar mai fi fost acolo vede exact aceea imagine. Pe canapea era Ralph, dar confuzia face sa para a fi fost Smith. Acesta era indragostit / obsedat de o vecina de la etaj, Cherry ( o tipa cam usuratica ), alegand abstinenta in ultimii 5 ani. Va incepe o relatie cu Jem, doar ca se folosea de ea pana cand  Cherry se va indura de el. Ralph devine gelos, ii citeste pe ascuns jurnalele lui Jem, ajunge astfel s-o cunoasca si sprin felul ei de a fi se indragosteste de ea. Dar oare  va afla Jem ca Smith doar o foloseste? Ii va declara Ralph vreaodata dragostea?
In acelasi bloc, traia si cuplul Siobhan si Karl, Cherry fiind amanta lui Karl. Siobhan se ingrasase in ultimul timp si se nu se mai simtea dorita. Relatia lor o i-a pe un curs mai bun la un moment dat, dar ea afla ca a fost inselata si il paraseste. Bineinteles, perioada imediat urmatoare e groaznica pentru amandoi. Hmmm! Oare se vor impaca?
Nota: 7 / 10

O relatie periculoasa de Amanda Quick
Titlu engleza:  Dangerous
Gen: Historical romance
Descriere: Prudence Merryweather, ii face o vizita in miez de noapte lui Sebastian, conte de Angelstone cu scopul de a-l ruga sa renunte la duelul cu fratele ei. Pentru Angelstone, numit pe buna dreptate Ingerul Cazut, nu ar fi fost nici o problema sa castige acest duel. Surprinzator, accepta sa isi ceara scuze si astfel se anuleaza duelul
Cei doi aveau fiecare hobby-uri cam ciudate pentru perioada aceea.  Ea cerceta aparitiile spectrale si tot spera ca pana la urma va da si de o fantoma adevarata. El facea diverse investigatii, primind ponturi de la un detectiv.  Se implica intr-o sinucidere care de fapt nu era sinucidere, mai apare inca un cadavru, iar obiectele gasite in cele doua cazuri indicau ca vinovatul era varul lui, Jeremy. Sebastian nu avea o relatie buna cu familia lui, dar Prue este convinsa de nevinovatia lui si incearca sa-l convinga pe Sebastian sa-l ajute. 
Recenzie: aici
Nota: 9.5 / 10


Puterea dragostei de Barbara Taylor Bradford
Ttitlu engleza: Hidden
Gen: drama.
Descriere: La suprafata, Claire Saunders are o viata perfecta. Un corp frumos la cei 42 de ani, o cariera frumoasa in fashion, o fata pasionata de pian si studenta la Londra si un sot  cu o functie importanta, consilier al presedintelui pe probleme de afaceri in Orientul Mijlociu. Doar ca acest sot, Mark,  atat de perfect in fata lumii era de fapt unul ce isi batea sotia. Claire avea rani grave si vizibile, dar nu face nimic pentru a opri asta. Nu a vorbit cu nimeni, evita sa povesteasca aceste lucruri chiar si celor 3 prietene foarte apropiate. Si totusi ele i-au o decizie pentru viitorul ei. O rapesc si o duc intr-o manastire sperand ca acolo va fi in siguranta. Nu aveau experienta  in asa ceva asa ca Mark da de urma ei  si o aduce inapoi acasa. Ce se va intampla mai departe aflati doar daca cititi cartea.
Consider ca aceasta este o carte pe care toate femeile ar trebui sa o citeasca si sa i-a aminte la faptul ca merita respect. NU exista NU pot, NU vreau, NU ma simt in stare. Trebuie! 
Nota: 9 / 10

Duelul sentimentelor de Victoria Alexander
Titlu engleza: The Emperor’s New Clothes
Gen: historical romance
Descriere: Pentru ca locuitorii doreau sa devina locuitorii sa devina respectabili, sofisticati si civilizati oraselul Dead End isi schimba denumirea in Empire City si isi aleg un primar in persoana lui Tyler Matthews. Nu ca ar acesta ar fi fost incantat de idee! J In oras soseste Ofelia Kendrake si sora ei, Jenny. Este confundata cu contesa Bridgewater, iar Ofelia le face jocul in continuare, Jenny fiind camerista ei. Cu toate ca era fiica unui actor, putea sa joace un rol, dar nu tine mintele nume. Intrucat contesa Bridgewater era vaduva, implicit si ea prin faptul ca i-a luat locul, de fiecare data cand venea in vorba numele raposatului, de fiecare data il boteza altfel. I se ofera sansa de a intra in posesia uneri sume mai de bani vanzandu-si castelul si titlul pe care de fapt nu le avea si accepta, dupa aceasta avea sa fuga de acolo pe ascuns.  
 Tyler se prinde ca este ceva in neregula si totusi se indragosteste de ea. Vrea sa o ceara de sotie si spera ca o va aduce pe calea cea buna.
Ce credeti, o va lasa inima pe Ofelia sa insele un om bun? Dar Tyler va apuca sa-i spuna ca o iubeste si sa o ceara de sotie? 
O poveste aiurita, trasa de par pe alocuri, un personaj feminin cam aiurit. Nu pot sa zic ca este genul de carte pe care mi-ar placea sa o recitesc candva in viitor pentru ca nu are mai nimic interesant.  
Nota: 5 / 10
LATER EDIT, am uitat o carte J
Dupa zece ani de Sandra Brown
Titlu engleza: In a Class by Itself
Gen: Contemporary romance
Descriere: Dani Quinn si Logan Webster se revad cu ocazia intalnirii de 10 ani de la terminarea liceului. Ultima lor intalnire s-a terminat cu arestarea lui Logan dupa ce au fugit pentru a se casatori in secret. Parintii ei era impotriva relatiei intrucat Logan nu era suficient de bun pentru familia lor. Dani este tarata mai apoi cu ei prin Europa.
Ea se implicase acum intr - o organizatie caritabila ce avea nevoie de un teren pentru o constructie destinata copiilor handicapati. Terenul ii apartine fix lui Logan si spera ca-l va convinge sa il cumpere cu un pret mai mic.
Acesta il ofera gratis, in schimbul unei nopti in care sa fie a lui.
Sentimentele dintre cei doi nu au disparut deloc in acesti ani, el o tatoneaza si spera ca o va recuceri, dar ea ascunde un secret, o promisiune facuta in trecut.
Va accepta sa se culce cu el pentru acel teren? Va afla Logan vreodata de ce ea nu poate ramane langa el?  S-ar putea schimba ceva pentru un viitor impreuna?
Nota: 9.5 / 10

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Subscribe Via Email
Un produs Blogger.