Books, Beauty & Stuff

01 mai, 2014

Cartea saptamanii - Alchimia dragostei de Amanda Quick

Fiind joi, asa cum v-am obisnuit avem zi de carte. Am sa va povestesc despre una citita dintr-o suflare. J

Titlu engleza:  Affair (1997)
Gen: Historical romance suspence
Aparitie: 2012
Pagini: 360
Editura: Lira / Litera
Traducere: Dana Purgaru

Actiunea incepe in Londra, cand Charlotte Arkendale isi salveaza sora mai mica de la un viol. Ariel este oferita drept plata, unui strain, pentru datoriile pe care tatal lor vitreg, Lordul Winterbourne  le avea la acesta.  Ii ameninta cu un pistol neincarcat, iar cei doi pleaca, dar nu inainte ca strainul sa ii acorde o intrebare: “Crezi in destin, domnisoara Arkendale?”. Acestea au fost singurele lui cuvinte, dar Charlotte nu ii va uita niciodata frumoasa voce. A doua zi, Winterbourne  este gasit cu gatul taiat in Tamisa.

Peste doi ani, undeva pe Coasta Italiei  are loc un conflict intre doi prieteni, ambii chimisti. Morgan Judd a decis sa-si foloseasca cunostintele impotriva propiului popor, creand combinatii chimice ce vor fi folosite ca arme de Napoleon. Baxter St. Ives nu avea ce sa faca in aceasta privinta pentru ca Morgan era convins ca astfel isi indeplineste destinul. Lupta lor cu substante duce la un incediu, iar Baxter reuseste sa scape, dar acidul aruncat de Morgan i-a ars spatele si umarul.

Trei ani mai tarziu,  in Londra, Charlotte avea o cariera (scandaloasa pentru vremea aceea) in investigatii. Clientele ei erau femei ce mostenisera de curand o avere. La cerere, verifica trecutul barbatilor ce treceau drept pretendenti pentru acestea. 
 Batranul ei administrator se retrage din functie si pentru ca mai  nou avea nevoie si de o garda de corp, il recomanda pe Baxter St. Ives.
Baxter a fost cel ce a aranjat sa-i fie prezentat. La rugamintea matusii sale, Rosalind, Lady Trengloss, a inceput o investigatie privind moartea bunei sale prietene, Drusilla Heskett. Stia ca prietena ei i-a platit o suma mare de bani lui Charlotte si banuia ca era santajata pentru mai multi bani, asta pana cand a omorat-o.  

Cu greu o convinge sa-l angajeze. Charlotte, dorea la randul ei, sa descopere criminalul lui Drusilla Heskett, aceasta fiind una din clientele ei si credea ar fi putut fi ucisa de unul dintre pretendentii ei. De cateva zile aceasta trecuse prin niste “accidente” ciudate.
Se implica amandoi in investigatie si incep cu casa decedatei, locul crimei. Singurul obiect care le atrage atentia este un bloc de desen plin cu nuduri barbatesti in diverse ipostaze. Mai tarziu,  Charlotte observa printre nudurile pictate, schita a unui semn ciudat si necunoscut.

Pentru a avea un motiv credibil in fata lumii, pentru prezenta lor impreuna in cercurile inaltei societati, el ii propune o logodna fictiva. Dar pentru ca atractia dintre ei scapara, de la un sarut si pana la atingeri intime, el ii ii face mai tarziu o alta propunere, sa aiba si o relatie amoroasa. Se considera un barbat plictisitor, ii placea mediul laboratorului sau si nici una dintre relatiile lui nu a durat prea mult. Era convins ca astfel se va intampla si acum.
Charlotte a fost singura femeie pe care a lasat-o sa-i atinga cicatricice si singura care nu a fugit la vederea lor.
  
Mai departe au parte de un hot care fura blocul de desen. Apare o  femeie, Juliana Post,   care se da drept fosta iubita insarcinata si parasita de Baxter. Iar in timpul unui bal macat, un barbat cu o voce ciudata ii ofera lui Catherinne un trandafir si un biletel  de avertizare asupra lui Baxter, cum ca se se foloseste de ea pentru a gasi Piatra Filozofala. 

Relatia lui Baxter cu Hamilton,  fratele sau vitreg si mama acestuia nu era deloc buna. Datorita unei promisiuni din trecut, se implica atunci este rugat sa faca ceva pentru ingrijorarea mamei fata de distractia si schimbarea lui Hamilton, din ultimul timp. Acesta frecventa clubul cu un renume deloc placut, numit “Masa verde”. Impreuna cu un grup de prieteni luau parte la niste sedinte de magnetism animal (hipnoza), conduse de un magician. Prin hipnoza unuia dintre ei, se ajunge la un duel nedorit, de partea cealalta fiind un barbat cu experienta, avand deja la activ trei alte dueluri.  Hamilton isi calca pe suflet si apeleaza pentru ajutor la Baxter care reuseste sa salveze situatia in ultimul moment, cu ajutorul experientei in chimie. Dar oare magicianul si-a dorit sa se ajunga la moarte?

Semnul gasit pe blocul de desen, reprezenta un simbol din alchimie, pe care il stia si Hamilton de la acele sedinte de hipnoza. Concluzia era ca unul dintre membrii clubului “Masa verde”, era exact  criminalul cautat de ei.

Situatia face ca ei sa o salveze pe Juliana Post atunci cand cel pe care il iubea incearca sa o omoare. Aceeasi persoana a trimis-o la Charlotte sa-i spuna ca este insarcinata cu Baxter, fiind una si aceasi cu magicianul de la club,  dar si cu barbatul de la care Charlotte a primit trandafirul,  cineva din trecutul lui Baxter, dar si cineva din trecutul lui Charlotte.  Cineva cu o voce ciudata.

In incercarea  de a verifica interiorul  de la “Masa verde”,  Hamilton si Baxter sunt  atrasi intr-o capcana din care doar primul scapa. Charlotte este rapita si astfel cei doi ajung legati si paziti. Baxter de doi oameni, iar Charlotte de un criminal.
Si altceva nu va mai povestesc. Va las sa descoperiti singurei  continuarea. Asta daca sunti curiosi de persoana ciminalului si daca vor reusi protagonistii nostri sa scape.

Nota personala: O poveste cu multa “chimie” si aventuri incitante. Suspans cred este cel mai sugestiv cuvant pentru descriere.
Baxter, nu este genul de personaj masculin intalnit de obicei in cartile cu tenta romantica.. Romantismul si educatia fata de doamne nu sunt puntele lui forte, tocmai ca era cam ca din topor, dar avea un farmec personal special si o forta interioara pe care doar Charlotte o observa.  J  Sunt amuzante descrierile lui, un chimist, cu umeri mari si puternici, hainele mereu sifonate si bineinteles nu purtate dupa ultima moda iar accesoriul indispensabil erau ochelarii.
Charlotte este indrazneata, independenta si curajoasa. Asadar, doua personaje atragatoare si frumos creionate.

Nota: 9,6 / 10
Sa vedem si celelalte carti de astazi:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Subscribe Via Email
Un produs Blogger.