Books, Beauty & Stuff

26 iunie, 2014

Cartea saptamanii - Misterul Afroditei de Amanda Quick

Asa cum v-am obisnuit, fiind joi,  avem zi de carte. Alegerea de astazi este historical si din cate mi-am dat seama actiunea are loc  in perioada Regentei.

Titlu engleza:  With this ring (1998)
Gen: Historical romance suspense
Aparitie: 2013
Pagini: 314
Editura: Lira / Litera
Traducere: Manuela Bulat

Beatrice Poole este autoarea unor romane de groaza publicate sub pseudonimul Amelia York. Impreuna cu prietena ei Lucy,  ajutau fete prostituate, le invatau franceza, iar apoi le gaseau de lucru in casele inaltei societati.
Apeleaza la Calugarul Nebun de la Monkrest, atunci cand unchiul ei moare, banuiala  fiind ca acesta a fost de fapt ucis pentru Inelele Interzise ale Afroditei. Beatrice a facut deja cateva cercetari asupra legendei acestor inele, iar scopul ei era sa le gaseasca.
Unchiului Reggie nu era bogat, dar fata de restul familiei avea cei mai multi bani. Acum, cu moartea lui,  nu mai existau banii pentru achitarea costurilor unui sezon pentru tanara ei verisoara, Arabella. Se pare acesta cheltuise toti banii pentru cumpararea Inelelelor Interzise ale Afroditei, dar care disparusera o data cu moartea lui.   O data ce reusea sa le gasesca, vanzarea acestora ar fi asigurat valoarea necesara pentru sezonul Arabellei.

Leo Drake, duce de Monkcrest  nu isi putea lua ochii de la femeia care a aparut in miez de noapte in casa lui, avand cunostinte asupra unei legende cunoscute de doar cativa savanti si colectionari.
Se presupunea ca inele sunt cheia care deschidea o statuie a Afroditei, faurita dintr-un metal special ce nu putea fi spart. In interior se afla o comoara fabuloasa dorita de multi cautatori de comori, dar si inelele si statuia disparusera fara urma.

Intrucat incapatanata Beatrice nu doreste sa renunte la aceasta cautare, ce se poate dovedi a fi periculoasa, Leo se vede nevoit sa i se alature. Daca cineva putea sa gasesca aceste inele, atunci el era persoana potrivita si pentru ca le dorea, avea sa le cumpere de la Beatrice. 

Cunoscut pentru excentritatea si izolarea in care traia si numit Calugarul Nebun  de la Monkcrest, Leo, isi merita poate renumele. Era pasionat de antichitati si legende. Gustul pentru ocult era prezent in sangele familiei Monkrest, existau chiar zvonuri ce le atribuiau puteri vrajitoresti. 

Cercetarile incep cu cateva intrebari puse lui Sibson, un negustor de antichitati, printre primii care aflau orice tinea de antichitati furate. Astfel,  Leo ajunge sa o cunoasca pe Clarinda, o femeie ce-si vindea trupul, chiar vis-à-vis de pravalia lui Sibson. In schimbul unor bani accepta sa fie atenta la oamenii care intra si ies. 

Moartea unchiului Reggie, a avut loc intr-un bordel, un loc unde barbatii din inalta societate mergeau daca aveau necesitati mai speciale.  Se pare ca se afla chiar in camera patroanei , madame Virtue. Stabilesc o intalnire cu acesta, iar de aici ajung sa fie implicati intr-un vartej de situatii.  

Ajung pe urmele unui anume doctor Cox,  cunoscator in ale plantelor si pruducator al unui tonic special pentru barbati, tonic de care se folosea si unchiul Reggie. Mai tarziu, doctorul Cox este descoperit mort chiar de catre ei. 

Beatrice este urmarit de un barbat, Graham Saltmarsch, care se recomanda ca fiind un infocat fan al ei. Aflase ca este una si aceeasi persona cu Amelia York, scriitoare de romane de groaza.

Cineva incearca sa-i rapeasca, dar planurile celor angajati pentru acesta treaba sunt date peste cap cand reusesc sa se salveze sarind distr-o trasura aflata in  mers. Reusesc sa scape de urmaritori pe stradutele inguste si periculoare din acel cartier al Londei, apeland la ajutorul lui Clarinda.

Un bilet primit de la madame Virtue o aduce pe Beatrice la Muzeul lui Trull. Aici este inchisa intr-o incapere la subsol cu usa blocata de un dulap si nu era singura. Graham Maltmarsch se afla si el acolo, iar ultimul lucru pe care si-l amintea a fost ca a baut o cana de ceai oferita de  portar.
Reusesc sa scape de acolo, in timp ce Maltmarsch ii lauda intr-una abilitatile.  

Dar oare care este legatura dintre Graham Maltsham si investigatia lor? Personajul care l-a omorat pe doctorul Cox, este acelasi care l-a omorat si pe unchiul lui Beatrice? Vor ajunge ei sa dea de urma Inelelor Interzise?
  
Nota personala: Mister, actiune, romantism, umor, sunt lucrurile pe care acesta carte le ofera din plin.
Cele doua personaje principale s-au completat foarte bine. Beatrice, incapatanata (foarte J) si independenta, Leo sigur pe sine si diferit de zvonurile  ce dadeau tarcoale familiei Monkcrest. 
Pot spune ca este citirea acestui roman este o adevarata placere. Se intampla o multime de lucruri si fiecare intamplare in parte aduce mai mult mister. Londra invaluita in ceata,  este locul perfect pentru a cauta niste obiecte valoroase, in timp ce pericolul pandeste la tot pasul. 

Nota: 9.8/ 10
Alaturi de mine astazi au mai postat astazi si:
         
 O seara linistita sa aveti!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Subscribe Via Email
Un produs Blogger.