Books, Beauty & Stuff

05 iunie, 2014

Cartea saptamanii - Mostenire cu obligatii de Julie Garwood

Dupa cum v-am obisnuit, ziua de joi este rezervata unei carti. Ma tin de provocare si in continuare va ofer descrierea unei carti ce atinge un  subiect delicat, hartuirea sexuala . 

Titlu engleza:  Hotshot (2013)
Gen: Romantic suspense
Aparitie: 2014
Pagini: 305
Editura: Alma / Litera
Traducere: Cristina Barbu
Seria: Buchanan – Renard – Heartbreake ( Sfaramatorul de inimi ), Mercy ( Crima din dragoste ), Killoy ( Dorinte intunecate ), Murder List ( Lista crimei ), Slow Burn ( Dragoste ascunsa ), Shadow Dance (  Dansul umbrei ),  Fire and Ice ( Foc si gheata ), Sizzle ( Flacarile iubirii ), The Ideal Man ( Barbatul ideal ), Sweet Talk ( Vorbe dulci ), Hotshot ( Mostenire cu obligatii ), Fast Track

Finn, Beck si Tristan sunt fratii MacBain. Socant de neindemanatici, galagiosi si mereu pusi  pe farse, incat toti vecinii tresareau la aparitia lor.  Finn avea un IQ de geniu, era elevul perfect pe hartie si trecea fluierand printre cursuri. Pe de-o parte era bataus si cu ochii dupa fete. Iubea inotul asa ca parintii lui decid sa-i inscrie pe toti trei intr-o echipa cu probe pentru viitori olimpici, sperand ca asta-i va epuiza.  Cu ochii la piscina noilor vecini unde avea interdictie, in aceea seara.  Finn o salveaza de la inec pe fetita lor. 

In fiecare an, pe 4 ianuarie, de ziua ei Peyton ii scria e-mailuri de multumire ingerului ei pazitor, preluand sarcina mamei sale care ii trimitea felicitari. Ii placea sa gateasca si dorea sa aiba un viitor din asta. A studiat cu un renumit bucatar, a lucrat in diverse restaurante, a spalat chiar si vase. Aplica petru un job de critic culinar la o importanta revista din domeniu si este fericita cand primeste slujba. Trebuia doar sa se mute in Dalton, Minnesota.
Finn era in prezent agent special FBI,asta dupa ce a castigat trei medalii de aur la olimpiada, a stabilit noi recorduri si  a castigat cateva concursuri de triatlon


Peyton nu  este privita cu ochi buni de viitorii ei colegi, iar motivul nu intarzie sa apara. Seful ei, Drew Albertson „arata ca o vedeta scandinava de cinema”. Compania apartinea socrului sau Randolph, dar toti se asteptau ca Drew sa-i calce pe urme din moment ce Erik fiul lui era plecat la scoala. Eileen sotia lui Drew, cea mai nesuferita fiinta intalnita vreodata de Peyton. Iar Drew era un „pradator sexual”. Ajunge sa fie hartuita de acesta, iar atunci cand vrea sa depuna plangere nu i se permite si se pare ca nu era prima care patea asta.  Parea ca toti din firma erau impotriva ei. Singuri apropiati erau Mimi si Lars, ambii colegi. Este amenintata de Drew, dar  reuseste sa-l inregistreze pe ascuns si fuge din Dalton. Pe traseu, cineva incearca sa o faca sa iasa cu masina de pe drum, dar o schema rapida o scapa de urmaritor.

Reintoarsa in Texas se revede cu Finn. Ultima oara cand el a vazut-o era o copila slabanoaga, iar acum era o femeie frumoasa cu un zambet devastator. In orice caz, sentimentul de atractie este reciproc.
Ochiul lui de agent FBI vede ca masina lui Peyton avea urme de gloante si de aici incepe actiunea de demascare a lui Drew. Este furios cand asculta inregistrarea facuta de Peyton si ramane alaturi de ea pentru a o ajuta. Dar care poate fi rezultatul scapararilor dintre o femeie frumoasa si un agent FBI? Deloc greu de ghicit. J

In aceasta perioada, Peyton si cele doua surori ale sale, Lucy si Ivy, primesc o propunere din partea unchiului Len. Le ofera  statiunea Bishop’s Cove pentru a o administra timp de un an. Daca inregistreaza un profit de douazeci la suta, atunci le revenea lor si puteau sa o pastreze sau sa o vanda. 

Povestea contiunua cu detalii privind renovarea si amenajarea statiunii. 
Debi era verisoara lor siliconata, o fiinta afurisita care nu se lasa, refuzata fiindu-i asocierea si nu degeaba i s-a spus nu. Certuri, tipete si nervi era ceea ce producea Debi. Le pune bete in roate si le incetineste avansarea pana la ziua redeschiderii.
Finn devine un erou local atunci cand salveaza situatia neplacuta cu un barbat inarmat. 
Peyton  isi dorea sa ajunga la socrul lui Drew pentru a a-i arata intregistrarea si era sigura ca astfel nu va mai putea face rau si altora.  Ce nu stia ea era ca Drew nu se dadea in laturi de nimic pentru bani. Omul lui, era pe urmele ei si astfel, Finn mai gaseste inca o urma de glont in masina ei.   
Cu ajutorul lui Mimi se intalneasc cu Erik si astfel inregistrarea ajunge la Randolph urmand ca Drew si fiica lui sa fie dati afara din companie. 

Finn nu se simte pregatit sa mearga mai departe intr-o relatie cu ea pentru ca nu isi dorea casatorie si copil. Pleaca, iar ea ramane pazita de doi bodyguarzi. Asta pana cand cand un tragator atenteaza din nou la viata ei, iar masina ii expodeaza. 
Si mai departe scrie in carte.:) Iar daca sunteti curiosi de final nu aveti decat sa o cititi. Ce s-a intamplat cu Payton in aceasta explozie? Va plati Drew pentru ceea ce-a facut? 

Nota personala: Cartea e ok, dar titlul domne, titlul, ce legatura are? Nici una, nu se potriveste deloc. De la Hotshot la Mostenire cu obligatii e distanta mare. Ma rog, se pare ca asa se poarta in Romania. Din pacate. :(  Sa mai zic si ca imi place mai mult coperta originala?  =>
Nu este una dintre cele mai bune carti citite, dar nici urata nu este. Are replici amuzante,  actiune, romantism, dar si personalitate. Cu toate ca se stia de la bun inceput cine sunt vinovatii, povestea nu si-a pierdut farmecul, autoarea a stiut sa plaseze diverse actiuni in context. 
Mi-au placut (aproape ) toate pesonajele, Payton si Finn au fost minunati,   Debi ingrozitor de enervanta, dar a avut rolul ei bine stabilit. Au mai aparut agenti FBI, toti foarte placuti, la fel si familiile celor doua personaje principale. 
Astept acum cu interes sa citesc si celelalte carti din serie. Sper sa nu ma dezamageasca. 

Nota: 9 / 10
Va invit acum sa treceti si pe la Gabriela pentru a vedea alegerea ei de astazi. :)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Subscribe Via Email
Un produs Blogger.