Books, Beauty & Stuff

14 august, 2014

Cartea saptamanii - Seria Crossfire de Sylvia Day; Atractia - Revelatia - Implinirea

Pentru astazi am ales trei carti in loc de una. Initial am vrut sa scriu trei postari, dar asta insemna trei saptamani si am considerat ca e cam mult. Seria Crossfire este povestea de dragoste dintre Eva si Gideon, ambii supravietuitori ai unui trecut marcant. Fiti pregatiti pentru o postare luuuuuuunga, ca de... e vorba de trei volume :D

ATRACTIA
Titlu engleza:  Bared to You (2012)
Gen: Erotic
Aparitie: 2013
Pagini: 448
Editura:  Litera
Traducere: Florenta Simion
Eva Trammel se muta in New York impreuna cu bunul ei prieten bisexual – Cary Taylor -, locuind impreuna intr-un apartament platit de tatal ei vitreg, un magnat al finantelor. Asfel, va ajunge asistenta lui Mark Garrity, la o foarte cunoscuta agentie de publicitate, in cladirea Crossfire.

Pe Gideon Cross il cunoaste atunci cand ajuta o femeie sa stranga monedele ce-i cazusera din geanta. Ramane blocata la prima vedere a lui, neputand sa gandeasca altceva decat „Uau! Pur si simplu... Uau!”. In fata ei se gasea Zeul sexului", un barbat care nu era doar frumos, ci fascinat, iar ea pica in fund la propriu.
Si actiunea incepe in scurt timp cand Gideon o intreaba direct daca se culca cu cineva.
„Pentru ca vreau sa ti-o trag, Eva. Si vreau sa stiu ce obstacole imi stau in cale, daca exista.” Continuarea este evidenta si de aici vom intra in lumea lor exploziva. In ciuda impotrivirii ei de la inceput, Gideon face tot posibilul pentru a  fi a lui.

Vom afla mai tarziu ca acesta detine cladirea Crossfire, avand multe alte afaceri: un brand de votca, cluburi,  hoteluri, sali de sport, si era chiar si propritarul cladirii unde ea locuia impreuna cu Cary.  
Pana acum,  anonimatul o protejase de situatii penbile, dar data fiind asocierea cu Gideon,  totul ar fi putut sa iasa la iveala.  Tatal vitreg, Richard Stanton, s-a ocupat de musamalizarea cazului atunci cand in copilarie a fost molestata de Nathan, fostul fratele vitreg,  dar presa nu avea altceva de facut decat sa scotoceasca dupa detalii. Gideon ar fi fost pus intr-o situatie neplacuta.
Pe de o parte, si Gideon era un "suflet distrus" cu  un trecut marcant. Prezentul ii era plin de cosmaruri, iar Eva simte asta pe pielea ei cand este atacata in timpul unui astfel de cosmar.


REVELATIA
Titlu engleza:  Reflected in You (2012)
Gen: Erotic
Aparitie: 2013
Pagini: 413
Editura:  Litera
Traducere: Florenta Simion
Si pentru ca trecutul face din prezent, in scena apare Corinne, o fosta iubita a lui Gideon, o tipa superba, cu care se pare ca si fost logodit. Inca mai era indragotita de el cu toate ca acum era casatorita cu altcineva. Aparitia acesteia creaza dezordine si tristete. Este vazuta de Eva, iesind din Crossfire aratand cam ciufulita si cu rujul intins. In biroul lui Gideon pernele de pe canapea erau aruncate pe jos, iar el tocmai iesea de la dus, in timp ce camasa schimbata era patata cu ruj. Iar el nu putea sa dea nici o explicatie. Dar oare chiar s-a culcat cu Corinne?

Iar pentru ca scena sa fie pe jumatate completa,  Bret, un fost iubit de-al Evei apare intamplator atunci cand ei merg la un concert al formatiei din care facea parte, hitul lor fiind o melodie dedicata Evei. Un sarut provoaca o bataie intre Bret si Gideon, in timp ce Eva este distrusa de situatia creata. 

In completarea celeilalte jumatati de scena,  Cary este batut cu cruzime de o persoana pe care nu a apucat sa o vada, iar cu Gideon era ceva in neregula. Eva afla din presa ca se intalnea cu Corinne, dar in continuare era suparat daca ea nu il asculta intru totul,  cu toate ca nici nu se prea mai vedeau. Ii cere doar sa aiba incredere in el.  Motivul nu apare decat dupa ce Eva e pe deplin chinuita de situatie.

Nathan este gasit mort, iar politia facea acum cercetari. Se pare ca avea poze si filmari cu Eva si a incercat sa obtina bani de la parintii ei, doar ca intre timp cineva l-a ucis. Spre uimirea ei, era singura care nu stia ca Nathan se afla in New York. Pana si Gideon stia.  Alibiuri aveau toti, iar ancheta ajunge intr-un punct mort.
La fel probabil ca si relatia cu Gideon, care in continuare se vedea cu Corinne, Eva fiind convinsa ca a vazut pozele cu ea, gasite asupra Nathan si asta l-a ingrozit.

Dar cand adevarul apare, nu mai putea avea nici un dubiu asupra sentimentelor lui Gideon. Pentru ca acesta l-a omorat pe Nathan pentru ea.
„As ucide pentru tine, as da tot ce am pentru tine... dar n-o sa renunt niciodata la tine.”


IMPLINIREA
Titlu engleza:  Entwined with You (2012)
Gen: Erotic
Aparitie: 2013
Pagini: 474
Editura:  Litera
Traducere: Florenta Simion
Acum totul ar trebui sa revina la normal, dar nu este chiar asa de simplu. Existau in continuare banuieli asupra lui Gideon, iar ei in ochii lumii erau despartiti. Acesta a fost aranjamentul lui Gideon pentru  rezolvarea situatiei pe nume Nathan.  Si astfel a asigurat alibiuri si pentru el si pentru Eva.

Politia aduce noi indicii privind moartea lui Nathan. Andrei Yedemsky, un barbat care facea parte din mafia ruseasca a fost gasit mort. Iar el detinea fotografii cu Eva, aceleasi fotografii pe care le avea si Nathan. Mortea lui a fost aranjata de cineva din mafie, existand dovezi in acest sens.
La mana lui Yedemsky se gasea o bratara ce-i apartinea lui Nathan.  Asta nu  putea insemana decat ca cineva stia de crima facuta de Gideon si astfel a indreptat indiciile in alta directie. Dar cine?  Cine dorea sa il apere?

Reportera Deanna Johnson , o alta fosta de-a lui, da tarcoale in cautarea senzationalului, dar si din razbunare pentru ca Gideon nu s-a purtat tocmai frumos cu ea.
Bret era in continuare prezent, Corinne are o tentativa de sinucidere pentru care sotul ei il invinuieste pe Gideon. Ea scapa cu viata, dar pierde sarcina de care nu stia nimeni si probabil ca nici ea.
Ce se intampla mai departe nu va spun, va las sa descopriti singuri. J


Nota personala: Despre seria Crossfire am citit multe pareri, unele pro, altele contra. Ce zic eu? Apai mie mi-a placut. :D
Este povestea de dragoste coplesitoare, dintre doua suflete marcate de un trecut traumatizant.  Drumul lor nu este deloc unul simplu, iar ei au nevoie de multa putere pentru a trece peste obstacolele si provocarile ce le apar in cale. Povestea in sine e o provocare ce aduce cititorul intr-o lume dominata de pasiune si sex. E clar ca persoanele pudice ar trebui sa se abtina de la a citi cele trei volume.
Nu este nimic banal intre ei, in sensul ca s-au vazut, s-au placut si s-au luat. Nu. Totul este nimicitor, pasional, exploziv, erotic, exact asa cum ar trebui sa fie. 
Dragostea este una puternica, limita fiind destul de greu de ingurgitat datorita faptului ca avem si o crima. Din dragoste, dar totusi este o crima. Aici, sincera sa fiu nu ma pot decide pentru ca stiu ca este un lucru rau, dar totodata este o dovada suprema a iubirii. 

Ambii si-au dorit ca aceasta relatie  sa functioneze, dar interferentele si implicit gelozia i-au macinat in repetate randuri. 
M-am enervat pe Gideon pentru ca lasat-o pe Corinna sa intervina intre ei, fapt care mi-a lasat un gust amar,  cu toate era poate de inteles motivul. De asemenea, sarutul Evei cu Bret m-a facut sa vreau s-o strang de gat, mai ales ca a recunoscut in fata lui Cary, ca inca o mai atrage fizic. 


De personajele secundare nu am pomenit nimic in descriere, dar va pot spune ca aproape toate sunt simpatice. Cary era un barbat frumos, dar cu "sufletul distrus",  bisexual si cam nehotarat in privinta relatiilor. 
Parintii Eveti erau divortati, dar se afla la un moment dat ca inca mai aveau sentimente. 
Cu seful ei homosexual si partenerul acestuia leaga o frumoasa relatie de prietenie. Sunt sigura ca unele persoane se simt lezate de chestia cu homosexualitatea, dar pe mine nu ma deranjeaza. Tocmai, ca asa s-a mai adaugat un pic de farmec acestei povesti. 

Asemanarea cu Fifty Shades este vizibila intr-o buna parte din poveste,  dar din punct de vedere sex, aici se gaseste mult mai cantitativ. Cu toate ca si Gideon este un dominator, nu avem scene BDSM. In schimb,  este o scena in volumul trei care ma surprinde pentru ca implica un deget J Si nu era degetul lui. J  
Nu are rost sa insir asemananarile sau diferentele  pentru ca cine va citi ambele serii, e imposibil sa nu le observe singur. 

Ce mi-a placut foarte mult, e apelativul pentru Eva  - ingeras - si m-a amuzat teribil combinatia dintre el si cuvintele kinky. :D

Astept acum cu interes deosebit urmatoarele doua volume, dar care nu au aparut inca. Sunt curioasa asupra personajului care s-a implicat in apararea lui Gideon stiind ca el l-a omorat pe Nathan. 

Nota: 10 / 10


Alaturi de mine,  astazi au postat si:  
Diana
Gabriela

By, by! Mini concediu placut, tuturor!




4 comentarii:

  1. :)) astea le.am recenzat si eu acum vreo 2-3 saptamani. diferenta e ca pe mine m-au cam enervat :D de ce? prea mult "vreau sa ti-o trag". mult prea mult. nu m-a fascinat...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asta asa e, are prea mult sex pentru realitate. Mie totusi mi-a placut mult, dar daca prin absurd ar trebui sa fac o alegere as merge totusi pe Fifty Shades.

      Ștergere
  2. Răspunsuri
    1. Postarile mele despre carti sunt mereu lungi, asa ca am incercat sa surprind esentialul tinad cont ca sunt 3 volume intr-o singura postare. Sper ca mi-a reusit. :)

      Ștergere

Subscribe Via Email
Un produs Blogger.