Books, Beauty & Stuff

13 noiembrie, 2014

Dezvaluiri imposibile de J.D. Robb

Cartea de astazi face parte dintr-o serie scrisa de J.D. Robb, pseudonimul  autoarei Nora Roberts si cuprinde nu mai putin de 50 de volume. Mi-ar fi placut sa incep cu inceputul, dar ma multumesc si cu atat deocamdata. Cei de la Alma au tradus doar doua volume, ca asa fac ei, incep de la mijloc si nu prea ajung la final. Mai sunt cateva volume traduse de alte edituri si daca alta solutie nu exista le voi cauta pe acelea si poate o data in viitor va ajunge toata seria tradusa. Poate...
In Death este ca un serial politist cu episoade distincte, dar au detalii si personaje comune, iar acestea au propria evolutie, de aceea  este de preferat ca volumele sa fie citite in ordine. Eve Dalla este personajul principal, locotenent Omucideri al NYPSD ( New York City Police and Security Department ). Alaturi de ea se afla sotul ei Roarke, Detectiv Delia Peabody, Capitan Ryan Feeney , Detectiv Ian McNab si Dr. Charlotte Mira.
Actiunea are loc in New York, mijlocul secolului XXI, cand tehnica era mai avansata, dar criminalitatea era prezenta la tot pasul.

Titlu: Treachery in Death ( 2011 )
Gen: Romantic Suspence
Aparitie: 2014
Pagini: 345
Seria: In Death

Ascultand sfatul noii sale partenere de a se perfectiona in lupta corp la corp, detectiv Delia Peabody incepe cu exercitii realizate in fosta sala de sport  a sediului de politie. Ar fi putut merge in cea noua, dar asta ar fi insemnat sa se arata ca o grasa ce era in fata colegilor cu trupuri suple si lucrate.
Dupa terminarea dusului doua persoane intra in vestiar. Vocile ridicate i-au atras atentia si faptul ca acolo nu mai venea nimeni, sala fiind cam darapanata. Cei doi se certau, tipau unul la celalalt, discutia referindu-se la operatiuni ilicite ale politiei. Era vorba de marfa si profit, dar si uciderea cuiva pe nume Keener ce i-a tras in piept si a fugit cu zece mii de dolari. Din discutie s-a inteles ca barbatul se numea Garnet, iar femeia Renee Oberman, aceasta fiind sefa. Goala si neinarmata, Peabody era cat pe-aci sa fie descoperita, dar are noroc.

Cine erau cei doi? Renee Oberman era fiica binecunoscutului comandant Marcus Oberman actualmente pensionat, ea insasi locotenent la Divizia antidrog. Barbatul era detectivul William Garnet, aflat sub comanda lui Renee Oberman. La deconspirarea lor lucreaza locotenent Eve Dallas ajutata pe alocuri de sotul ei civil, Roarke. Peabody impreuna cu detectivul McNab, iubitul sau au avut partea lor de ajutor.
Nu se stia cat de intinsa era reteaua acestor politisti corupti si singurii care mai stiau erau apitanul Whitney in care Dallas avea incredere,  doctorul Mira, Feeny de la Omucideri si locotenentul Webster de la Afaceri Interne ce le putea fi de mare ajutor.  

Incep cu descoperirea cadavrului lui Keener, dar asta e partea cea mai usoara pentru ca gasesc rapid locul unde acesta se afla. Dupa un plan bine pus la punct, Dallas urma sa primeasca un pont anonim si astfel vor putea sa inregistreze public gasirea cadavrului.

O discutie purtata cu Renee Oberman o aduce pe aceasta in stare de alerta pentru ca Dallas ii impartaseste banuiala ei cum ca Keener care ii era informator a fost ucis si nu a  murit din cauza unei supradoze dupa cum parea la o o prima vedere.  
Dallas este uimita de ordinea si curatenia din sala de brigada antidrog, nu se vorbea, nu se glumea, nu exista nici macar o cana de cafea goala.  Toti barbatii erau la costum, iar Oberman insasi era coafata si pusa perfect la punct, ca o presedinta de companie. Pe peretele opus biroului se afla un tablou in marime naturala ce-l infatisa pe Marcus Oberman. Oare avea vreun scop acest tablou?

De aici, actiunea merge in continuare pe linia deconspirarii lui Renee Oberman. De la pagina 58 cand s-a gasit cadavrul si pana la final, Dallas s-a folosit de indici si inteligenta pentru a rezolva cazul, dar detaliat ce se intampla aflati doar daca cititi cartea. De ce a ales Renee Oberman sa fie politist corupt in timp ce tatal sau avea un renume si era respectat de toti?

Nota personala: Fiind o carte politista ma asteptam la mai multe intamplari care sa ma tina in priza. Chiar daca actiunea a inceput in forta, asta nu a durat prea mult pentru ca de la descoperirea cadavrului s-a cam taraganat. Nu spun ca nu mi-a placut, ci doar ca mi-ar fi placut sa citesc ceva mai mai intens, mai mult suspans,mai potrivit genului. Ma asteptam si la ceva mai mult romantism, dar nici de acesta nu am avut parte.
Scenele se schimba rapid, dialogurile sunt detaliate si usor de inteles ca si cu as fi vizionat un episod la tv.

Eve Dallas este o femeie deloc pasionata de moda, dar iubeste munca de politist. Este dura si aroganta, reprezentand un personaj foarte implicat in ceea ce face. 
Mi-ar fi placut sa cunosc povestea ei si a lui Roarke. Cum a ajuns el ca civil sa o ajute in cazurile pe care le are si asta cu stiinta capitanului. S-a inteles ca era un barbat bogat ce avea cunostinte in domeniul tehnicii, dar si ca in trecut nu a fost tocmai un sfant sau a fost poate un sfant hot.  

Nu sunt convinsa ca nota oferita este cea mai potrivita pentru ca sunt prinsa intre ideea unei carti cu un subiect bun, reusit, iar pe deoparte ma tine in loc felul in care a fost transpusa si usoara plictiseala indusa de acest fapt. Sper ca la celelalte volume sa nu ma lovesc de aceeasi situatie, sper de fapt sa fie mult mai bune. 

Nota: 7.8 / 10

Sa le faceti neaparat o vizita si celorlalte fete:


2 comentarii:

  1. imi place, imi place. ma enerveaza si pe mine seriile traduse pe jumatate.. :( dar cine stie? poate om avea noroc si undeva prin viitor vom putea citi intreaga serie. :)
    pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa e ca tie s-ar putea sa-ti placa seria asta. Poate cauti cartile aparute sa le citesti.

      Ștergere

Subscribe Via Email
Un produs Blogger.