Books, Beauty & Stuff

21 noiembrie, 2014

Iubesti doar o data de Johanna Lindsey

Titlu oficial: Love Only Once (1985)
Gen: Historical romance
Aparitie: 2014
Pagini: 239 
Traducere: Andreea Iolu si Nicoleta Mitrofan
Seria: Malory Family - Love Only Once ( Iubesti doar o data ), Tender Rebel ( Pasiune si tandrete ), Gentle Rogue ( Jocul seductiei ), The Magic of You, Say You Love Me, The Present, A Loving Scoundrel, Captive of My Desire, No Choice but Seduction, That Perfect Someone, Stormy Persuation

1817, Londra
Nicholas Eden era hotarat sa incheie aventura cu Selena Eddington. Avea sa o faca poate la balul de a doua zi, pentru a evita o scena. Pe de o parte, Selena nutrea ganduri de casatorie, dar cum l-ar putea prinde in plasa? Vedea ca Nicholas si-a pierdut interesul pentru ea, dar ar putea oare sa il faca gelos? Planul ei prin care si exprima intentia de a merge la acest bal important insotita de un alt barbat nu obtine efectul scontat pentru ca Nicholas nu este deloc afectat. 

Pentru acelasi bal se pregatea si familia Malory, iar Marshall Malory era bucuros ca i s-a ivit ocazia de a o conduce pe Selena Eddington. Fusese indragostit de ea dar nu primise nici un semn de incurajare, pana acum, cand frumoasa doamna il rugase sa o lase sa li se alature in trasura  familiei.

Regina  Ashton nu era la fel de nerabdatoare ca verii sai. Nu era la primul ei sezon si cu toate ca era o femeie extraordinar de frumoasa, nu isi gasise inca un sot.
De la moartea parintilor a fost crescuta de cei patru unchi pentru care era mai mult ca o fiica. Lord Jason Malory, Lord Edward Mallory si Lord Anthony Malory unchiul ei preferat. Ei au avut mereu cate ceva de comentat despre fiecare pretendent. Mai era si unchiul James, fratele ratacitor dar al carui nume nici nu trebuia mentionat.
Regina, careia unchii ii spuneau Reggie stia ca este iubita si tocmai de aceea erau atat de protectori. Dar acum se saturase asa ca e dispusa sa apeleze la Anthony cu rugamintea de a pleca la tara, iar ei sa ii caute un sot dupa preferintele lor. Fiind chiar inainte de bal pentru a nu-i intarzia pe ceilalti, pleaca cu sareta femeii pe care de abia o cunoscuse, Selena Eddington. 

Cu mintea aburita de aburii alcolului, Nicholas o vede pe Selena iesind din casa lui Lord Anthony Malory. Hotarat sa-i dea o lectie  o rapeste chiar din fata casei si cu pelerina pe cap o incuie intr-o camera din casa lui.
In aceea camera, Reggie nu era speriata, a mai avut parte si de alte aventuri in trecut. Acum era clar ca s-a produs o greseala, a fost rapita pentru ca se afla in cabrioleta altei femei si de abia astepta sa vada fata celui vinovat cand isi va da seama de adevar. Pentru a nu crea discuti, iar reputatia sa-i ramana intacta, Reggie avea deja un plan in minte.
In acest timp, la bal, Anthony are parte de Selena care era bineinteles prezenta. Atunci pe cine rapise? Era oare doar o amanta a lui Mallory?

La prima vedere dintre Reggie si Anthony efectul este wow. Amandoi erau frumosi, daca nu chiar superbi. Iar cand Anthony intelege cine este de fapt,  asta nu il opreste de la un sarut, ispita din fata lui fiind prea puternica. 
Povestea inventata ar fi tinut, daca vizitiul ar fi tacut din  gura, iar Selena nu s-ar fi laudat tuturor ca Nicholas a facut asta pentru ea, din gelozie.
In situatia data nu mai ramanea decat ca Anthony sa il provoce la duel, lucru care ii reusea foarte bine de fiecare data, fie ca era vorba de pistoale sau de lupta in ring.  Dar pentru ca Reggie l-a placut si nu ar fi vrut sa-l vada mort, doreste sa se casatoreasca cu ea si asta in ciuda renumelui de mare crai. 

Nicholas se astepta la duel, dar nu i-a trecut prin cap casatoria. S-a impotrivit in fel si chip in fata unchilor fetei, dar si in fata fata matusii sale si a bunicii. Amenintarile si partea materiala au pana la urma castig. 
In singurul moment de cedare, gelozia l-a adus alaturi de ea intr-un foisor unde fac pentru prima oara dragoste. Iar apoi pe toata perioada logodnei a ingorat-o pe Reggie si in scurtul timp cat s-au vazut s-a purtat ca un badaran. A sperat ca aceasta va rupe logodna si cu toate ca a intristat-o peste masura, acest fapt nu s-a produs.
Onoarea nu il lasa pe Nicholas sa renunte, iar imediat dupa nunta pleaca spre mosia de la tara unde o paraseste in fata intrarii fara a o prezenta cuiva, spunadu-i ca pleaca din Anglia. Dar el nu stia ca este insarcinata, iar Reggie nu ii stia secretul pentru care nu a dorit aceasta casatorie. 
Mai departe avem parte de o rapire, un unchi ratacitor si o multime de alte situatii neprevazute. Va ramane Reggie in continuare la tara? Unde va pleca si ce va face Nicholas? Va afla la un moment dat ca este tata? Care este secretul acesta atat de important incat sa renunte?

Nota personala: Aceasta a fost inca o carte citita dintr-o suflare si care m-a tinut treaza pana tarziu. Cum as fi putut sa o las din mana fara sa stiu daca cei doi ar putea avea un viitor impreuna.
Nicholas si Reggie sunt incapatanati, ambitiosi, replicile lor trecand de la amuzant la picant si invers.  Nicholas m-a enervat de-a binelea, a fost un personaj ingrozitor de cele mai multe ori. Iar cei patru unchi sunt formidabili, isi iubesc nepoata si felul cum rezolva situatia e haios pe alocuri.

Sunt cateva chestii aiurea care se regasesc si anume: este pomenit un automobil, apai in 1817 nu se stia de asa ceva. Banuiesc ca tine de traducerea prost facuta. Am gasit si cateva greseli gen cuvinte inversate si daca imi amintesc bine (imi pare rau ca nu am pus semn) si ceva greseli de ortografie.
Camerista lui Reggie ii da dreptate lui Nicholas atunci cand aceasta astepta rezultatul discutiei dintre unchi si Nicholas, ca mai apoi, in aceeasi scena sa o avertizeze ca ziua casatoriei cu el va fi cea mai trista. Sau poate nu am prins eu spilul. 
Pielea Reginei este descrisa uneori ca fiind prea alba, iar alteori prea inchisa, singurul cu care semana atat de bine fiind Anthony. Nu as fi observat daca nu cumva s-ar fi precizat expres acest aspect. 

Una peste alta, povestea a fost antrenanta,  finalul este mai mult decat revelator, iar pentru mine o mare surpriza. 

Pe masuta ce le voi citi, vor urma si celelalte carti din serie ce includ si povestile celor patru unchi. 

Nota: 9.6 / 10

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Subscribe Via Email
Un produs Blogger.