Books, Beauty & Stuff

30 ianuarie, 2014

Cartea saptamanii - O zi de David Nicholls

Hello, hello!
Este zi de carte si am ales sa va povestesc despre O zi de David Nicholls.
Am citit-o saptamana trecuta si am fost la un pas sa o las balta.  Are o actiune statuta si plictisitoare. Acum imi pare bine ca am putut trece de acel prag de plictis si trebuie sa spun ca-mi place mult. Chiar foarte mult! 

Titlu engleza: One day
Gen: Romantic drama

Actiunea este structurata pe capitole, fiecare capitol urmareste ziua de 15 iulie, incepand cu anul 1988 si terminand cu 2007.
Este povestea lui Dexter si a Emmei. Dex, aratos si baiat de bani gata. Em, simpla, fara fi vreo frumusete sclipitoare, inteligenta,  sefa de promotie si cu doua specializari.

15 iulie 1988, 23 de ani, absolvirea facultatii, petrecerea de dupa, o noapte petrecuta impreuna in patul ei, raman buni prieteni si tin legatura. Ea cu scrisori lungi, el cu cate o vedere din locurile unde ajungea.

Pe  parcursul anilor, Emma trece de la un rol in piesa unui mic teatru, pana la a lucra intr-un restaurant texano – mexican.
Aici il cunoaste pe comediantul fara haz si enervant Ian. Mai tarziu, cei doi ajung un cuplu, dar se despart din lipsa sentimentelor.
Ajunge profesoara de engleza, are o relatie bazata pe sex cu directorul barbos si insurat al scolii, dar nu asta isi dorea ea de la viata asa ca renunta la el si isi da demisia.  Ceea ce-si dorea Emma, era sa devina scriitoare. 
Si chiar reuseste asta. I se publica un roman cu care are succes si pleaca la Paris pentru a scrie acolo o continuare.

 Dex, calatoreste „ca sa-si largeasca si mai mult orizonturi” nestiind ce meserie ar putea alege in viitor. Distractia si femeile erau marile lui placeri. Incepe sa lucreze in televiziune si asta il  aduce pe culmi inalte,  avand  propria emisiune de noapte 
„ ’n lumea larga”. Isi petrecea viata in baruri, cu droguri,  bautura si femei. 
Pentru ca Emma  nu-si mai recunoste prietenul in aceasta postura,  renunta la prietenia lui si trece o lunga perioada fara sa stie nimic unul de celalalt, se revad o data la nunta unei prietene comune. Viata profesionala are un mare declin si ajunge sa faca o emisiune pe care nu o urmarea nimeni. Se  simte indragostit de Sylvye  si datorita acesteia, drogurile si bautura nu mai erau parte din viata lui.  Se casatoresc cand aceasta ramane insarcinata.  El ajunge sa lucreze in fabrica de alimente a lui Callum, prietenului sau din facultate, iar Sylvye  il paraseste pentru acest barbat si divorteaza.
Pleca la Paris unde o gaseste pe Em schimbata fizic, mult mai draguta acum.

15 iulie 2002 ii gaseste pe amandoi in Londra, indragostiti unul de celalalt. Sustinut de Em,  Dex deschide un magazin – cafenea. Viata arata mai bine acum, el nu mai bea, se ingrijea de mica afacere, iar succesul ei literar era si mai mare. Se casatoresc si incearca sa faca un copil.  Urmau sa mearga la vizionarea unei case pentru ei doi, dar lucrurile se schimba. Ceva groaznic si intampla si lumea amandurora este data peste cap.
Si ma opresc aici. Continuarea va las sa o descoperiti singuri. 

Nota personala: Nu v-am spus nimic despre sentimentele, gandurile si  sperantele in timp ale celor doi,  o sa va placa mai mult sa le cititi pesrsonal.  Este un roman nostalgic, dulce – sarat, cu suflete pereche, dar finalul nu este deloc asa cum as fi sperat eu si m-a lasat usor confuza. Ma gandesc ca asta se poate intampla oricui  si in viata reala. Cu toata tristetea de la final,  este genul de carte pe care mi-ar placea sa o recitesc candva in viitor.
Exista si un film realizat dupa ea. Am incercat sa-l vad, e bun, dar nu imi ofera aceeasi emotie. Poate daca l-as fi vazut inainte de a citi ar fi fost altfel.

Nota: 9 / 10
 Va invit acum va citim impreuna si recenziile celorlalte fete: 
Iulia
Diana
Gabriela

23 ianuarie, 2014

Cartea saptamanii - Taina contesei de Mary Jo Putney

E joi, zi de carte cu o veste buna. Ni s-a mai alaturat inca o bloggerita. Bun venit Gabriela! Sa trecem repejor la cartea noastra:

Titlu oficial: Angel Rogue
Gen: Historical romance suspence
Seria: Fallen Angels  - Nicholas Davies -  Thunder and Roses ( Tunete si trandafiri ), Rafe Whitbourne - Petals in the storm ( Taina contesei ), Lucien Fairchild - Dancing on the wind ( Dansul pasiunii ), Robert Andreville  - Angel Rogue ( Calatorie spre iubire ), Michael Kenyon - Shattered rainbows ( Curcubeie sfaramate ), Kenneth Wilding - River of fire ( Raul de foc ), Stephen Kenyon - One perfect rose ( O iubire imposibila ).

Rafael Whitbourne, duce de Candover (Rafe) accepta sa isi ajute prietenul, Lucien (personajul principal masculin din Dansul Pasiunii).  La Paris urma sa aiba loc Conferinta de pace asupra careia plana amenintarea unui complot,  ce putea duce chiar la un nou razboi. Rafe trebuia sa o convinga pe Maggie, agenta din Paris sa nu se retraga, aveau nevoie de toate informatiile oferite de aceasta mai ales ca o persoana ce facea parte din membrii ambasadei britanice vindea informatii.
Intrucat Maggie era considerata cea mai frumoasa spioana din Europa, iar Rafe avea o reputie de cuceritor castigata pe drept nu ar fi trebuit ca aceasta misiune sa fie una dificila. Surpriza mare apare atunci cand cei doi se intalnesc, iar el o recunoaste imediat pe Margot, singura femeie pe care a iubit-o vreodata si pe care o credea moarta.

Cand el avea 21 de ani, iar Margot 18 erau logoditi. Oliver Northwood, cunoscut comun, declara la o petrecere in timp ce era baut ca s-a culcat cu Margot in gradina, in timpul unui bal. Rafe distrus si disperat ii reproseaza, iar Margot nici nu infirma nici nu neaga acuzatii, doar ii arunca inelul de logodna. Aceasta paraseste mai apoi Anglia impreuna cu tatal sau, iar dupa un timp cand Rafe pleaca sa o caute afla ca erau morti. Aduce cele doua sicrie in Anglia si le ingroapa in cavoul familiei lor.

Oliver Northwood se insurase cu Cynthia Browne, fiica un boiernas de tara. Pe vremea respectiva, Oliver era un barbat frumos, dar in timp devenise respingator, Ducea o viata de desfrau, bautura, tarfe si jocuri de noroc. Cu toate ca nu era genul desfranat, Cynthia incepe sa aiba si ea amanti, iar Rafe nu a pierdut momentul de ai pune coarne lui Oliver,  din razbunare.

Considerand ca-i este datoare, Margot alege sa ramana pana dupa terminarea conferintei, dar la cererea lui Lucien trebuia sa lucreze si cu Rafe.

Robin Anderson, spion si fost iubit, a invatat-o pe Margot totul despre spionaj. A cerut-o in casatorie, dar ea l-a refuzat. Aveau in continuare o relatie foarte frumoasa, dar de prietenie. Acesta  ii sugereaza ca ar avea mai multe sanse daca in ochii lumii ea si Rafe ar fi amanti, nestiind insa nimic despre trecutul acestora impreuna.  Rafe avea intrare peste tot si puteau fi astfel prezenti la fiecare eveniment monden.
Astfel, infranandu-si pornirile de apropiere intima intocmesc o lista cu 3 suspecti importanti,  colonelul prusac Karl Von Fehrenbach, contele de Verenne si generalul  Michael Roussaye.  Participa la aceleasi evenimente unde stiau ca acestia vor fi prezenti si incearca sa intre in vorba.

Pe parcurs ne sunt prezentate intalnirile dintre un englez si Le Serpent, acesta din urma cu chipul mereu ascuns. A observat doar ca poarta un inel cu pecete, un sarpe cu 3 capete.  Se folosea de englez pentru informatii, scopul sau fiind asasinarea ducelui de Wellington si a lui Castlereagh pentru amanarea tratatului de pace.

Margot avea o intreaba retea de „informatori”, femei din toate mediile sociale. Nimeni nu lua in seama femeile asa ca erau cea mai buna acoperire. Vaduva Helene Sorel o ajuta vorbind cu Fehrenbach, fiind atrasi unul de celalalt.
  
Rafe participa la viata de noapte in cautare de informatii si il vede pe Robin vorbind cu Lemencier, unul dintre suspectii secundari.  Banuieste atunci ca Robin era tradatorul ce vindea informatii.  
Mai tarziu cand incearca sa-i spuna lui Margot acesta bineinteles nu il crede spunad ca vrea sa o indeparteze de Robin, asa ca dupa ce il ameninta cu arma  il da afara din acasa. Doreste sa ajunga la Robin si sa-i vorbeasca, pe drum este atacata de un grup de protestatanti, iar Rafe este cel ce o salveaza de la viol. Inconstienta fiind, o duce in camera lui de hotel si-i cheama un medic. Cand isi revine, din dorinta de a se simti protejata ii cere sa faca dragoste cu ea.

Cynthia Nortwood insrcinata si indragostita de Michael Brewer, ii era teama sa-l paraseasca pe Oliver.  Margot considera ca Oliver ascunde ceva . Acesta cheltuia mai multi bani decat castiga  si a lovit-o pe Cynthia cand a gasit-o in biroul lui. Daca vroia sa scape de el, Cynthia trebuia sa afle ce ascunde. 
Gaseste un sertar secret si copiaza toate documentele din el printre care si un desen cu un blazon, sarpe cu 3 capete si scris Le Serpent.  Se hotaraste sa-l paraseasca, dar acesta ii vede burta crescuta, o bate si o inchide in camera. Ea fuge pe geam cu ajutorul unor cearsafuri legate si vine la Margot.

Aceasta din urma este rapita de Varenne si are ca partener un motan botezat de ea pe numele Rex. Rafe se duce sigur in gura lupului, este inchis in beci si tinut pentru asigurare, fiind un om bogat. In aceasi incapere inchisa se afla si Robin batut mar. Si ce altceva poti sa faci cand esti prozonier intr-o teminita umeda daca nu sa vorbesti. Robin ii povesteste cum a ajuns sa o cunoasca pe Margot. Tatal ei a fost omorat de o banda de fosti soldati. Impuscat  si lovit cu un cutit, moare si cade peste ea. Margot este violata in repetata randuri  pana a aparut el. Le-a spus ca este spioana engleza si ca o duce personal la Paris pentru interogatoriu. Pe jumatate moarta si plina de sange lui Robin i s-a parut cea mai puternica persoana pe care a cunoscut-o.  Iar acum se gandea sa o mai ceara inca o data de sotie.
Il cearta pe Rafe pentru ca a crezut spusele unui betiv in loc sa creada in logodnica lui nevinovata.
Si pentru ca de prima oara cand l-a vazut, lui Rafe i-a fost cunoscut Robin, isi da seama ca acesta este de fapt lordul Robert Andreville.

 Margot ii fusese promisa pentru distractie lui Oliver, el fiind cel care l-a ajutat pe Verene (Le Serpent) cu informatii si il descoperise pe acesta dupa inelul cu pecete. Ajuns in camera, Maggie il atrage pe Oliver cu priviri languroase pline de dorinta. Afla ca in dormitorul lui Castlereagh va avea loc o intalnire a unor oameni imprtanti iar ambasada britanica va fi aruncata in aer . O camera unde nu umbla nimeni, aflata chiar sub dormitor era plina cu praf de pusca si o lumanare aprinsa.
Il loveste pe Oliver in cap si il leaga. Ii gaseste pe cei doi barbati din viata ei, Robin si Rafe, reusesc cu greu sa scape din beciuri. Ajunsi la grajduri il gasesc pe Oliver impuscat de Verene, iar acesta moare de mana lui Oliver ce il impusca cu ultimile sale puteri.
Afara incepuse o lupta condusa de Von Fehrenbach si Roussayne, ajunsi acolo in ajutor, insotiti de Helene.
Margot, Rafe si Robin galopeaza catre Londra sperand ca vor ajunge in timp util la ambasada. Reusesc sa stinga lumanarea fara incidente neplacute.
Rafe este convins ca acum Robin o va cere in casatorie si ca ea il iubea, dar...  ce credeti? Pe cine va alege Margot? Cititi cartea si ve-ti afla. 

Nota personala: este o carte frumoasa cu multa actiune si emotii. Finalul este exact asa cum ar trebui sa fie. Margot este un personaj puternic si ambitios, iar Rafe un barbat foarte placut. 

Nota: 9

Va invit acum sa vedem si recenziile celorlalte fete: Iulia, Diana si Gabriela. Enjoy it! :)



22 ianuarie, 2014

The Polish Addict Group Challenge: Pin up nails

Hello, hello!
Am pregatit aceasta postare pentru a va arata modelul realizat in cadrul colaborarii de sambata ce a avut ca tema Pin up nails. 
Sa stiti ca am avut motive intemeiate pentru intarziere asa ca sper sa ma iertati. 
Va prezint asadar manichiura mea cu buline specifice stilului. Si oricum, ce altceva ar fi putut sa incapa pe unghiutele mele? :))))

Si celelalte participante: 
Mihaela (Ela's Dreams) - http://elasdreams.blogspot.ro


16 ianuarie, 2014

Cartea saptamanii - Fifty Shades of Grey de E. L. James

Hello, 
Vreau mai intai sa va anunt ca proiectului nostru saptamanal de recenzii i se alatura si Diana. Lucru care nu poate decat sa ma bucure. 

Astazi nu am sa va vorbesc despre o carte ci despre 3, mai exact Cincizeci de umbre ale lui Grey, Cincizeci de umbre intunecate, Cincizeci de umbre descatusate

Titlu engleza: Fifty Shades of Grey,  Fifty Shades Darker,  Fifty Shades Freed
Gen: Erotic

Este prima mea incercare de a citi ceva din genul erotic, dar nu imi pare rau. M-au captivat inca de la primele pagini, am ras si am plans alaturi de personaje.
Anastasia Steele, isi ajuta cea mai buna prietena si colega de apartament cand aceasta era gripata si nu poate ajunge personal la interviul programat cu renumitul Christian Grey.
Ea, 21 de ani, timida, cam impiedicata, pasionata de literatura clasica,  virgina. Si da, chiar era virgina.
El, 27 de ani, cel mai sexy miliardar burlac al Americii asupra caruia planau diverse idei cum ca ar fi homosexual.
Interesanta combinatie nu-i asa?

Inca de la prima intalnire in biroul imaculat al lui Christian au loc scaparari intre cei doi. Christian se arata interesat, face cercetari asupra vietii ei si apare „intamplator” la magazinul de feronerie unde ea lucra cu jumatate de norma. Si de aici incepe actiunea.
De la o cafea luata impreuna, el ii trimite in dar cele 3 volume din Tess of the d’Urbervilles, editie princeps ce valora o avere, iar de aici pana la un prim sarut in lift nu mai este mult. Dar, ce sarut... mmmm
Ajung la prima intalnire in apartament al lui Grey din Seattle, intalnire dorita din plin de amandoi. Dar pentru ca nimic nu este asa cum pare, Anastasia trebuie sa semneze un contract de confidentialitate cum ca nu divulga nimic din ceea ce se intampla intre ei. Acum apare si latura intunecata a dlui Grey. O camera de joaca, rosie, plina de bice, bastoane, cravase, catuse si alte asemenea accesorii BDSM  ( Bondage & Discipline, Dominance & Submission, Sadism & Masochism )
Ii ofera o camera in imensul sau apartament daca decide sa ramana si o lista cu reguli de Supusa si Dominator.
Au prima lor experienta sexuala vanilla, (eu ii spun sex vanilat :D ) o premiera pentru amandoi.

Povestea devine din ce in ce mai incitanta, aduce actiune, nu doar sexuala si pastreaza misterul privind trecutului lui Christian pana inspre final.
Este fiul unei prostituate narcomane, a facut foamea si a fost ars cu tigara de pestele mamei sale. Dupa moartea acesteia este infiat de o familie normala si iubitoare. La 15 ani incepe cu Elena Lincoln, prietena mamei adoptive, o relatie sadomasochista. Asta il scoate din starea de  bataus si dependent de bautura, dar ramane un barbat fara sentimente.

Ajunge sa o iubeasca pe Anastasia, iar asta il ajuta sa se schimbe. Inainte nu accepta sa fie atins, nu accepta nici in relatia cu ea o lunga perioada de timp. Este un maniac al controlului dispus sa incerce si chestii ”normale” de dragul ei. O cere in casatorie si chiar se roaga de ea sa il accepte.

Cele trei volume sunt prezentate din perspectiva Anastasiei, ofera o alta conceptie asupra vietii si o multime de sentimente si ganduri contradictorii. Doar la final ne este prezentata actiunea de inceput si din perspectiva lui.
Intens, mi se pare a fi cel mai potrivit cuvant de caracterizare al trilogiei. 

Multitudinea de scene sexuale nu sunt deranjante din punctul meu de vedere, dar probabil ca in realitate ar trebui sa se produca un intreg lot de prezervative doar pentru ei.:D
Anastasia prinde gustul sexului si are parte din plin de el, in o multime de moduri, de la simpla „vanilie” pana la chestii mai perverse.
Uita mereu cat bogat poate sa fie iubitul ei. Oare poti sa uiti asa ceva? Un elicopter (Charlie Tango),  un catamaran construit de compania lui de catre cei mai buni arhitecti navali din lume (The Grace), un R8 al lui pe langa altele, un R8 cadou pentru ea,  o casa in Aspen, luna de miere la Paris, Londra, apoi pe un iaht in sudul Frantei.

Cartea nu are doar sex, are si urmariri, un sef libidinos si care devine un fost sef  ce aduce multe probleme cu o rapire si rascumparare si o alta tentativa de rapire esuata.
O fosta „iubita” supusa bantuie pe acolo cu un pistol, Elena Lincoln (doamna Robinson) isi baga si ea coada de cateva ori, dar totul e bine cand se termina cu bine. 

Asadar, mie mi-a facut placere sa le citesc si recunosc ca mi-e greu sa ma apuc de alta carte. Are personaje placute, iar continutul inedit mi se pare interesant.  Am citit pareri pozitive, dar si negative. Eu va spun doar atat, e doar o poveste de dragoste frumoasa. 

Primul volum al trilogiei a beneficiat de articole pe prima pagina în celebrele publicaţii New York Times şi Wall Street Journal. In primele 6 saptamani de al lansare cartea s-a vandut in SUA in peste 10.000.000 de copii.

Nota: 10 cu felicitari J

In 2015 va aparea si ecranizarea acesteia. O astept cu interes si sper sa se ridice la aceeasi inaltime.

Le multumesc din suflet celor ce m-au ajutat sa intru in posesia cartilor. Mi-ati facut o mare bucurie.

Poze facute de mine nu am sa pun pentru ca doar primul volum il am in varianta fizica, celelalte doua le am in format electronic. Dar pentru ca internetul e plin de imagini sugestive si pentru ca chiar mi-a placut trilogia le-am ales pe cele de mai jos pentru postare. 
Am sarit peste multe detalii interesante, ma gandesc ca poate v-ar placea sa le cititi personal, asta daca nu cumva deja le-ati citit. 
 
Si una haioasa :) 
Va invit acum sa cititi si celelate doua recenzii de astazi: Iulia si Diana . 

13 ianuarie, 2014

The Polish Addict Group Challenge: Hippie nails

 Hello ladies, 
Reusesc intr-un final sa postez si eu modelul realizat pentru The Polish Addict Group Challenge. Cateva bloggerite au inceput aceasta colaborare anul trecut, dar au oprit postarile in perioada sarbatorilor. Eu am participat doar la primele 4 teme, dar as  vrea sa ma inscriu si la urmatoarele. Sper sa-mi permita timpul.
Asadar, manichiura de astazi este realizata cu Flormar 401, Farmasi nu stiu ce numar pentru ca s-a sters eticheta, Just 402 si acrilice.  

Cum vi se pare interpretarea mea?
Sa vedem si celelalte particpante. Ele au fost mai harnice decat mine.
Mihaela (Ela's Dreams) - http://elasdreams.blogspot.ro/

09 ianuarie, 2014

Cartea saptamanii - Nesocotita de Amanda Quick

Hello ladies. Long time no see.
Stiu, m-am lenevit anul asta cu postarile si am ramas in urma de tot. Inceputul e mai greu, ca acum sigur nu ma mai opresc. Asadar, prima postare din 2014 este despre o carte, una frumoasa de altfel. Curioase?
Sa purcedem, deci...

Titlu engleza: Reckless
Gen: Historical romance suspence

Ascunsa in spatele un voal, Phoebe Layton, il atrage la o intalnire in miez de noapte pe contele Gabriel Wylde folosindu-se de interesul comun pentru manuscrise medievale.
L-a intalnit in urma cu 8 ani cand ea avea doar 16 ani. In mintea ei si-l imagina in continuare ca pe un cavaler nobil, oricand dornic sa ofere ajutor doamnelor aflate la ananghie. Gabriel o ajutase atunci pe Meredith, sora lui Phoabe. Au fugit impreuna pentru ca aceasta sa scape de o casatorie cu actualul ei sot, marchizul de Trowbridge.
Doar ca acum nu ma arata ca un cavaler nobil ci mai mult cu unul periculos. 
Ea avea un scop precis, gasirea manuscrisului Doamna din turn. Posesorul acestuia ar fi ucigasul lui Neil Baxter.
Acesta o curta pe Phoebe, dar fiind sarac, nu putea fi acceptat de familie. Pleca in Marile Sudului pentru a face avere. Inainte de asta, Phoebe ii ofera manuscrisul, dar Neil nu se mai intoarce. Apare in schimb zvonul ca manuscrisul se afla in Anglia si considera ca daca il gaseste, astfel poate afla si cine este crimnalul sau. 

Gabriel este momit acolo pentru un alt manuscris, Cavalerul si Vrajitorul, pe care Phoebe urma sa-l cumpere in acea noapte de la Nash, un colectionar. In schimbul ajutorului sau, Phoebe ii promite ca ii va da acest manuscris.
Dupa ce pleaca de la Nash, sunt atacati pe drum de un hot si raman fara manuscris. Phoabe este dezamagita ca Gabriel nu a facut nimic sa impiedice asta. Stie ca acesta era autorul anonim al cartii Misiunea, dar acum nu a dat dovada de cavalerism. Nu avea nimic in comun cu vitejia si inteligenta eroului din Misiunea si nici nu mai parea atat de nobil pe cat si-l amintea ea.
Jignit de vorbele ei, ii promite ca ii recupereaza Cavalerul si Vrajitorul si apoi o va gasi cu toate ca nu-i stie numele. 
Putin mai tarziu, Gabriel intra in posesia manuscrisului de la  Nash si fiul sau Egan, cel care l-a furat ceva mai devreme de la ei. Cere mai multe detalii de la acestia despre Doamna cu voal si obtine numele avocatului lui Phoebe prin care s-a purtat toata corespondenta.

Afla astfel in cateva zile ca misterioasa Doamna cu Voal este Lady Phobe.  Manios, decide sa o foloseasca pentru a se razbuna pe Clarrington, tatal acesteia. Dupa incercarea esuata de a o salva pe Meredith de al casatoria aranjata, Clarington face tot posibilul si-l distruge finaciar. A vandut tot ce avea, inclusiv cartile pentru a-si plati datoriile. Cu ultimii bani si-a cumparat un loc la bordul unui vas ce se indrepta spre Marile Sudului.
Acum cand s-a intors, mostenise un titlu, era un barbat puternic si bogat. Cumparase un castel, Devil’s Mist, in  care si locuia. Era detinatorul unui numar mare de manuscrise printre care si Doamna din turn.

Kilbourne o curta pe Phoebe si era dorit de familia acesteia pentru averea sa mare. Phobe nu il dorea si il evita . Cand Gabriel apare la un bal, crede initial ca e doar o coincidenta, dar nu, isi da seama ca a venit pentru ea si ii accepta misiunea de a gasi Doamna din Turn. Anthony, fratele ei are un soc cand il vede acolo si mai ales cand afla ca cei doi se cunosc deja. Valseaza cu ea, asa cum nici macar Neil nu a facut-o. Datorita unui accident la picior, avea un usor schiopatat si nu erau multi cei ce indrazneau sa danseze cu ea.

Clarington ii ofera bani pentru a sta departe de fiica sa, dar este refuzat. Furios, Clarington se da de gol ca si Neil Baxter a fost cumparat pentru a pleca.

Mama lui Phoebe avea o mare pasiune pentru jocurile de carti pe bani. Afla ca Gabriel e plin de bani , iar Kilbourne este inglodat indatorii si ruinat din punct de vedere financiar. Intelege ca Kilbourne vana de fapt averea fiicei sale.
In timp ce mama ei se gandea si jubila cu gandul la o casatorie cu Gabriel, Phoebe recunoaste pentru ea insasi ca este indragostita de el inca de cand l-a vazut pentru prima oara.

Primeste un mesaj de la un librar ce are disponibil un manuscris foarte rar. Incantata ii trimite mesaj lui Gabriel si pleaca spre librarie. Este atacata de doi barbati ce vor sa o rapeasca. Gabriel apare la timp si o salveaza. Vede trasura cu brazonul ascuns si il descopera pe Kilbourne ce pusese la cale rapirea.  

Decide ca trebuie sa–i ceara mana sperand ca astfel o va tine in frau. Era oaia neagra a familiei, mereu nesocotita si impulsiva. Il socheaza pe  Clarington povestindu-i de prima lor intalnire, in miez de noapte, pe un drum pustiu de tara si obtine aprobarea acestuia si a lui Anthony pentru casatorie.
Afla si Phoebe, dar este suparata ca pe ea nu o intreaba nimeni ce isi doreste fiind practic obligata sa-l ia de sot. Un sot care nu o iubea. A doua zi, inainte de ivirea zorilor fuge cu primul postalion spre Sussex.  

Gabriel pleaca dupa ea, o prinde din urma si se casatoresc rapid acolo in sat pentru a preintampina zvonurile ce aveau sa se nasca cu disparitia ei. O duce la Devil’s Mist stiind ca va fi incantata. Ii marturiseste ca Neil Baxter era un profitor si ca primise bani de tatal sau. Se cearta, iar Phoebe nu vrea sa doarma cu el ci in camera din turn folosita ca birou. Cu gandul la cartea Doamna din turn aflata in biblioteca si pe care spera sa nu o vada Phoebe, se catara pe o sfoara si ajunge la ea. Se impaca, fac dragoste si apoi o vede.. Doamna din turn. 
Initial crede ca Gabriel a gasit cartea, dar nu i-a dat-o inca pentru ca vroia sa fie cadoul ei de nunta. Afla  de la Gabriel ca Baxter ca a fost pirat, i-a atacat doua nave, a omorat oameni, i-a furat bunuri, inclusiv niste bijuterii valoroase. S-a aruncat in apa in incercarea de a se salva cand Gabriel a vrut sa-i dea o lectie. 
Acum, ea il vede pe Gabriel ca pe un erou oricat de mult i-ar spune el ca la inceput, cand a cunoscut-o vroia doar sa o aiba in patul lui si apoi a vrut sa o seduca pentru razbunare. Ea si-a asumat un risc acceptand casatoria, sperand ca el va invata sa o iubeasca, dar isi da seama ca de ce a fugit pana cum, nu scapat, o casatorie doar de conveniente,.

Apare in scena o servitoare pe nume Alice cu un mesaj de la Gabriel ce o astepta in catacombe. In timp ce se uita in intuneric dupa Gabriel, este inchisa acolo. Exploreaza restul pasajului pentru a gasi o iesire. Ajunsa intr-o grota cu un doc subteran si lumanare pe cale sa se termine decide ca salvarea ei ar fi sa innoate  pana la fasia de lumina.
Intre timp, Gabriel o cauta peste tot incercand sa nu se gandeasca ca poate a fugit. Observa un petic alb ce se zbatea in valuri si o salveaza la timp.
 „ Stiam eu ca ai sa vi in cele din urma, Gabriel.”  
Ii povesteste de servitoarea ce i-a transmis mesajul ca fiind din partea lui, dar se pare ca aceasta Alice nu exista, nu era angajata la castel.  

Pleaca impreuna la Londra  pentru afacerile lui, neavand curaj sa o lase singura.  Trei zile mai tarziu, la un bal in timp ce vorbea cu mama sa, apare nimeni altul decat Neil Baxter, considerat mort. Acesta ii spune exact inversul vorbelor lui Gabriel si anume ca acesta a fost a fost pirat sangeros. I-a capturat vasul si a preferat sa sara in apa decat sa moara de sabie. Neaga ca ar fi primit bani de la Clarington si ca un anonim i-ar fi platit calatoria pana in Marile Sudului. O roaga sa-i inapoieze Doamna din turn ca fiind singurul lucru pe care il mai are de la ea.

Gabriel se teme pentru ea si angajeaza un om pentru a o proteja. Asta nu a fost suficient pentru ca intr-o noapte cineva a aruncat pe geam in camera ei un obiect aprins. Pagubele nu au fost mari, dar a avut noroc ca atunci discuta cu Gabriel in camera lui. 
Ea pune tot ce s-a intamplat in baza blestemului de la finalul cartii Doamna din turn. 
„Blestem sa cada pe capul celui ce fura aceasta carte. Fie sa se inece sub valuri. Fie sa-l mistuiasca flacarile. Fie sa petreaca o noapte vesnica in iad”. 
Gabriel pe de o parte da vina pe Neil si presupune ca are legatura cu Alice.

Si ce se mai intampla de aici nu va mai zic. La las sa cititi chiar voi. Ce se va intampla oare cu casnicia lor? Atenteaza cineva la viata ei sau e doar  blestemul? De ce vrea Baxter neaparat Doama din turn?

Nota personala: Imi place mult cartea asta. Are suficienta aventura si mister.
Mi-a placut personajul Phoebe pentru ca seamana mult cu felul meu de a fi. 

Nota: 9 / 10

Buuun, acum sa intram si la Iulia sa vedem despre ce carte a ales sa scrie astazi. 


Subscribe Via Email
Un produs Blogger.