Books, Beauty & Stuff

24 aprilie, 2014

Cartea saptamanii - Trandafiri de Leila Meacham ( Vol. II )

Joi = zi de carte, dupa cum v-am obisnuit de cateva luni incoace. Am pregatit bineinteles povestea volumului II din Trandafiri.

Pentru reamintire, aici gasiti volumul I si inceputul intregii povesti.

Titlu engleza:  Roses (2010)
Gen: Romantic drama
Aparitie: 2012
Pagini: 298
Editura: Lira / Litera
Traducere: Alexandru Maniu

Viata lui Percy alaturi de Lucy continua la fel de neplacut, mai nou cu certuri in privinta copilului. La intoarcerea celor doi parinti, Percy va fi nasul micutului Matthew si va continua prietenia cu acestia, fiind si foarte atras de copil. 
La rugamintea lui Ollie, Percy il insoteste in Dallas pentru o proteza. Intamplator afla din fisele medicale ca Ollie nu doar piciorul il avea distrus si intelege ca Matthew era de fapt copilul lui. 

Howbutker, 1933
Wyatt este baiatul de unsprezece ani al lui Lucy si al lui Percy. Intotdeauna iscase certuri si se purta rece cu Matthew. Se pare ca il ranea fizic de fiecare data cand i se ivea ocazia. Cand Percy afla de la o profesoara ii aplica fiului sau acelasi tratament.
A incercat sa nu faca favoritisme intre ei, insa nu reusea. Mathew era un baiat bun, bland si intelegator. Niciodata nu l-a parat pe Wyatt pentru bataile primite. Percy era mandru de el si nu ezita niciodata sa-si arate dragostea cu toate ca in fata lumii ii era era doar nas.
Wyatt pe de o parte semana foarte cu tatal lui Lucy. Era un copil masiv ca un taur, bataus si posac. Nu avea pentru el nici un sentiment de apropiere.
Spre uimirea tuturor, dupa ce Wiatt a fost batut pentru rautatile sale, baietii au inceput sa se imprieteneasca, ajungand de nedespartit. 

Lucy isi da seama ca Mathew este baiatul lui asa ca armistitiul la care convenisera in ultimul timp dispare si il ameninta ca daca va divorta de ea va spune adevarul tuturor.

Mary apeleaza la el sa o ajute atunci cand Ollie da de necaz si ar fi putut sa piarda magazinele. Stia ca acesta nu va accepta vreodata bani de la cineva. Ii propune lui Percy sa cumpere de la ea o bucata de pamant lasata de tatal ei pentru Miles. Acum ca acesta murise, ar fi trebuit sa-i revina baiatului sau, William,  cand  va implini douzeci si unu de ani. Momentat terenul era pe numele lui Mary ca imputernicita.  Percy nu trebuia sa-si faca griji ca William va ramane fara mostenire pentru ca la moartea ei ii va lasa jumatate din plantatie. Indiferent de cum ar fi privit situatia si avatajele ce aveau sa revina fiecarei parti, era vorba de o frauda pe care Percy o accepta pentru a-si ajuta prietenii, dar si pe Mathew care astfel ar fi avut viitorul asigurat.

Howbutker, septembrie 1937
Matthew primeste diagnosticul de pneumonie stafilococica si pentru ca antibioticele decoperite recent nu aveau nici un efect, moare.
Mary se gandea la blestemul familiei in care nu crezuse pana acum. Era casatorita cu un barbat care nu-i putea da copii si isi pierduse singurul fiu la doar saisprezece ani.
Ambii barbati din viata ei ii erau alaturi, Ollie ca sot, iar Percy ca prieten. Parerile de rau pentru acesta din urma si ceea ce ar fi putut fi intre ei erau prezente in sufletele amandurora. Tot ce puteau face acum era sa-si acorde iertare unul altuia.
El ii trimite un trandafir alb si un bilet: „ Pentru vindecari. O sa ai intotdeauna inima mea, Percy. „  Trandafirul alb trimis de ea este si el insotit de un bilet: „ Din sufletul meu pentru al tau. Pentru totdeauna, Mary.”

In 1941 Wyatt se inroleaza in Corpul de Puscasi Marini al SUA. Percy isi dadea silinta de a fi mai apropiat de el , iar la plecare si-ar fi dorit sa-i spuna ca-l iubeste, dar nu era sigur daca sentimetele veneu din emotia momentului sau din inima. Se pare ca Wyatt a stiut ca Matthew ii era frate si de asta s-a apropiat de el devenind atat de apropiati.
Cat a lipsit si-au scris, iar Percy i-a devorat scrisorile si era cu ochii pe stirile razboIului declarat de SUA impotriva Japoniei dupa bombardamentul de la Pearl Harbor.

Se intoarce dupa patru ani cu pieptul plin de decoratii, dar nu avea sa ramana acasa ci se va intoarce in marina. Lucy l-a invinuit pe Percy pentru aceasta decizie.
La cinci luni dupa ce Wyatt se intoarce la regimetul sau, Lucy se muta in Atlanta. Percy avea acum cincizeci de ani, iar Lucy patruzeci si cinci.

Wyatt isi anunta tatal ca s-a casatorit cu Claudia Howe, o tanara profesoara. La un an este anuntat de Claudia ca este bunic si doreau sa il prezinte pe Matthew Jeremy Warwick.
In razboiul dintre Corea de Nord si Coreea de Sud va lupta si Wyatt, dar mai inainte de asta si-a adus familia in Howbutker si il roaga pe Percy sa aiba grija de ei daca el nu se mai intoarce. Percy i-a pus in bagaj inainte de plecare un trandafir rosu cu toate ca era convins ca fiul lui cunoaste legenda tradafirilor.
La sfarsitul lui septembrie 1951, la aproape un an si jumatate de la plecarea lui Wyatt, este anuntat ca acesta a murit. Va fi inmormantat alaturi de Matthew.
La doi ani, Percy este vizitat de un ofiter in Marina SUA care a luptat alaturi de fiul sau in razboiul din Coreea. Avea de la acesta un pachet ce trebuia sa ajunga la Percy daca el nu supravietuia. Un tablou  nu prea reusit  cu un baiat  care tine in brate un buchet de trandafiri albi.


Povestea lui Rachel

Inca de mica Rachel Toliver avea suflet de fermier. Si-a amenajat o  mica gradina pentru care a luat nota maxima la proiectul stiintific de la scoala. Asta l-a facut pe tatal ei sa o duca intr-o vizita la Howbutker, spre disperarea sotiei sale.
William Toliver era fiul lui Miles Toliver, fratele lui Mary. William a fost lasat in grija ei dupa moartea lui Miles, dar acesta simte ca plantatia nu era pentru el asa ca fuge.
Considera ca Rachel trebuia sa afle de plantatie si daca asta era ceea ce-si dorea, ea ar fi putut fi mostenitoarea.
In tot timpul petrecut alaturi de Mary, nu a fost zi in care sa nu o insoteasca pe plantatie. Era incantata si captivata de brazdele verzi, era o Toliver. A continuat sa o viziteze in fiecare vara. De-a lungul anilor, a tot auzit dispute intre parintii ei legate de aceste vizite, mama eu aducandu-i mereu acuzatii. Nu reusea deloc sa o convinga ca sentimentele pentru Mary si Oliver nu ii diminuau iubirea pentru parinti.
Acolo in Howbutker se simtea bine, era apreciata si ii era inteleasa iubirea pentru pamant. Toate i se pareau familiare de parca ar fi fost legata de locul ala. 

Inceteaza orice legatura cu Mary si plantatia dupa o discutie cu mame ei. I-a spus ceva de un blestem, iar dorinta ei era clara. Daca continua legatura, ea ar fi devenit mostenitoarea si astfel statea in calea tatalui ei. Mama ei isi dorea plantatia pentru a o vinde si a folosi banii obtinuti in alte scopuri.   Trebuia sa-i spuna lui Mary ca nu mai e interesata de agricultura  si ca nu mai vrea sa mearga acolo. La fel trebuia sa renunte si la gradina de acasa pentru ca William sa fie sigur ca totul a fost doar o faza trecatoare.
O revede pe Mary la inmormantare lui Ollie. Acum era sigura de ceea ce simtea, isi iubea familia, dar locul ei era in Howbutker si acolo va ramane.

Amos Hines a fost cel ce a anuntat-o de moartea lui Mary. I se parea ceva in neregula la el, dar a dat totul pe supararea pricinuita de moartea matusii sale.
Alaturi i-a fost si Matt Warwick. L-a cunoscut la petrecerea de aniversare de nousprezece ani, a acestuia. S-a simtit imediat atrasa de el. Sentimentele erau reciproce, Matt se gandea ca ea era femeie alaturi de care dorea sa-si petreaca viata.
Vine si ziua citirii testamentului, zi  de care se se temea Amos atat de mult. Rachel este distrusa cand afla ca Somerset nu era mostenirea ei, ci ii fusese vandut lui Percy Warwick, batranelul acela care i se parea atat de simpatic.
Au fost prezenti si parintii si fratele ei, dupa dorinta lui Mary. Pe drumul de intoarcere, realizeaza prea tarziu ca masina se afla pe sine si sunt loviti de un marfar. Mor pe loc, dar inainte cu o clipa, William a inteles ce era cu blestemul familiei Toliver.

Rachel cauta in pod valiza de armata a lui Ollie pe care Mary dorea sa o caute inainte de a muri. Gaseste dovezi ale iubirii ei cu Percy, dar si testamentul prin care  bunicul ei, Miles Toliver, primeste  o bucata de teren. Scrisoarea de la Miles prin care ii incredinteaza terenul lui Mary pana cand William va fi major, se afla si ea acolo, langa un bilet scris de Percy, dovada ca acesta a cumprat terenul.

Vinde casa familiei din Texas si se concentreaza asupra noului ei scop. Obtinerea acelui teren cu orice pret. De fapt avea de gand sa ii lase terenul pe care deja era contruita o fabrica si un complex de locuinte, daca accepta sa ii dea in schimb plantatia.  Pe Matt l-a indepartat pentru ca acum urma sa-i devina dusman. Apeleaza la un avocat bun si strange dovezi.  

Matt si Amos afla toata povestea de la Percy, dar acesta nu-i putea da plantatia, pentru ca  aceasta era dorinta lui Mary.  Un proces i-ar fi distrus reputatia si inca nu avea o solutie de rezolvare.
Si mai departe nu va mai povestesc. Va invit sa cititi chiar voi cartea.

Nota personala: Dupa cum am scris si saptamana trecuta la volumul I, este o saga de famile absolut superba. E drept ca mi-a placut mai mult povestea pana la Rachel. De fapt mi s-a parut mai emotionanta.
Percy a fost un domn pana la final asa ca a ramas personajul meu preferat. Matt a fost un alt personaj frumos prin lupta pe care a dus-o in cucerirea lui Rachel.
Aceasta din urma a dovedit ca este o adevarta Toliver prin obsesia pentru pamant. A luat-o pe urmele lui Mary, chiar daca astfel i-a indepartat pe toti cei ce o iubeau.
Chiar daca am scris o gramada, sunt detalii pe care le-am omis pentru ca ar fi mai placut daca le cititi personal. E vorba e acele detalii de suflet.
Mi-ar placea mult sa citesc si parea voastra despre Trandafiri.

Nota: 10 / 10 (cu felicitari)
Curiosi de alegerile facute de celelalte fete pentru astazi?

23 aprilie, 2014

Review Polygonum Body Lotion Moraz

De mult timp vreau sa scriu postarea asta si iata ca pana la urma m-am apucat de ea. Am sa va spun cateva cuvinte despre o lotiune de corp  aflata in momentul de fata in topul preferintelor mele.   

Fiind vorba despre un produs marca Moraz, extractul de Polygonum este si aici ingredientul magic, in proportie de 85%. Alaturi de uleiul natural de Jojoba trateaza si previne deshidratarea pielii, ajuta la mentinerea elasticitatii.  Este recomandata in mod special  pentru dermatita seboreica si piele sensibila. Neavand aceste probleme nu ma pot pronunta si asupra lor.

Textura este usoara, destul de lichida, iar in momentul cand este intinsa pe piele pare a avea un aspect mai cremos si mai dens.  De intins, se intinde usor si intra destul de  repede in piele. 

Din punct de vedere hidratare, nu pot decat sa ma declar multumita. Dupa aplicare pielea mea uscata are un aspect sanatos si e catifelata. Am folosit-o cateva zile la rand, o data pe seara, pentru a-mi da seama de rezultate. Daca o folosesc concomitent cu alte creme nu reusesc sa-mi formez o parere corecta.

Mirosul este placut, usor dulceag, dar totodata mi se pare ca aduce a prospetime. Din pacate pe piele nu persista prea mult.  

Un lucru care m-a incantat la ea, e filtrul UV pe care il contine. 

Ambalajul are 250 ml, iar pretul  este de aproximativ 50 lei la noi in tara, daca imi amintesc eu bine. Pana acum eu am primit-o cadou de doua ori, asa ca nu sunt foarte convinsa. JJ
Voi ati incercat-o?


20 aprilie, 2014

17 aprilie, 2014

Cartea saptamanii - Trandafiri de Leila Meacham ( Vol. I )

Pentru astazi am ales sa va povestesc despre o carte care sigur o sa-mi ramana mult timp in suflet. De fapt sunt doua volume, iar eu  vi-l povestesc doar pe primul acum  si celalalt il las pe saptamana viitoare. Poate ca ar fi trebuit sa le unesc intr-o singura postare, dar am mult de scris si nu vreau sa ratez nimic.    
Trandafiri este romanul de debut al autoarei si a fost scris la o varsta inaintata. Daca meritul este al inteligentei ce se se spune ca vine o data cu varsta din experienta, atunci toate cartile ar trebui scrise dupa cincizeci de ani. J

Titlu engleza:  Roses (2010)
Gen: Romantic drama
Aparitie: 2012
Pagini: 266
Editura: Lira / Litera
Traducere: Alexandru Maniu

Totul incepe in 1836 atunci cand Silas William Toliver si Jeremy Matthew Warwick emigreaza in Texas pentru a-si intemeia propriile plantatii. Amandoi era descendentii cu sange  nobil ai unor familii regale, dar care din pacate se aflau in conflict. La jumatatea anilor 1600, urmasii acestor familii au lasat in urma Razboiul celor Doua Roze si au lucrat impreuna pe plantatile din Lumea Noua. Astfel, cele doua familii au lasat deoparte divergentele, pastrand doar emblemele de apatenenta la casele respective: trandafirii. Familia Warwick  (casa de York) cultiva doar trandafiri albi, in timp ce familia  Tliver (casa de Lancaster) cultiva doar trandafiri rosii.
Celor doi li se alatura si Henri DuMon.  Acesta dorea sa-si intemeieze propriul centru comercial in Texas dupa o cearta  cu tatal sau referitor la conducerea magazinului exclusivist din New Orleans.
Jeremy s-a orientat catre cherestea, Henri si-a deschis un magazin cu imbracaminte in centrul orasului, iar Silas a pus bazele unei plantatii de bumbac.
Trandafirii au ramas in continuare simbolul descendentei lor. Trandafirul rosu semnifica iertare, iar un trandafir alb inseamna ca totul a fost iertat. Ideea de trandafir roz era de neimaginat si reprezenta neacordarea iertarii.

Howbutker, Texas, august 1985
Mary Toliver DuMont isi anunta prietenul de-o viata, Amos Hines, ca a vandut fermele familiei Warwick. Mostenitoarea ar fi trebuit sa fie Rachel, stranepoata ei, doar ca nu dorea sa o lase sub blestemul familiei Toliver. Poate ca ar fi fost bine daca nici ea nu ar fi mostenit plantatia de bumbac de la tatal ei. A doua zi urma sa-i dea vestea lui Rachel, dar pana atunci si-a luat adio de la  Amos, avea cancer in metastaza si nu dorea sa faca nici un tratament.

Povestea lui Mary  

Howbutker, Texas, iunie 1916
Mary Toliver avea saisprezece ani cand impreuna cu mama si fratele ei se aflau in biroul avocatului Emmit Waithe pentru citirea testamentului tatalui ei. Ea primeste plantatia  Somerset, dar si casa. Darla mama ei primeste douazeci la suta din profiturile platatiei si dreptul de a locui in casa pana la o eventuala casatorie.  Miles, fratele ei este imputernicit pana cand ea va implini douazeci si unu de ani si va putea gestiona singura plantatia. Motivul e lesne de inteles, Mary a fost singura interesata de Somerset, daca ar fi ajuns pe numele mamei, aceasta ar fi vandut-o imediat.
Pe Mary o incerca un sentiment de bucurie si usurare, dar situatia e complicata. Exista un contract de ipoteca pentru achizitia de pamant, iar  Darla si Miles erau furiosi. 
De atunci familia lor s-a destramat.  Mary era invinovatita pentru situatie, Darla nu-i vorbea deloc si se intorcea cu spatele in prezenta ei, iar Miles o obliga sa plece la scoala la Bellington. 
Se pare ca exista si un blestem al familiei ce cadea asupra copiilor. Tatal lor a fost singurul  care a supravietuit din aceea generatie. La fel si cu o generatie inainte, doar bunicul Thomas supravietuise.

Atlanta, iunie 1917
Se terminase anul de scoala, iar Mary de abia astepta sa revina acasa. Lucy a fost colega ei de camera care avea o adevarat obsesie pentru Percy si spera ca la un moment dat sa-l cucereasca.
Vestile de pe plantatie nu era deloc bune, se pare ca fratele ei nu gestiona prea bine situatia.  Starea mamei se inrautatise, doar trei persoane puteau intra la ea, in rest ii alungase pe toti. O alta veste proasta era ca Miles, Percy si Ollie s-au inrolat in armata  si urma ca in iulie sa plece. (Percy Warwick si Ollie DuMont erau buni prieteni cu Miles inca din copilarie. )
Ajunsa acasa afla ca mama ei era acum o alcoolica. Era suprevegheata in permanenta, uneori chiar si legata de pat.
Percy este cel care o ia de la gara, iar pe drum ii spune ca o va lua de sotie. Casatoria cu el ar fi insemnat extinderea padurilor Warwick cu pretul plantatiei Somerset. Avea sentimente pentru el, dar nu-l putea accepta, avea nevoie de un barbat care sa aiba aceeasi pasiune cu ea. Daca plantatia nu mai exista, disparea si numele Toliver.

Howbutker, octombrie 1919
Tot orasul astepta trenul ce avea sa-i aduca pe cei plecati la razboi. Percy scapase intreg, Miles fusese gazat grav, iar Ollie avea piciorul amputat de la genunchi in jos. Se pare ca atunci l-a salvat pe Percy aruncanduse pe o grenada.
Sentimentele si gandurile lui Percy pentru ea era aceleasi ca la plecare. Miles din pacate continua sa o invinovateasca. Avea sa se intoarca in Franta unde cunoscuse o femeie, o asistenta medicala. Gazul ii afectase plamanii si nu stia cat timp i-a mai ramas de trait. 

Viata continua cu lupta ei indarjita pentru Sommerset, declaratiile de iubire ale lui Percy si speranta acestuia ca va renunta la plantatie. In timp ce orasul se moderniza si trecea la masini,  ea folosea inca caruta cu singurul cal ce-i mai ramasese, hainele erau toate vechituri, se retrasese cu totul din societate, dar era hotarata sa redea gloria cuvenita numelui Toliver.
Pe 1 ianuarie are o surpriza din partea mamei, care pare sa-si fi revenit dintr-o data. Iese din camera in care statea inschisa, se aranjeaza si se poarta ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat. Mary era din nou copilasul ei drag si insista sa-i faca un cadou pentru ziua ei si neaparat sa dea o petrecere. Singura care vede ceva in neregula este Sassie servitoarea lor.
La petrecere toti au fost incantati de revenirea Darlei. Cadoul ei pentru Mary a fost a fost o cuvertura  bej cu panglici roz, lucrata chiar de ea. Mai tarziu este gasita spanzurata in camera ei cu un lat bej, iar la picioare zacea o gramada de panglici roz.

Atunci cand i se ofera oportunitatea, Mary face tot posibilul si cumpara plantatia Fair Acres invecinata cu Somerset.  Percy mai face o ultima incercare cu ea. O accepta asa cum este, dar daca Somerset da faliment, nu trebuie sa faca nimic pentru a o salva. Stabilesc sa se casatoreasca dupa perioada culesului chiar daca el si-ar fi dorit sa se intample mai repede.
Luna august era destinata culesului de bumbac, dar cu o zi inainte de ziua stabilita vine o ploaie cu grindina si astfel cultura este distrusa. Incearca sa obtina un imprumut si sa ipotecheze Fair Acres. Banca i l-ar fi oferit daca ar accepta sa nu mai cultive bumbac si sa aleaga altceva mai rentabil in loc. Altfel avea nevoie de cineva care sa fie cosemnatar al contractului. Intrucat prima solutie era imposibila din punctul ei de vedere, apeleaza la Percy pentru semnatura, dar acesta o refuza. Intelegerea lor presupunea ca ea sa renunte intr-o astfel de situatie. In acest moment relatia lor se incheie, iar Percy pleaca din oras.
Mult prea tarziu realizeaza ca poate trai fara plantatie, dar nu si fara el. Il cauta cand isi da seama ca este insarcinata, dar e de negasit. Copilul avea nevoie de un tata in ochii lumii asa ca apeleaza la Ollie care a ajutat-o si cu semnatura pentru imprumut.

Ollie a iubit-o dintotdeauna. Atunci cand s-a aruncat pe grenada a facut-o si pentru ea, nu doar pentru Percy.  Nici in cele mai frumoase vise nu se gandea ca va avea o astfel se sansa. De dragul ei accepta propunerea cu toate ca nu doar piciorul ii fusese distrus ci si barbatia.
Imediat dupa nunta pleaca in Europa unde se naste micul Matthew. Casnicia lor a fost una frumoasa, bazata pe respect, umor si sprijin. I-a ramas credincioasa chiar si dupa moartea lui cand ea si Percy ar fi putut fi impreuna.
In prezent, isi dorea sa o salveze pe Rachel pentru a nu trece prin regretele pe care le va lua cu ea in mormant. Mai trebuia doar sa caute ceva anume in valiza de armata a lui Ollie. Nu mai ajunge sa faca asta pentru ca un infarct o ucide.

Povestea lui Percy

Howbutker, octombrie 1920
Dorul de Mary l-a facut sa se intoarca inapoi. „Planuia sa o ia prin surprindere, sa o stranga in brate, sa o sarute in timp ce se trezea si sa-i spuna ca nu-l interesa obsesia ei pentru Somerset; voia doar sa se casatoreasca cu ea si sa traiasca impreuna pentru totdeauna.”  E distrus cand afla ca ea s-a casatorit cu Ollie. Ajunsese in oras la o zi dupa plecarea lor in Europa. In scurt timp se casatoreste cu Lucy dintr-un impuls si spera ca va ajunge sa o iubeasca. Nu o placea, nu-i placea nici sa se culce cu ea asa ca ajunge sa i se reproseze asta. Lucy, care la inceput era draguta s-a transformat rapid intr-o scorpie. Rea, furioasa, cu un limbaj inadecvat, crize si iesiri violente, asa era de fapt Lucy.
Este decis sa-i ceara divortul si sa-i ofere cati bani vrea doar sa-l lase in pace. Totul se naruie cand ea ii spune ca este insarcinata. 
The end. 

Nota personala: O saga de familie absolut superba. Emotionanta, captivanta, profunda, de citit dintr-o suflare. Eu asa am facut, am respirat si am trait alaturi de personaje si mi-a parut rau cand am vazut ca ajung la ultimele pagini.
Aici pamantul e mai presus de iubire. O obsesie greu de inteles care duce la pierderea afectiunii oamenilor din jur.
Cartea e complexa, are o multime de detalii in povestea ei tragica. Personajele sunt bine definite si placute, fiecare in modul propriu. Percy este un personaj ce cucereste cu puterea de a face compromisuri. Mary este incapatanata, si-a pierdut tineretea muncind pe plantatie, dar si iubirea. Sacrificiile  sunt mari, dar asta inseamna totul in carte. Altfel ar fi fost o poveste de iubire simpla, ne-am vazut, ne-am placut, ne-am luat. Sa nu va inchipuiti ca ca este o carte siropoasa, nicidecum.
Eu va recomand sa o cititi si sa nu va lasati descurajati de multimea de personaje de la inceput. 
Postarea e una programata pentru ca nu am acces la computer pana spre seara. Imediat ce  voi putea am sa modific link-urile celorlalte fete direct catre cartile alese de ele pentru astazi. Pana tunci le puteti vedea si cu link catre prima pagina de blog. 
Diana

10 aprilie, 2014

Cartea saptamanii - Curcubeie sfaramate de Mary Jo Putney

Cartea saptamanii aduce din nou un roman al uneia dintre autoarele mele preferate, MJP.  Enjoy it! :) 

Titlu engleza:  Shattered Rainbows(1996)
Gen: Historical romance
Aparitie: 2013
Pagini: 411
Editura: Lira / Litera
Traducere: Cristina Tache si Gabriel Draghici
Seria: Fallen Angels  - Nicholas Davies -  Thunder and Roses ( Tunete si trandafiri ), Rafe Whitbourne - Petals in the storm ( Taina contesei ), Lucien Fairchild - Dancing on the wind ( Dansul pasiunii ), Robert Andreville  - Angel Rogue ( Calatorie spre iubire ), Michael Kenyon - Shattered rainbows ( Curcubeie sfaramate ), Kenneth Wilding - River of fire ( Raul de foc ), Stephen Kenyon - One perfect rose ( O iubire imposibila ).
Londra, iunie 1816
Catherine Melbourne avea rapid nevoie de un sot pentru a intra in posesia mostenirii. Trebuia sa-si convinga bunicul de care abia aflase ca ea si sotul ei meritau sa fie Lord si Lady de Skoal. Lord Michael Kenyon era cel mai potrivit pentru acest rol. 

Salamanca, Spania,  Iunie 1812
In jurul lui Michael Kenyon, podeaua era plina de raniti.  Printre ganduri negre aude o voce de femeie ce-i ofera apa. 
Catherine Melbourne nu credea ca barbatul inalt caruia ii daduse de baut are vreo sansa, dar pana dimineata febra ii disparuse.

Penreith, Tara Galilor, Martie 1815
Michael, dorea sa-si gaseasca o sotie. Nu cauta dragoste, cerea mai mult ca viitoare sotie sa fie o buna tovarasa asa ca are de gand sa participe la sezonul monden din Londra. Planurile ii sunt date peste cap cand Lucien, conte de Strathmore ii trimite o misiva prin care il anunta ca Napoleon a scapat de pe Elba si a debarcat in Franta. Asta inseamna o noua batalie pentru care ducele de Wellington ar fi avut nevoie de ofiteri cu experienta. Urma sa se inroleze din nou purtand la el talismanul lui norocos. Un caleidoscop conceput si realizat de Lucien. Bucatele de sticla colorate si cateva oglinzi pe care el si le imagina curcubeie sfaramate.

Bruxelles, Belgia, Aprilie 1815
Prima privire catre frumoasa Catherine aproape ca i-a oprit inima. Putea fi oare aceeasi femeie care i-a dat apa dupa batalia de la Salamanca cand zacea ranit si fara prea multe sanse?
Pentru ca avea nevoie de o gazda, Wellington ii propune sa stea in casa de care se ingrijea Catherine si Anne Mowbry.

Catherine a vazut partea romantica a casatoriei la 16 ani cu Colin Melbourne. In loc de iubire si aventuri palpitante, avea singuratate.  Stia ca sotul ei se mai ducea si la alte femei. Colin era constient de frumusetea ei si se folosea de asta indemnand-o sa flirteze cu superiorii sai pentru avantaje. Nu se certasera niciodata, dar asta pentru ca amandoi aveau o limita. Se gandea ca totusi e norocoasa, mai ales ca o avea pe Amy.
Era obisnuita cu barbatii aratosi dupa atatia ani printre soldati, dar nu era pregatita pentru Michael si ceea ce a simtit din prima clipa cand l-a vazut

Francezii cuceresc Charleroi, aflat la cincizeci de kilometrii de Bruxelles. 
Michael  conduce regimentul 105 ordonand sa se pregateasca de atac. Un glont il nimereste in brat si bandajat se implica in lupta. Au avut poate mai mult de 11 atacuri de cavalerie si le-au tinut piept. „... timpul s-a dilatat, trasformand lupta corp la corp intr-un dans nepamantesc.”  In incercarea de a recupera unul din steagurile companiei, o sabie ii sfasie pielea de pe coaste.
 Wellington da semnalul de inaintare in haos „ lasand in urma randuri purpurii de morti si raniti.” . „In lupta, moartea poate veni in orice clipa sau chinuitor de incet.” Pentru Michael sfarsitul a venit repede.”  Un glont in abdomen, unul in coapsa. Cand s-a prabusit in noroi caii lancierilor au trecut cu copitele peste el, iar un calaret a incetinit si i-a infipt lancea in spate. „Apoi s-a cufundat in bezna, cu sufletul impacat. „

Trupul ii este gasit cu ajutorul unui stegar ranit. Catherine il duce la casa din Bruxelles. Trei rani grave, sase mai usoare si un glont ce sigur i-ar fi fost fatal, daca nu ar fi fost oprit de un tub argintiu ce avea in interior curcubeie sfaramate. Inca mai avea o farama de viata, dar medicul nu-i dadea nici o sansa. Asta pana cand ea vine cu ideea "transferului" de sange. Pe vremea aceea trasfuzia de sange era doar in stadiul de experiment si nu exista siguranta ca nu l-ar fi omorat, dar si fara ea tot nu avea sanse. Cu doua pene de gasca de introdus in artere si Catherine pe post de donator, medicul face pregatirile necesare.  Asta ii salveaza viata lui Michael iar Nicolas, prietenul lui vine in scurt timp sa il duca acasa in Tara Galilor.

Londra, primavara 1816
Colin, fusese ucis intr-o noapte, impuscat in spate, mai mult ca sigur de un bonapartist.  Langa el au fost lasate o esarfa violet si un bilet cu textul „Traiasca imparatul”.
Catherine il vede intamplator pe Michael, dar nu dorea sa dea ochii cu el. Langa el in sareta se afla o tanara draguta. Stia din ziare ca isi cauta o sotie. Pentru ea o casatorie era de neconceput , asa ca trebuia sa se bucure pentru el.
Este contactata de un avocat si afla ca avea un bunic, conducatorul insulei Skoal ce apartinea Angliei, dar avea propriile legi si propria adunare populara. Intrucat acest bunic avea sanatatea cam subreda, dorea sa o cunoasca pe ea si sotul ei, preferand ca insula sa ramana in familie. In caz contrar, mostenirea pleca catre un var pe nume Clive. Conform legii averea ei ar fi apartinut sotului, Colin ar fi trebuit sa fie conducatorul insulei. Pe langa Skoal ar fi avut si un venit a proximativ doua mii de lire pe an, iar daca bunucul nu ii va placea, nu va primi nici un ban. La fel si daca ar afla ca nu mai are sot.  

Intre timp, Michael merge sa-si vada tatal aflat pe moarte. Nu avea o relatie buna cu el si afla cu aceasta ocazie motivul. Daca i-ar fi fost fiu, ar fi fost mandru de realizarile lui dar pentru ca era de fapt copilul fratelui lui, il dispretuia si il ura. 
Michael devenise un om respectat si bogat fara ajutorul familiei. Nu-l interesa mostenirea, dar gandul ca era un bastard i-a produs un soc. Intors acasa, o gaseste pe Catherine care apeleaza la el pentru un sot temporar. Ii ascunde moartea lui Colin spunandu-i doar ca este in Franta si nu poate ajunge in timp util. El accepta sa o ajute, in parte si pentru ca vroia sa fie langa ea.

Ajunsi pe insula, il cunosc pe batranul conte, bunicul Catherinei, dar si pe varul Clive, concurenta la mostenire. Surpriza mare cand apare acest var,  nu era nimeni altul decat lordul Haldoran, care flirtase si isi aratase interesul pentru ea la Bruxelles. Se pare ca acesta si-a dat seama de atunci ca ii este ruda. Tot ce puteau face acum Catherine si Michael era sa arate lordului ca puteau fi de incredere continuand sa se poarte ca un cuplu de indragostiti. 
Michael este dezamagit cand primeste o scrisoare prin care era anuntat de moartea lui Colin. Frumoasa lui  Catherine il mintise si nu intelegea de ce. 
Nu si-a dorit ca el sa-i afle secretul pentru ca astfel,  din onoare,  ar fi vrut sa o i-a de sotie, iar ea nu ii putea fi cu adevarat alaturi.  Ar fi insemnat inca o casnicie precum cea avuta cu Colin. Diferenta era ca acum il iubea pe Michael. 

Haldoran a facut propriile cercetari si a aflat despre adevaratul ei sot. Furios, batranul conte are o criza de apoplexie, iar ea incearca sa-l salveze in timp ce Haldoran nu misca un deget. Acesta vroia insula, dar si pe Katherine asa ca o ameninta cu fiica ei care in acel moment se afla in casa lui. Urma ca amandoua sa fie pazite si dupa moartea batranului sa se casatoreasca. Michael trebuia convins sa plece de acolo fara sa nasca banuieli. Temandu-se pentru viata lui il raneste cu vorbe dure. 
El pleaca gandindu-se ca mai bine murea in Belgia.  
Ea, " chiar daca ar fi trait o suta de ani, nu avea sa uite niciodata fata lui Michael atunci cand a plecat". 

Pentru continuare va invit sa cititi cartea. Se mai intampla cateva chestii interesante pana la final. Plus ca o sa aflati detalii despre moartea lui Colin si de ce nu-l putea accepta pe Michael de sot.  

Nota personala: 
Mi-au placut descrierea bataliei de la Waterloo. A avut scopul ei bine plasat in actiune.  Autoarea a oferit destule detalii cat sa ne putem imagina suficient de bine lupta. Cred insa ca a plasat prea multe rani asupra lui Michael, sunt altii care mor de la o spada, iar el... 
Una peste alta, cartea mi-a placut de la inceput pana la final.  Avem o poveste cu aventura dar si sentimente frumoase. Pentru mine descrierea momentului transfuziei de sange a adus emotie si o dovada de dragoste. 

Nota: 9,8 / 10
Va invit acum sa vedem ce au pregatit celelalte fete pentru astazi:

08 aprilie, 2014

Carti citite martie (3)

Hello! 
Am pregatit  postarea dedicata cartilor citite in luna martie. Nu sunt prea multe, iar despre patru din ele deja v-am povestit. In schimb,  acum am inceput luna in forta asa ca s-ar putea sa am mai multe la urmatoarea postare. Asadar, sa purcedem ca deja e tarziu :D :

Dulce abandon de Maya Banks
Titlu engleza: Sweet Persuasion (2009)
Gen: Erotic
Aparitie: 2012
Pagini: 256
Editura: Lira Passion / Litera
Traducere: Maria Vasiliu
Seria: Sweet -  Sweet Surrender ( Dulce supunere ), Sweet Persuasion ( Dulce abandon ), Sweet Seduction, Sweet Temptation, Sweet Possesion, Sweet Addiction. 
Descriere: Serena detine firma Fantasy Incorporated, prin care indeplineste fanteziile clientilor ce apelau la ea (nu sexuale). Aranjeaza spre exemplu ca o fetita bolnava pe moarte, sa mearga intr-o croaziera.  
In particular avea propria fantezie, aceea de a fi sclava sexuala. Astfel i-a legatura cu Damon Roche proprietarul unui "club" privat de sex. Chiar Damon se ofera pentru ai satisface dorintele, el insusi fiind un dominator. Ajung bineinteles sa se indragosteasca pana cand ea decide sa puna capat contractului considerand ca nu-i poate da ceea ce-si doreste. Ce se intampla mai departe, scrie in carte.
Scenele cu „perversiuni” ( a se citi neaparat cu ghilimele pentru ca pentru multi nu se pot numi astfel) sunt destul de detaliate si clar nu sunt recomandate persoanelor pudice  si celor care judeca acel gen de oameni care simt placerea in mod diferit de ei.
Nota: 9 / 10

Cantecul de sirena de Nora Roberts
Titlu engleza: Whiskey Beach (2013)
Gen: Romantic suspense
Aparitie: 2014
Pagini: 485
Editura: Lira / Litera
Traducere: Alina Rogojan
Descriere: Eli London se intoarce la Bluff House in Whiskey Beach dupa un an dificil. In pragul unui divort, viitoarea fosta sotie este gasita moarta, iar el  este cel banuit.  Anchetat si supus atentiei publice nu i-a fost deloc usor. O cunoaste pe Abra Walsh, iar ea l-a vazut asa cum era, un barbat trist ce avea nevoie de alinare. Vrea  sa-l ajute, ii placea sa ajute oamenii. Ii gateste, ii face cumparaturi, spala, face curatenie. Il impulsioneaza sa faca sport, sa bea apa. Il convinge cu greu sa-i faca masaj, tensiunea din el era greu de eliminat, dar ea nu se lasa. Vroia sa-l faca din nou sa zambeasca.
Avem o poveste frumoasa de dragoste, o legenda veche, un detectiv particular ucis, arma crimei gasita in casa lui Abra,  un politist convins ca tot Eli era vinovatul, iar la subsolul casei cineva a sapat o groapa mare.
Recenzie: aici
Nota: 9,5 / 10

O noua viata de Mary Jo Putney
Titlu engleza: Loving a Lost Lord (2009)
Gen: Historical romance
Aparitie: 2011
Pagini: 368
Editura: Lira / Litera
Traducere: Ruxandra Tarca
Seria: Lost Lords – Loving a Lost Lord ( O noua viata ), Never Less than a Lady ( Umbrele trecutului ) Nowhere Near Respectable ( Pasiune si onoare ),  No Longer a Gentleman ( Cand dragostea te schimba ), Sometimes  a Rogue ( Aventurile unei Lady ).
Descriere: Mariah Clark, detine conacul Hartley, castigat de tatal ei la jocurile de noroc. Pe plaja il gaseste pe Adam Darshan Lawford, duce de Ashton ajuns acolo in urma unui naufragiu. Lovit la cap nu-si aminteste nimic, iar Mariah ii spune ca era sotul ei pentru a scapa de fostul proprietar al domeniului ce o presa cu casatoria. Cei trei prieteni ai lui Adam se aflau in cautarea lui, cand il gasesc el deja aflase de la ea ca nu-i era sotie. Obligatia face ca el sa mearga la Londra pentru a-si relua datoriile de duce. Amintirile ii revin pe rand, la fel ca si partea de viata pe care o tinea ascunsa.
O logodnica de care nu-si amintea, cineva care atenteaza la viata lui, dragostea pentru Mariah si familii regasite ofera deliciul povestii.
Recenzie: aici
Nota: 9,8 / 10

Tacere elocventa de Sandra Brown
Titlu engleza: Eloquent silence (1982)
Gen: Contemporary romance
Aparitie : 1995 
Pagini: 284
Editura: Miron
Traducere: Anca Nistor
Descriere: Lauri este profesoara la un institut de surzi. Accepta sa fie profesoara particulara a elevei  Jennifer  Rivington. Angajatorul ei nu e altul decat actorul principal din „Raspunsul inimii” Drake Sloan (D.L. Rivington), dupa care toate femeile suspinau. Sunt bineinteles atrasi de pasiunea dintre ei, iar Lauri se indragosteste. Problema e ca de fiecare data cand se pomemenea de fosta sotie decedata a lui Drake, acesta se schimba instant si devenea rece. Lauri era convinsa ca inca o mai iubeste.
Atunci cand parintii ei apar pe nepusa masa la usa, cei doi erau un pic cam incinsi.  Drake salveaza situatia si le spune ca s-au casatorit.
Momentul cand aude ca Drake o invata pe fetita sa pronunte cuvantul mama, pune capac,  asta dupa ce i-a arat si lucrurile pe care le pastrase de la ea. Pleaca pe ascuns, dar masina derapeaza pe zapada si... nu va mai spun alceva. :D
Credeti ca Drake inca isi mai iubea sotia sau era altceva la mijloc. Ce se va intampla cu Lauri?
Nota: 9 / 10

Totul sau nimic de Stephanie Laurens
Titlu engleza:  The Lady Risks All (2012)
Gen:  Historical romance
Aparitie: 2013
Pagini: 445
Editura: Alma / Litera
Traducere: Alina Rogojan si Ciprian Prundeanu
Descriere: Destrabalatul Lord Julian Roscoe Neville Delbraith trebuia sa faca ceva pentru a-si salva familia dupa ce fratele lui s-a sinucis cand averea familiei a fost pierduta la jocuri de noroc. Doisprezece ani mai tarziu Miranda Clifford obisnuita sa ai grija fratelui ei Roderick, intra pe ascuns in casa lui Neville Roscoe,  regele cartoforilor in timp ce acolo avea loc o intalnire a Organizatiei Filantropice.
Apeleaza la  Neville cerandu-i ajutorul atunci cand fratele ei dispare. Se implica in cautarea lui Roderick ce a fost rapit si scos din Londra de doi barbati. Reusesc sa dea de urma rapitorilor,  il salveaza pe Roderick si se refugiaza pe domeniul familiei Delbraith. Lordul julian Delbraith era unul si acelasi cu Neville Roscoe, era alegerea pe care acesta a facut-o atunci cand George s-a sinucis. In timpul petrecut impreuna   cei  doi se indragostesc, dar relatia lor nu ar avea viitor. El nu putea sa redevina la viata de lord, iar ea era o lady ce nu se putea asocia cu regele cartoforilor. Avea o propunere de casatorie din partea unui barbat, dar va trece peste sentimentele pentru Neville acceptand casatoria? Vor putea gasi vinovatul pentru rapirea lui Roderick?
Recenzie: aici
Nota: 8 / 10

Pastreaza-ti visul de Nora Roberts
Titlu engleza:  Holding the Dream (1997)
Gen: Contemporary  romance
Aparitie: 2013
Pagini: 375 
Editura:  Lira / Litera
Traducere: 
Seria:  Dream - Daring to Dream ( Indrazneste sa visezi ), Holding the Dream ( Pastreaza-ti visul ) , Finding the Dream ( Visul regasit )
Descriere: Kate Powell este contabil expert la firma o buna unde se astepta ca in scurt timp sa fie numita asociat. Afla „intamplator” ca tatal ei a fost un hot si daca nu murea intr-un accident de masina, ar fi fost inchis pentru delapidare. Si de parca asta nu era suficient apar dovezi impotriva ei ca ar fi delapidat  conturile unor clienti. Tot ce face ea este sa se indoape cu pastile pentru stomac. Familia adoptiva ii este aproape, dar greseste nevrand sa lupte si ii raneste cand le spune ca se simte datoare catre ei.  Pe Byron deWitt nu putea sa-l sufere, dar se implica in viata ei si o ajuta sa revina cu picioarele pe pamant. Ramane de vazut cine este personajul care ii dorea raul atat cat sa-i insceneze asa ceva.
Nota: 9 / 10

Expertul de Ruth Owen
Titlu engleza:  Smooth operator (1983)Gen: Contemporary  romance
Aparitie: 1994
Pagini: 270
Editura:  Victoria
Traducere: Anca Nistor
Descriere:  Sheffield Industries Miami Project Development Complex ii apartinea lui Katrina Sheffield  activitatea desfasurandu-se in jurul unui sistem de inteligenta artificiala.
Einstein facea parte din sistem. Avea o anomalie in program si era un computer bolnav dupa cumparaturi. Cumpara orice era de vanzare. 
Pink, era creatia lui Einstein in colaborare cu tehnicienii Sheffield. Era cea mai avansata forma de inteligenta artificiala, doar ca avea niste mici, mari scapari. Ii placea sa calatoreasca si intra de multe ori in computere neasigurate. Iar atunci cand fugea, o facea pentru a pune pariuri. A reprogamat chiar si comoputerul loto al statului pentru a-si alege numerele.
Cu toata impotrivirea Katrinei, Jack Fagen este angajat ca consultant in restructurarea sistemului de siguranta.
Asupra lui Pink are loc un atac cu un virus ce face ca vinovata sa para chiar Kate. O depunere de bani pe numele ei aduce si mai multe suspiciuni. Jack o ajuta sa descopere vinovatul si se indragostesc. Asta pana cand afla ca el avea un motiv pentru a se afla aici. Ii cere codul ei secret folosit in cadrul comaniei inainte de a pleca intr-o calatorie. Va avea oare incredere in el avand in vedere ca ultima ei relatie amoroasa s-a incheiat cu un  atac din partea unui grup de delapidatori ?                
Nota: 7 / 10
                 
Adevarata avere de Judith Michael
Titlu engleza:  Posseions (1984)
Gen: Contemporary  romance
Aparitie: 
Pagini: 607
Editura: Miron
Descriere:  Atunci cand sotul ei decide ca trebuie sa dispara, Katherine Fraser, ramane singura cu cei doi copii si fara bani. Se pare ca Craig Fraser a delapidat o perioada din fondurile companiei la care era asociat. Stirea ajunge in ziare si astfel si la familia Hayward din San Francisco. Astfel, Katherine afla ca acestia erau familia sotului ei de care nu a stiut niciodata. Craig a disparut la accidentul in care sora lui a murit. Nu au mai stiut si auzit  nimic de el pana cum.
Katherine lupta pentru viitorul ei si al copiilor, se muta in San Francisco langa prietena ei care ii ofera si un loc de munca. Incepe sa iasa cu Derek, varul lui Craig, alaturi de care cunoste partea bogata a vietii. Inceteaza atunci cand realizeaza motivul cu care acesta se vede cu ea. Se simte apropiata si atrasa de Ross, fratele lui Derek, inca de cand l-a cunoscut, iar sentimentul este reciproc. Ross era insurat, dar divorteaza de sotia care se schimbase mult in rau.  
Ajunge sa fie placuta si acceptata de familia lui Craig, iar bunica Victoria, ii aduce aproape pe Katherine si Ross. Relatia lor nu putea avansa spre o casatorie intrucat ea se simtea inca legata de Craig. Nu il mai iubea, dar vroia sa-l mai vada o singura data si sa lamureasca situatia lor.
Viata scunsa a lui Craig nu era doar aceasta familie, mai avea o viata in Calgary cu o femeie.  Atunci cand acesta se intoarce si o va implora pe Katherine sa-l primeasca inapoi, va accepta oare?  Mai multe detalii in descrierea lunga.
Recenzie: aici
Nota: 9,5 / 10

Subscribe Via Email
Un produs Blogger.