Books, Beauty & Stuff

26 iunie, 2014

Cartea saptamanii - Misterul Afroditei de Amanda Quick

Asa cum v-am obisnuit, fiind joi,  avem zi de carte. Alegerea de astazi este historical si din cate mi-am dat seama actiunea are loc  in perioada Regentei.

Titlu engleza:  With this ring (1998)
Gen: Historical romance suspense
Aparitie: 2013
Pagini: 314
Editura: Lira / Litera
Traducere: Manuela Bulat

Beatrice Poole este autoarea unor romane de groaza publicate sub pseudonimul Amelia York. Impreuna cu prietena ei Lucy,  ajutau fete prostituate, le invatau franceza, iar apoi le gaseau de lucru in casele inaltei societati.
Apeleaza la Calugarul Nebun de la Monkrest, atunci cand unchiul ei moare, banuiala  fiind ca acesta a fost de fapt ucis pentru Inelele Interzise ale Afroditei. Beatrice a facut deja cateva cercetari asupra legendei acestor inele, iar scopul ei era sa le gaseasca.
Unchiului Reggie nu era bogat, dar fata de restul familiei avea cei mai multi bani. Acum, cu moartea lui,  nu mai existau banii pentru achitarea costurilor unui sezon pentru tanara ei verisoara, Arabella. Se pare acesta cheltuise toti banii pentru cumpararea Inelelelor Interzise ale Afroditei, dar care disparusera o data cu moartea lui.   O data ce reusea sa le gasesca, vanzarea acestora ar fi asigurat valoarea necesara pentru sezonul Arabellei.

Leo Drake, duce de Monkcrest  nu isi putea lua ochii de la femeia care a aparut in miez de noapte in casa lui, avand cunostinte asupra unei legende cunoscute de doar cativa savanti si colectionari.
Se presupunea ca inele sunt cheia care deschidea o statuie a Afroditei, faurita dintr-un metal special ce nu putea fi spart. In interior se afla o comoara fabuloasa dorita de multi cautatori de comori, dar si inelele si statuia disparusera fara urma.

Intrucat incapatanata Beatrice nu doreste sa renunte la aceasta cautare, ce se poate dovedi a fi periculoasa, Leo se vede nevoit sa i se alature. Daca cineva putea sa gasesca aceste inele, atunci el era persoana potrivita si pentru ca le dorea, avea sa le cumpere de la Beatrice. 

Cunoscut pentru excentritatea si izolarea in care traia si numit Calugarul Nebun  de la Monkcrest, Leo, isi merita poate renumele. Era pasionat de antichitati si legende. Gustul pentru ocult era prezent in sangele familiei Monkrest, existau chiar zvonuri ce le atribuiau puteri vrajitoresti. 

Cercetarile incep cu cateva intrebari puse lui Sibson, un negustor de antichitati, printre primii care aflau orice tinea de antichitati furate. Astfel,  Leo ajunge sa o cunoasca pe Clarinda, o femeie ce-si vindea trupul, chiar vis-à-vis de pravalia lui Sibson. In schimbul unor bani accepta sa fie atenta la oamenii care intra si ies. 

Moartea unchiului Reggie, a avut loc intr-un bordel, un loc unde barbatii din inalta societate mergeau daca aveau necesitati mai speciale.  Se pare ca se afla chiar in camera patroanei , madame Virtue. Stabilesc o intalnire cu acesta, iar de aici ajung sa fie implicati intr-un vartej de situatii.  

Ajung pe urmele unui anume doctor Cox,  cunoscator in ale plantelor si pruducator al unui tonic special pentru barbati, tonic de care se folosea si unchiul Reggie. Mai tarziu, doctorul Cox este descoperit mort chiar de catre ei. 

Beatrice este urmarit de un barbat, Graham Saltmarsch, care se recomanda ca fiind un infocat fan al ei. Aflase ca este una si aceeasi persona cu Amelia York, scriitoare de romane de groaza.

Cineva incearca sa-i rapeasca, dar planurile celor angajati pentru acesta treaba sunt date peste cap cand reusesc sa se salveze sarind distr-o trasura aflata in  mers. Reusesc sa scape de urmaritori pe stradutele inguste si periculoare din acel cartier al Londei, apeland la ajutorul lui Clarinda.

Un bilet primit de la madame Virtue o aduce pe Beatrice la Muzeul lui Trull. Aici este inchisa intr-o incapere la subsol cu usa blocata de un dulap si nu era singura. Graham Maltmarsch se afla si el acolo, iar ultimul lucru pe care si-l amintea a fost ca a baut o cana de ceai oferita de  portar.
Reusesc sa scape de acolo, in timp ce Maltmarsch ii lauda intr-una abilitatile.  

Dar oare care este legatura dintre Graham Maltsham si investigatia lor? Personajul care l-a omorat pe doctorul Cox, este acelasi care l-a omorat si pe unchiul lui Beatrice? Vor ajunge ei sa dea de urma Inelelor Interzise?
  
Nota personala: Mister, actiune, romantism, umor, sunt lucrurile pe care acesta carte le ofera din plin.
Cele doua personaje principale s-au completat foarte bine. Beatrice, incapatanata (foarte J) si independenta, Leo sigur pe sine si diferit de zvonurile  ce dadeau tarcoale familiei Monkcrest. 
Pot spune ca este citirea acestui roman este o adevarata placere. Se intampla o multime de lucruri si fiecare intamplare in parte aduce mai mult mister. Londra invaluita in ceata,  este locul perfect pentru a cauta niste obiecte valoroase, in timp ce pericolul pandeste la tot pasul. 

Nota: 9.8/ 10
Alaturi de mine astazi au mai postat astazi si:
         
 O seara linistita sa aveti!

23 iunie, 2014

Alphabet Nail Art Challenge - H for Happy hearts

Cu parere de rau, se pare ca postarea de sambata este sortita intarzierii. Din pacate,  din motive ce nu depind de mine. Asta e! Sa-mi fie invatatura de minte si data viitoare sa programez postarea de dinainte. Dar sa las asta si sa va spun doua vorbe despre modelul meu. Am vrut neaparat sa folosesc oja Sterling de la Avon, iar niste inimioare colorate mi s-au parut o idee buna pentru a o inveseli putin. Am folosit pentru ele culorile acrilice Maimeri si chiar imi place rezultatul. Sper ca si voua! :)
Si celelalte participante:
Andra Katerina - www.andrakat.wordpress.com


O saptamana reusita va doresc!




16 iunie, 2014

Alphabet Nail Art Challenge - G for Gold glitter gradient

S-a mai dus inca o saptamana, iar colaborarea noastra a ajuns la litera G. Pentru ca in acest weekend internetul nu a binevoit sa functioneze, postarea mea nu a fost gata la timp. Poate cu ocazia asta schimbam si providerul.  Ma rog, cum am vazut ca si-a revenit, cum am scris rapid aceste cateva cuvinte.  
Modelul meu este unul simplu, dar eu il ador.  Am realizat un gradient cu oja aurie de la Avon - Golden Vision, Farmasi Shimmer 208 si Natty Orkide 402. 


Si da, am G x 3 - Gold glitter gradient. Dar sa stiti ca nu mi-am dat seama din prima! Nu am ales auriu pentru ca se potrivea in tema ci pentru ca am vrut sa recreez aceasta varianta realizata zilele trecute pe unghiile unei prietene. Si uite ca s-a potrivit! Sper sa va placa chiar daca nu e un model sofisticat! J
Banuiesc ca ati vazut deja modelele celorlalte fete. Daca nu, va invit sa o faceti. 



12 iunie, 2014

Cartea saptamanii - Anotimpul regasirii de Sarah Jio

Imi plac cartile care imbina prezentul cu trecutul. Imi plac cartile ce trasmit emotie la fiecare rand citit. Astazi, a venit randul unei astfel de carti. Enjoy it!

Titlu engleza:  The Violets of March (2011)
Gen: Romance
Aparitie: 2012
Pagini: 305
Editura: Lira / Litera
Traducere: Oana Adriana Duta

Emily Wilson este autoarea unui roman de succes, casatorita cu un barbat minunat, dar viata ei ia o alta turnura atunci cand sotul ei o paraseste pentru alta femeie.
Deceptionata, accepta invitatia matusii sale,  Bee,  si pleaca pentru o luna pe insula Bainbridge.
Aici il intalneste pe Henry, un batran fata de care Bee nu se arata deloc prietenoasa. Invitata de Henry la o cafea, ajunge sa il cunoasca pe Jack, un vecin.

Se intalneste cu un fost iubit din adolescenta, care isi doreste cumva sa reinnoade relatia.  Totodata, si Jack se arata interesat de ea si au cateva intalniri.

Emily gaseste un jurnal, apartinand lui Esther Littleton, reprezentand povestea acesteia,  scrisa chiar de ea,  in 1943. Curiozitatea o impinge sa citeasca inceputul si la indemnul lui Evelyn  prietena lui  Bee, citeste si continuarea.
Banuieste ca este ceva in neregula cu Bee, Henry si Jack pentru ca se evitau unul pe celalalt, iar Bee schimba mereu subiectul cand venea vorba de ceilalti doi.
Evelyn ii spune ca este important sa citeasca povestea lui Esther si astfel va primi toate raspunsurile, dar fara ca Bee sa stie deocamdata.


Esther a fost logodnica lui Elliot Hartley, dar intelege gresit atunci cand il vede cu o femeie si ii arunca inelul de logodna. Accepta cererea in casatorie a lui Bobby Littleton,  cu toate ca inima ei ii apartinea in continuare lui Elliott. A stat cu frica in san cat timp acesta a fost la razboi, iar atunci cand primeste o scrisoare la intoarcerea lui, accepta o intalnire. Fac dragoste in aceea noapte, lucru care o face sa se simta vinovata fata de Bobby.  O iubea, era un barbat bun, tatal copilului ei si de multe ori s-a gandit sa-i spuna despre pacatul ei, dar nu dorea sa il distruga.  Il respinge pe Elliot cand apare la usa,  cu toate ca putea sa plece si sa-si faca o noua viata alaturi de el.

Bobby afla adevarul de la o vecina care il vroia pentru ea, iar Esther este data afara din casa in toiul noptii ca o „tarfa”.
Distrusa, spera ca Elliot o va primi cu bratele deschide, mai ales ca ii purta copilul, rezultatul acelei nopti de dragoste. Dar Elliot nu era acasa.
Merge catre Frances, prietena ei care ii propusese deja sa stea cu ea daca se hotaraste sa plece de langa Bobby pentru a fi cu Elliot, dar ajunsa acolo descopera ca nu era singura, ci cu Elliot. Dansau si radeau.
„Nu. Era prea mult pentru mine. Era vremea sa plec. Sa plec departe. Am fugit inapoi spre masina si am pornit atat de brusc incat rotile au scrasnit. Am privit inca o data in urma si am vazut ca Frances si Elliot iesisera in fata casei si-mi facea semn sa opresc, sa ma intorc. Dar era prea tarziu. Totul era prea tarziu.”
„Aici se incheie povestea mea. Am iubit si am pierdut. Dar cel putin am iubit. Si in noaptea asta intunecata, siguratica, in care totul s-a naruit, faptul acesta ma consoleaza macar un pic. Ce urmeaza pentru mine? In adancul sufletului, stiu ce trebuie sa fac.”

Povestea lui Esther s-a terminat brusc lasand multe pagini albe. Emily face in continuare cercetari la primarie si in ziarele vechi. Se pare ca Esther disparuse fara urma in aceea noapte.

Din pacate,  Evelyn moare, avand cancer in faza terminala, iar la inmormantare apare si Jack insotit de bunicul sau, cu toate ca stateau mai departe, separat de restul lumii. Ce legatura avea acest bunic cu Evelyn?

Un  telefon primit intr-o dimineata  o uimeste peste masura, Elliot Hartley, isi dorea sa o intalneasca si afla astfel ca Eliot este una si aceeasi persoana cu bunicul lui Jack. Au vorbit despre Esther, despre cat mult o iubea si o iubeste inca. 
I-a povestit sfarsitul, o ultima privire in oglinda retrovizoare, iar apoi a sarit cu masina in gol de pe colina. Partea ciudata e ca nu i s-a gasit trupul si se pare ca in intuneric au zarit un barbat intr-o masina, avand doar o banuiala asupra identitatii lui. 

Alaturi de Jack, Emily,  a avut parte de clipe placute, se simteau  bine impreuna si  se potriveau.  Fara ca ea sa stie, li se intamplau lucruri asemanatoare ca in povestea lui Esther. Intamplator il zareste pe Jack cu o femeie si aceeasi femeie raspunde la telefonul lui atunci cand il suna. Este dezamagita si decide sa-si scurteze vizita pe insula.
Ajunsa acasa, sotul ei doreste sa se reintoarca la ea. Ii declara ca inca o iubeste si ca a gresit  renuntand la ea pentru alta femeie.  Il va accepta oare inapoi? Dar care era legatura ei cu Esther si de ce a insistat Evelyn sa-i citeasca jurnalul? De ce Bee era atat de secretoasa? Aflati doar citind cartea.
Nota personala: Oficial,  Anotimpul regasirii a devenit una din cartile apropiate sufletului meu. Cu toate ca am scris si de data aceasta o gramada, sunt multe pe care le-am omis pentru ca o sa fie mai placut sa le cititi personal. 
Actiunea este rapida, cu multe detalii, poate putin incalcita, dar totusi usor de inteles. 
M-am tot gandit si am facut diverse speculatii asupra personajul Esther cu trista ei poveste de dragoste. Mi-a placut cum a fost creionata de autoare si pentru ca uneori lucrurile nu sunt asa cum par, finalul a fost minunat. De fapt, cartea in sine e minunata. O recomand din toata inima indiferent de genul de carte preferat!
Eram curioasa asupra insulei, din descrieri se vrea a fi locul perfect unde sa-ti traiesti viata. La o simpla cautare pe google, am decis ca sigur asa trebuie sa fie. Clar, da! :)

Nota: 10 / 10 ( cu felicitari )
Astazi, alaturi de mine a pregatit si Gabriela o recenzie. Neaparat sa-i faceti o vizita 




08 iunie, 2014

Alphabet Nail Art Challenge - F for Floral fantasy

Ieri am pregatit un model pentru colaborarea noastra, avand ca tema litera F,  inspiratia mea venind de la o imagine gasita pe internet. Toate bune si frumoase, pana la rezultatul final care e un mare fas. :( Asadar, va rog, nu aruncati cu rosii. Am sperat ca astazi voi avea timp sa fac altceva, dar din pacate nu reusesc. Si nu, nu spun ca e urat doar pentru ca voi sa-mi spuneti ca e frumos, pentru ca chiar nu este. Promit sa imi asum toate criticile!

Oje folosite: baza este no name, Nicole 82,  luata de ceva timp, dar e prima oara cand o folosesc. Culoarea ei e uratica, zici ca e iod. Nici nu stiu de ce am cumparat-o.  In partea de joc am aplicat cu buretelul Chissa 143 si Golden Rose Paris 52. In poze se observa foarte putin cele doua. Deasupra am dat un strat de Flormar Supershine Pentru asa zisele flori am folosit culori acrilice. 
Si imaginea cu care ar fi trebuit sa semene modelul meu.
Las bineinteles si lista celorlalte participante. Sunt sigura ca au modele minunate. 
Ana's Beauty Blog - http://ana-s-beautyblog.blogspot.ro/ 


06 iunie, 2014

Review Gel contur pentru ochi Hofigal

Nu am considerat niciodata a fi necesara folosirea unei creme sau a unui produs special pentru zona ochilor. Dupa mine, o crema de fata potrivita tenului are acelasi efect in zona ochilor ca si pe restul fetei.  Si totusi,  pentru ca sunt fan Hofigal nu puteam sa ratez gelul contur pentru ochi. 

Este recomandat pentru ochi sensibili si obositi. Hidrateaza in profunzime, tonifica, relaxeaza pielea si previne imbatranirea prematura a acesteia. Atenueaza ridurile de expresie si cearcanele. 

Gandul meu nu s-a dus catre riduri ci catre cearcane. Si bine am facut pentru ca gelul asta e absolut minunat. De retinut, ca ma refer doar la cearcanele aparute datorita oboselii nu cele mostenite sau aparute datorita hiperpigmentarii.
Asadar, ajuta vizibil in aceasta situatie, dar si in cazul ochilor umflati. Uneori cearcanele dispar complet, alteori doar se estompeaza. Motivul exact nu-l cunosc, dar banuiesc ca este vorba de „intensitatea” lor. In orice caz, formularea producatorului este clara in aceasta privinta. 
Din punct de vedere riduri nu ma pot pronunta pentru ca nu este cazul inca si oricum folosesc zinic crema cu Q10 tot de la Hofigal.

Imi place ca hidrateaza bine si nu am senzatia de strangere specifica pielii uscate. Este necesara o cantitate mica, chiar mai mica decat un bob de mazare, iar imediat dupa aplicare ofera pentru scurt timp un efect racoritor.  Se maseaza usor pana la absortie.
Este recomandat a se folosi dupa demachiere, dar eu l-am folosit doar dimineata si doar atunci cand este cazul

Mirosul este de plante - citrice, nu-mi dau seama exact, dar este foarte placut. Eu ma gandesc intotdeauna la prospetime si la ceva acrisor cand il simt. J
Textura este de gel galbui, putin transparent
Vine ambalat in tub de 30 ml si in mod normal dozarea ar trebui sa fie usoara, dar nu stiu cum reusesc ca mai mereu scot mai mult decat trebuie. J))

Pretul este de aproximativ 7 lei si poate fi achizitonat din magazine gen plafar. 
Nu este un prdus 100% natural, dar eu zic ca merita. Voi l-ati folosit pana acum? Sunt curioasa si de alte pareri.

05 iunie, 2014

Cartea saptamanii - Mostenire cu obligatii de Julie Garwood

Dupa cum v-am obisnuit, ziua de joi este rezervata unei carti. Ma tin de provocare si in continuare va ofer descrierea unei carti ce atinge un  subiect delicat, hartuirea sexuala . 

Titlu engleza:  Hotshot (2013)
Gen: Romantic suspense
Aparitie: 2014
Pagini: 305
Editura: Alma / Litera
Traducere: Cristina Barbu
Seria: Buchanan – Renard – Heartbreake ( Sfaramatorul de inimi ), Mercy ( Crima din dragoste ), Killoy ( Dorinte intunecate ), Murder List ( Lista crimei ), Slow Burn ( Dragoste ascunsa ), Shadow Dance (  Dansul umbrei ),  Fire and Ice ( Foc si gheata ), Sizzle ( Flacarile iubirii ), The Ideal Man ( Barbatul ideal ), Sweet Talk ( Vorbe dulci ), Hotshot ( Mostenire cu obligatii ), Fast Track

Finn, Beck si Tristan sunt fratii MacBain. Socant de neindemanatici, galagiosi si mereu pusi  pe farse, incat toti vecinii tresareau la aparitia lor.  Finn avea un IQ de geniu, era elevul perfect pe hartie si trecea fluierand printre cursuri. Pe de-o parte era bataus si cu ochii dupa fete. Iubea inotul asa ca parintii lui decid sa-i inscrie pe toti trei intr-o echipa cu probe pentru viitori olimpici, sperand ca asta-i va epuiza.  Cu ochii la piscina noilor vecini unde avea interdictie, in aceea seara.  Finn o salveaza de la inec pe fetita lor. 

In fiecare an, pe 4 ianuarie, de ziua ei Peyton ii scria e-mailuri de multumire ingerului ei pazitor, preluand sarcina mamei sale care ii trimitea felicitari. Ii placea sa gateasca si dorea sa aiba un viitor din asta. A studiat cu un renumit bucatar, a lucrat in diverse restaurante, a spalat chiar si vase. Aplica petru un job de critic culinar la o importanta revista din domeniu si este fericita cand primeste slujba. Trebuia doar sa se mute in Dalton, Minnesota.
Finn era in prezent agent special FBI,asta dupa ce a castigat trei medalii de aur la olimpiada, a stabilit noi recorduri si  a castigat cateva concursuri de triatlon


Peyton nu  este privita cu ochi buni de viitorii ei colegi, iar motivul nu intarzie sa apara. Seful ei, Drew Albertson „arata ca o vedeta scandinava de cinema”. Compania apartinea socrului sau Randolph, dar toti se asteptau ca Drew sa-i calce pe urme din moment ce Erik fiul lui era plecat la scoala. Eileen sotia lui Drew, cea mai nesuferita fiinta intalnita vreodata de Peyton. Iar Drew era un „pradator sexual”. Ajunge sa fie hartuita de acesta, iar atunci cand vrea sa depuna plangere nu i se permite si se pare ca nu era prima care patea asta.  Parea ca toti din firma erau impotriva ei. Singuri apropiati erau Mimi si Lars, ambii colegi. Este amenintata de Drew, dar  reuseste sa-l inregistreze pe ascuns si fuge din Dalton. Pe traseu, cineva incearca sa o faca sa iasa cu masina de pe drum, dar o schema rapida o scapa de urmaritor.

Reintoarsa in Texas se revede cu Finn. Ultima oara cand el a vazut-o era o copila slabanoaga, iar acum era o femeie frumoasa cu un zambet devastator. In orice caz, sentimentul de atractie este reciproc.
Ochiul lui de agent FBI vede ca masina lui Peyton avea urme de gloante si de aici incepe actiunea de demascare a lui Drew. Este furios cand asculta inregistrarea facuta de Peyton si ramane alaturi de ea pentru a o ajuta. Dar care poate fi rezultatul scapararilor dintre o femeie frumoasa si un agent FBI? Deloc greu de ghicit. J

In aceasta perioada, Peyton si cele doua surori ale sale, Lucy si Ivy, primesc o propunere din partea unchiului Len. Le ofera  statiunea Bishop’s Cove pentru a o administra timp de un an. Daca inregistreaza un profit de douazeci la suta, atunci le revenea lor si puteau sa o pastreze sau sa o vanda. 

Povestea contiunua cu detalii privind renovarea si amenajarea statiunii. 
Debi era verisoara lor siliconata, o fiinta afurisita care nu se lasa, refuzata fiindu-i asocierea si nu degeaba i s-a spus nu. Certuri, tipete si nervi era ceea ce producea Debi. Le pune bete in roate si le incetineste avansarea pana la ziua redeschiderii.
Finn devine un erou local atunci cand salveaza situatia neplacuta cu un barbat inarmat. 
Peyton  isi dorea sa ajunga la socrul lui Drew pentru a a-i arata intregistrarea si era sigura ca astfel nu va mai putea face rau si altora.  Ce nu stia ea era ca Drew nu se dadea in laturi de nimic pentru bani. Omul lui, era pe urmele ei si astfel, Finn mai gaseste inca o urma de glont in masina ei.   
Cu ajutorul lui Mimi se intalneasc cu Erik si astfel inregistrarea ajunge la Randolph urmand ca Drew si fiica lui sa fie dati afara din companie. 

Finn nu se simte pregatit sa mearga mai departe intr-o relatie cu ea pentru ca nu isi dorea casatorie si copil. Pleaca, iar ea ramane pazita de doi bodyguarzi. Asta pana cand cand un tragator atenteaza din nou la viata ei, iar masina ii expodeaza. 
Si mai departe scrie in carte.:) Iar daca sunteti curiosi de final nu aveti decat sa o cititi. Ce s-a intamplat cu Payton in aceasta explozie? Va plati Drew pentru ceea ce-a facut? 

Nota personala: Cartea e ok, dar titlul domne, titlul, ce legatura are? Nici una, nu se potriveste deloc. De la Hotshot la Mostenire cu obligatii e distanta mare. Ma rog, se pare ca asa se poarta in Romania. Din pacate. :(  Sa mai zic si ca imi place mai mult coperta originala?  =>
Nu este una dintre cele mai bune carti citite, dar nici urata nu este. Are replici amuzante,  actiune, romantism, dar si personalitate. Cu toate ca se stia de la bun inceput cine sunt vinovatii, povestea nu si-a pierdut farmecul, autoarea a stiut sa plaseze diverse actiuni in context. 
Mi-au placut (aproape ) toate pesonajele, Payton si Finn au fost minunati,   Debi ingrozitor de enervanta, dar a avut rolul ei bine stabilit. Au mai aparut agenti FBI, toti foarte placuti, la fel si familiile celor doua personaje principale. 
Astept acum cu interes sa citesc si celelalte carti din serie. Sper sa nu ma dezamageasca. 

Nota: 9 / 10
Va invit acum sa treceti si pe la Gabriela pentru a vedea alegerea ei de astazi. :)

Subscribe Via Email
Un produs Blogger.