Books, Beauty & Stuff

14 august, 2014

Cartea saptamanii - Seria Crossfire de Sylvia Day; Atractia - Revelatia - Implinirea

Pentru astazi am ales trei carti in loc de una. Initial am vrut sa scriu trei postari, dar asta insemna trei saptamani si am considerat ca e cam mult. Seria Crossfire este povestea de dragoste dintre Eva si Gideon, ambii supravietuitori ai unui trecut marcant. Fiti pregatiti pentru o postare luuuuuuunga, ca de... e vorba de trei volume :D

ATRACTIA
Titlu engleza:  Bared to You (2012)
Gen: Erotic
Aparitie: 2013
Pagini: 448
Editura:  Litera
Traducere: Florenta Simion
Eva Trammel se muta in New York impreuna cu bunul ei prieten bisexual – Cary Taylor -, locuind impreuna intr-un apartament platit de tatal ei vitreg, un magnat al finantelor. Asfel, va ajunge asistenta lui Mark Garrity, la o foarte cunoscuta agentie de publicitate, in cladirea Crossfire.

Pe Gideon Cross il cunoaste atunci cand ajuta o femeie sa stranga monedele ce-i cazusera din geanta. Ramane blocata la prima vedere a lui, neputand sa gandeasca altceva decat „Uau! Pur si simplu... Uau!”. In fata ei se gasea Zeul sexului", un barbat care nu era doar frumos, ci fascinat, iar ea pica in fund la propriu.
Si actiunea incepe in scurt timp cand Gideon o intreaba direct daca se culca cu cineva.
„Pentru ca vreau sa ti-o trag, Eva. Si vreau sa stiu ce obstacole imi stau in cale, daca exista.” Continuarea este evidenta si de aici vom intra in lumea lor exploziva. In ciuda impotrivirii ei de la inceput, Gideon face tot posibilul pentru a  fi a lui.

Vom afla mai tarziu ca acesta detine cladirea Crossfire, avand multe alte afaceri: un brand de votca, cluburi,  hoteluri, sali de sport, si era chiar si propritarul cladirii unde ea locuia impreuna cu Cary.  
Pana acum,  anonimatul o protejase de situatii penbile, dar data fiind asocierea cu Gideon,  totul ar fi putut sa iasa la iveala.  Tatal vitreg, Richard Stanton, s-a ocupat de musamalizarea cazului atunci cand in copilarie a fost molestata de Nathan, fostul fratele vitreg,  dar presa nu avea altceva de facut decat sa scotoceasca dupa detalii. Gideon ar fi fost pus intr-o situatie neplacuta.
Pe de o parte, si Gideon era un "suflet distrus" cu  un trecut marcant. Prezentul ii era plin de cosmaruri, iar Eva simte asta pe pielea ei cand este atacata in timpul unui astfel de cosmar.


REVELATIA
Titlu engleza:  Reflected in You (2012)
Gen: Erotic
Aparitie: 2013
Pagini: 413
Editura:  Litera
Traducere: Florenta Simion
Si pentru ca trecutul face din prezent, in scena apare Corinne, o fosta iubita a lui Gideon, o tipa superba, cu care se pare ca si fost logodit. Inca mai era indragotita de el cu toate ca acum era casatorita cu altcineva. Aparitia acesteia creaza dezordine si tristete. Este vazuta de Eva, iesind din Crossfire aratand cam ciufulita si cu rujul intins. In biroul lui Gideon pernele de pe canapea erau aruncate pe jos, iar el tocmai iesea de la dus, in timp ce camasa schimbata era patata cu ruj. Iar el nu putea sa dea nici o explicatie. Dar oare chiar s-a culcat cu Corinne?

Iar pentru ca scena sa fie pe jumatate completa,  Bret, un fost iubit de-al Evei apare intamplator atunci cand ei merg la un concert al formatiei din care facea parte, hitul lor fiind o melodie dedicata Evei. Un sarut provoaca o bataie intre Bret si Gideon, in timp ce Eva este distrusa de situatia creata. 

In completarea celeilalte jumatati de scena,  Cary este batut cu cruzime de o persoana pe care nu a apucat sa o vada, iar cu Gideon era ceva in neregula. Eva afla din presa ca se intalnea cu Corinne, dar in continuare era suparat daca ea nu il asculta intru totul,  cu toate ca nici nu se prea mai vedeau. Ii cere doar sa aiba incredere in el.  Motivul nu apare decat dupa ce Eva e pe deplin chinuita de situatie.

Nathan este gasit mort, iar politia facea acum cercetari. Se pare ca avea poze si filmari cu Eva si a incercat sa obtina bani de la parintii ei, doar ca intre timp cineva l-a ucis. Spre uimirea ei, era singura care nu stia ca Nathan se afla in New York. Pana si Gideon stia.  Alibiuri aveau toti, iar ancheta ajunge intr-un punct mort.
La fel probabil ca si relatia cu Gideon, care in continuare se vedea cu Corinne, Eva fiind convinsa ca a vazut pozele cu ea, gasite asupra Nathan si asta l-a ingrozit.

Dar cand adevarul apare, nu mai putea avea nici un dubiu asupra sentimentelor lui Gideon. Pentru ca acesta l-a omorat pe Nathan pentru ea.
„As ucide pentru tine, as da tot ce am pentru tine... dar n-o sa renunt niciodata la tine.”


IMPLINIREA
Titlu engleza:  Entwined with You (2012)
Gen: Erotic
Aparitie: 2013
Pagini: 474
Editura:  Litera
Traducere: Florenta Simion
Acum totul ar trebui sa revina la normal, dar nu este chiar asa de simplu. Existau in continuare banuieli asupra lui Gideon, iar ei in ochii lumii erau despartiti. Acesta a fost aranjamentul lui Gideon pentru  rezolvarea situatiei pe nume Nathan.  Si astfel a asigurat alibiuri si pentru el si pentru Eva.

Politia aduce noi indicii privind moartea lui Nathan. Andrei Yedemsky, un barbat care facea parte din mafia ruseasca a fost gasit mort. Iar el detinea fotografii cu Eva, aceleasi fotografii pe care le avea si Nathan. Mortea lui a fost aranjata de cineva din mafie, existand dovezi in acest sens.
La mana lui Yedemsky se gasea o bratara ce-i apartinea lui Nathan.  Asta nu  putea insemana decat ca cineva stia de crima facuta de Gideon si astfel a indreptat indiciile in alta directie. Dar cine?  Cine dorea sa il apere?

Reportera Deanna Johnson , o alta fosta de-a lui, da tarcoale in cautarea senzationalului, dar si din razbunare pentru ca Gideon nu s-a purtat tocmai frumos cu ea.
Bret era in continuare prezent, Corinne are o tentativa de sinucidere pentru care sotul ei il invinuieste pe Gideon. Ea scapa cu viata, dar pierde sarcina de care nu stia nimeni si probabil ca nici ea.
Ce se intampla mai departe nu va spun, va las sa descopriti singuri. J


Nota personala: Despre seria Crossfire am citit multe pareri, unele pro, altele contra. Ce zic eu? Apai mie mi-a placut. :D
Este povestea de dragoste coplesitoare, dintre doua suflete marcate de un trecut traumatizant.  Drumul lor nu este deloc unul simplu, iar ei au nevoie de multa putere pentru a trece peste obstacolele si provocarile ce le apar in cale. Povestea in sine e o provocare ce aduce cititorul intr-o lume dominata de pasiune si sex. E clar ca persoanele pudice ar trebui sa se abtina de la a citi cele trei volume.
Nu este nimic banal intre ei, in sensul ca s-au vazut, s-au placut si s-au luat. Nu. Totul este nimicitor, pasional, exploziv, erotic, exact asa cum ar trebui sa fie. 
Dragostea este una puternica, limita fiind destul de greu de ingurgitat datorita faptului ca avem si o crima. Din dragoste, dar totusi este o crima. Aici, sincera sa fiu nu ma pot decide pentru ca stiu ca este un lucru rau, dar totodata este o dovada suprema a iubirii. 

Ambii si-au dorit ca aceasta relatie  sa functioneze, dar interferentele si implicit gelozia i-au macinat in repetate randuri. 
M-am enervat pe Gideon pentru ca lasat-o pe Corinna sa intervina intre ei, fapt care mi-a lasat un gust amar,  cu toate era poate de inteles motivul. De asemenea, sarutul Evei cu Bret m-a facut sa vreau s-o strang de gat, mai ales ca a recunoscut in fata lui Cary, ca inca o mai atrage fizic. 


De personajele secundare nu am pomenit nimic in descriere, dar va pot spune ca aproape toate sunt simpatice. Cary era un barbat frumos, dar cu "sufletul distrus",  bisexual si cam nehotarat in privinta relatiilor. 
Parintii Eveti erau divortati, dar se afla la un moment dat ca inca mai aveau sentimente. 
Cu seful ei homosexual si partenerul acestuia leaga o frumoasa relatie de prietenie. Sunt sigura ca unele persoane se simt lezate de chestia cu homosexualitatea, dar pe mine nu ma deranjeaza. Tocmai, ca asa s-a mai adaugat un pic de farmec acestei povesti. 

Asemanarea cu Fifty Shades este vizibila intr-o buna parte din poveste,  dar din punct de vedere sex, aici se gaseste mult mai cantitativ. Cu toate ca si Gideon este un dominator, nu avem scene BDSM. In schimb,  este o scena in volumul trei care ma surprinde pentru ca implica un deget J Si nu era degetul lui. J  
Nu are rost sa insir asemananarile sau diferentele  pentru ca cine va citi ambele serii, e imposibil sa nu le observe singur. 

Ce mi-a placut foarte mult, e apelativul pentru Eva  - ingeras - si m-a amuzat teribil combinatia dintre el si cuvintele kinky. :D

Astept acum cu interes deosebit urmatoarele doua volume, dar care nu au aparut inca. Sunt curioasa asupra personajului care s-a implicat in apararea lui Gideon stiind ca el l-a omorat pe Nathan. 

Nota: 10 / 10


Alaturi de mine,  astazi au postat si:  
Diana
Gabriela

By, by! Mini concediu placut, tuturor!




07 august, 2014

Cartea saptamanii - Iubiri clandestine de Judy Astley

Hello, hello! 
Ca in fiecare zi de joi va intampin cu descrierea unei carti si astept bineinteles parerile voastre. 

Titlu engleza:  Other People’s Husbands (2008)
Gen: Romantic drama
Aparitie: 2012
Pagini: 225
Editura: Lira / Litera
Traducere: Bianca Paulevici

Intre Sara si Conrad era o diferenta de 25 de ani. S-au cunoscut cand ea avea 20 de ani, iar el 45. Din dragostea si casatoria lor au rezultat doua fete, Pandora si Cassandra. 

Conrad era acum un pictor celebru ce avea sa implineasca in curand 70 ani si in timp ce Sara avea de gand sa pregateasca o petrecere mare, gandurile lui se indreptau spre moartea ce ar fi putut veni oricand sa il ia.
Nu arata ca un batran si nici nu se simtea, dar realitatea varstei era prezenta de ceva vreme in mintea lui.
A inceput sa incropeasca o lista cu  „ultimele lucruri”, iar printre maruntisuri, decide ca nu va mai picta, iar pe Sara o va elibera pentru a-si gasi un barbat mai tanar. „Sa o lase vaduva la 45 patruzeci si cinci de ani era cel mai bun, cel mai marinimos gest pe care-l putea face pentru ea, ca sa n-o oblige sa traiasca ani de zile cu o sandrama ambulanta.” Si astfel i-a nastere planul lui de sinucidere, dar pana tunci avea de gand sa traiasca.  

Sara era contrariata de schimbarea lui Conrad din ultima perioada. Isi petrecea tot timpul in atelier, acolo si dormea, iar in dormitorul lor intra doar pentru schimburi.
Si asta nu era nimic pe langa faptul ca a intrat imbracat intr-un acvariu din London Aquarium, in timp ce ingrijitorii urlau la ei. Se purta ca si cum nu ar fi facut nimic rau, chiar si atunci cand il scapa in apa pe Charlie, baietelul Cassandrei.

Sara isi dorea sa organizeze o petrecere grandioasa de ziua lui, dar e clar ca el nu isi dorea. Se sperie cand il aude vorbind de faptul ca era suficient de tanara pentru a-si reface viata.
Nu se putea imagina alaturi de alt barbat, ca prietena ei Marie, dar ii admira in tacere fericirea. Aceasta isi insela sotul si considera ca celalalt barbat e ca mersul la SPA. Nu dorea sa-l piarda pe Mike, dar totodata noutatea asta o indemana sa-si cumpere desuuri si sa aiba in permanenta un zambet pe fata.  Asta o facea pe Sara sa se simta aiurea de fata cu Mike pentru ca si el ii era prieten.  Dar atunci cand Sara il cunoaste pe Ben, inima incepe sa-i bata ma repede, ajungand sa se certe singura pentru copilarismul de care dadea dovada.

In timp ce Conrad da foc pensulelelor si vechii casute din copac, Sara vrea sa se apuce iar de pictura. Si totul a pornit de la Ben care ii spune de sora lui – Mindy - ce dorea sa-si deschida o galerie. Se purta ca o adolescenta visatoare si de multe ori mintea ii zbura catre el.
O plimbare intr-un parc de distractie ii aduce la un prim sarut si apoi la alte intalniri. 

Cu tot planului lui, Conrad nu era pregatit pentru acel moment cand ii butoneaza telefonul si il apeleaza pe Ben. „ Buna, scumpo!”, nu era intocmai apelativul la care se asteptase.
Ii cauta adresa si merge pana la casa aflata in apropiere, unde planurile ii sunt date peste cap. O femeie iese si inainte de a urca in masina se saruta cu Ben. Acel sarut nu era sigur unul amical, iar Conrad e derutat pentru ca nu o putea lasa pe Sara in mainile unui profitor.

Pentru galeria deshisa de Mindy, Sara alege cateva tablouri pentru a fi expuse. Stia ca el a fost casatorit si avea o fata si mai stia ca fosta sotie, Caro, era partenera la aceea galerie, doar ca nu se prea implica. Dar ce nu stia, e de ce pe pliante aparea numele ei dupa Conrad, pentru ca lui ben i s-a prezentat cu numele de dinainte de casatorie.  De unde stia Mindy numele ei? Acum totul avea o logica. Care dar care este aceasta logica? Ce se va intampla cu Conrad si decizia lui de a-si lua viata?  

Nota personala: Am avut ceva emotii cand am inceput ieri sa citesc Iubiri clandestine. Ma gandam ca daca nu va fi o buna frumoasa, nu voi avea timp sa citesc altceva pentru astazi. Pe faramiere.ro are doar recenzia lui FM, detinatoarea blogului, iar pe goodreads nota este de 3.16 din 36 de voturi si doar 8 review-uri.
Acum, ma bucur ca am ales-o. Mie mi-a placut. Este o lectura usurica dar totodata interesanta.
Personajele principale nu sunt tinerele, dar asta nu a constituit un impediment. Ce? Oamenii in varsta nu se iubesc?
In poveste mai apar si cele doua fiice ale lor. Cassandra trebuie sa se descurce cu un copil la doar 21 de ani, in timp ce tatal isi vede de viata, iar Pandora muncea pe o nimica toata pentru a-si plati facturile cu toate ca avea o diploma in arte. 
Tot conglomeratul asta de personaje, fiecare cu problemele lui, aduce foarte mult cu o familie reala.  Actiunea se petrece rapid, fiind bine impartita intre gandurile si dorintele lui Conrad si ale Sarei. Un cuplu care a trecut peste diferenta de varsta, dar ajunge la acel punct cand se presupune ca unul dintre ei ar avea timp sa-si retraiasca viata. Aici Conrad mi s-a parut a fi egoit, cu toate ca  practic de aici a plecat povestea si altfel nu am fi avut o carte cu acest subiect.  

Nota: 8.8 / 10 
Neaparat sa le faceti o vizita si celorlate doua fete: 


04 august, 2014

O reteta si implicit o noua rubrica pe blog - Prajitura cu visine si nuca de cocos

Dupa indelungi deliberari cu mine si persoana mea, am luat in sfarsit o decizie. Incepand de astazi, pe blog vor aparea si diverse retete,  incercate de mine.
Poate ca unghiutele sau review-urile cosmetice nu au legatura cu retetele, dar au legatura cu mine si pasiunile mele, iar acest blog se presupune ca ar trebui sa ma reprezinte. Sau cel putin asa imi doresc.
Am stat in dubii pentru ca in primul rand, pozele nu sunt tocmai domeniul meu, iar decorarea mancarurilor in farfurie nici atat. Tot ce pot sa sper e ca in timp, voi putea fi macar putin mai indemanatica si inspirata.
Recunosc ca acum am super emotii pentru ca este pentru prima oara cand traspun o reteta in public. O am scrisa de doua saptamani, cand am si facut acesta prajitura doar ca de abia acum mi-am facut curaj. Si nici macar nu sunt pe deplin convinsa ca fac bine ceea ce fac. 
Nu sunt experta, dar imi place sa gatesc si asta-i tot.

Multumesc Carla pentru sustinere si impinsul de la spate!

Asadar, dau startul primei retete pe blog! Una simpla de altfel, dar foarte gustoasa.

PRAJITURA CU VISINE SI NUCA DE COCOS
Este una dintre prajiturile copilariei mele, mi-o facea mereu bunica, iar apoi cand am crescut putin, cat sa pot tine un tel in mana, experimentele mele  in bucatarie au inclus si aceasta reteta.
Reteta originala nu contine nuca de cocos, dar am avut o revelatie de moment si am zis sa incerc, sa vedem cum iese.

INGREDIENTE
·         6 oua (eu am pus 7 pentru ca erau micute de tara)
·         18 linguri zahar
·         18 linguri ulei (eu am pus 14)
·         18 linguri lapte
·         24 linguri faina
·         1 praf de copt
·         esenta de vanilie
·         aproximativ 600 g visine
·         aproximativ 100 g nuca de cocos (optional)

PREPARARE
Ouale la temperatura camerei se mixeaza bine cu zaharul.
Se adauga esenta de vanilie,  apoi treptat , uleiul si laptele.
Se incorporeaza usor faina cu praful de copt si fulgii de nuca de cocos. Rezulta un aluat ca o crema mai densa.  
Tava se unge cu unt si se presara faina sau si mai simplu, se tapeteaza cu hartie de copt.
Se toarna aluatul si se aseaza prin inclinarea tavii. Deasupra se repartizeaza visinele, carora li s-au scos bineinteles, samburii in prealabil.
Se introduce in cuptorul preincalzit, pentru 35 - 40 minute, la foc mediu.
Dupa racire se pudreaza si se portioneaza. Eu am presarat deasupra si nuca de cocos.
In ciuda pozele deloc aspectuoase, a iesit o bunatate de prajitura pufoasa si nu imi pare rau ca am incercat  varianta cu nuca de cocos adaugata. Clar e de repetat! J

Astept cu drag parerile voastre si promit sa imi accept toate criticile. In mod special pentru poze. :)


Subscribe Via Email
Un produs Blogger.