Books, Beauty & Stuff

27 noiembrie, 2014

Irezistibil de Jill Shalvis

Titlu oficial: Simply Irresistible ( 2010 )
Gen: Contemporary romance
Aparitie: 2012
Pagini: 245
Editura: Lira
Traducere: Alexandru Macovescu
Seria: Lucky Harbor – Simply Irresistible ( Irezistibil ), The Sweetest Thing, Heating Up de Kichen, Head Over Heels, Lucky in Love, At Last, Forever and a Day, Under de Mistletoe, It Had To Be You, Christmas in Lucky Harbor, Always On My Mynd, Once In a Lifetime, It’s in His Kiss, He’s so Fine, One in a Milian, Merry Christmas, Baby.
  
Maddie More se afla in drum spre Lucky Harbor pentru a se intalni cu cele doua surori si a lua in grija hanul mostenit de la Phoebe, mama lor. Maddie nu a cunoscut-o pe Phoebe prea bine pentru ca de la cinci a fost crescuta de tata. Celelelte doua surori vitrege, Chloe si Tara, au fost de asemeanea crescute de tati. Iar acum urma sa le intalneasca pentru prima oara dupa cinci ani.
Chloe era Copilul Rebel, Tara era Magnolia de Otel, iar Maddie era Soricelul care acum nu mai avea de gand sa se mai lase condusa de altii. Isi dorea o noua viata, lasase in urma job-ul pentru care a facut multe si tocmai fusese concediata, dar si pe fostul iubit.
Pe drum insa era sa loveasca un motociclist, genul de baiat rau absolut superb si care din fericire pentru ea nu parea furios.  

Hanul nu era deloc asa cum se asteptau cele trei surori. Nu era vorba doar de tonele de praf, ci de lucrarile care erau necesare pentru a-l aduce intr-o stare acceptabila.  Tara dorea sa il vanda imediat si sa imparta banii in trei, mai ales ca venise la pachet cu o ipoteca imensa, dar Maddie isi dorea sa-l pastreze pentru ca in alta parte nu avea sa se duca. A existat si o suma de bani ramasa de la parintii mamei, dar se pare ca nici una dintre ele nu o mostenise.

Mai tarziu, aflata in fata unui bar, Maddie se impiedica de bordura si cade cu tot cu motocicleta aflata acolo. Surpriza, era chiar a „Motociclistului Sexy”.  Accepta sa bea ceva, culmea in barul Coliba Iubirii al carui coproprietar era. Se numea Jax Cullen si era extrem de atras de ea.  Maddie nu era inca pregatita sa accepte alt barbat, iar Jax isi dorea o relatie serioasa, dar nu prea avea incredere in el pentru greselile din trecut. Seara ii aduce totusi la un sarut, de care a doua zi stia tot oraselul. Era suficient de fapt sa stie o singura pesrsoana, ca in scurt timp vestea se ducea instant. Si inca ce veste era acesta!

Maddie reuseste sa obtina de la Tara o pasuire pentru o minima renovare, spera la o noua refinantare si daca totul mergea bine ea ar fi ramas acolo pentru a se ocupa de han. Suna in miez de noapte la unica firma de renovari din Lucky Harbor lasand un mesaj „disperat”.

A doua zi Jax se prezinta la usa, „parea puternic si rau si asa de sexy, ca-ti venea sa faci moarte de om pentru el”, iar Maddie ii tranteste usa in fata. Aratau toate trei ca niste creaturi salbatice, de parca au baut toata noaptea si apoi au dormit pe jos sub bradul incropit cu ce au gasit prin bucatarie, lucru pe care l-au si facut de altfel.   
Avea de gand sa fie sincera si ii explica ca seara trecuta a fost o greseala, iar ea nu are nevoie de barbati pentru ca a renuntat la ei. Doar ca... Jax venise pentru firma de renovari, firma lui mai exact.

Dispus sa ii dovedeasca ca intre exista o atractie puternica sau poate  mai mult, Jax se implica in renovarea hanului. El era primarul oraselului, fost avocat de renume si actualmente indragostit de Maddie. Dar va mai avea incredere in el cand va afla ca este a fost avocat? De ce a renuntat la cariera si venit in Lucky Harbor? Ce s-a intamplat cu banii ramasi de la parintii mamei? Vor reusi sa puna hanul pe picioare sau il vor vinde?

Nota personala: Am ramas putin blocata pe aceasta povese, dar nu intr-un sens negativ. Pur si simplu mi-a placut enorm de mult. Are de toate, si mister si dragoste si momente comice.
Intepaturile mereu prezente dintre Tara si Chloe sunt partea amuzanta, alaturi de capitularea lui Maddie. Toate cele trei surori au in spate un trecut pe care fiecare si-a dorit sa il ascunda. Doua au iesit la iveala, a mai ramas doar unul, cel al lui Chloe. 

Am fost curioasa in privinta mostenirii ce trebuia sa le revina, dar nu ma asteptam la o astfel de legatura. Autoarea a jonglat de minune cu toate informatiile oferite in acest volum pregatind astfel o alta poveste. Bineinteles acum sunt nerabdatoare sa citesc si celelalte volume, dar prea curand nu cred ca se va intampla. Ar fi mult prea frumos sa se traduca si acelea, doar ca au trecut deja doi ani de la aparitie asa ca... 

Irezistibil  m-a facut sa zambesc pentru ca chiar este irezistibil. Sunt sigura ca imi va ramane mult timp in minte. Trasmite emotie din plin si are ceva aparte care atrage ca un magnet. E romantica, dar si sexy. 
Prin Maddie m-am vazut pe mine, neatenta, mereu lovind cate ceva. A fost transcrisa ca un personaj real, cat despre Jax... ce pot sa spun despre un astfel de barbat, decat wow! :D Si nu ma refer strict la aspectul fizic, cine a citit cartea intelege ce vreau asa spun. Cine nu, e invitat sa o faca. Poate doar pentru chimia intensa dintre cei doi si tot merita.  
Este perfecta pentru a fi citita pe o vreme urata ca cea de acum pentru ca are puterea de a incalzi sufletul. 

Nota: 10 /10

Va invit sa le faceti o vizita si celorlalte fete pentru ca sigur au ales carti interesante pentru astazi:



26 noiembrie, 2014

Dragoste si onoare de Barbara Benedict

Titlu oficial: Love and Honor ( 1994 )
Gen: Historical romance
Aparitie: 1995
Pagini: 269
Editura: Miron
Traducere: Iulia Ivanciuc

Lady Sarah, contesa de Fairbright  se gandea ca in toata Londra aia mare trebuia sa existe cineva care sa aiba nevoie de priceperea ei.  Vreun suflet singuratic care nu si-a gasit inca perechea. Dar cine? Si brusc ii vine ideea, Honor Drummond, care acum era surghiunita la o manastire din Scotia. Isi amintea de scandalul provocat inainte de asta, dar acum exilul ei avea sa se sfarseasca.

Geoffrey Stone, conte de Lennox este surprins cand aude pe ascuns discutia dintre cele doua verisoare ale sale, Hermione si Iris. Faptul ca Miss Drummond revenea in oras i-a readus furia. Isi amintea perfect situatia in care aceasta l-a lasat fara nici macar o multumire. Atunci cand a iesit din casa si cu lacrimi in ochi si l-a rugat sa goneasca pana la cea mai apropiata statie de trasuri, s-a simtit ca un adevarat cavaler, iar asta l-a facut fericit. Pana cand generalul Drummond l-a strigat, iar alaturi de el se afla barbatul de care fugise ea. In timp ce Geoff incerca sa se scuze, Honor pleca lasand totul asupra lui. 

Verisoarele spuneau ca s-a schimbat, dar el stia ca lupul isi schimba parul, dar naravul ba. A jucat jocuri de noroc, a pariat, a partipat la curse, a furat un faeton si existau chiar si vorbe despre un duel. Cum ar putea el sa creada ca persoana care le-a facut pe toate astea s-a cumintit?
Iar cele doua verisoarele vorbeau pana si de casatorie pana la finalul anului. Sigure pe ceea ce stiau, fac un pariu cu Geoff. Invitatii la dans pentru ele din partea a doi prieteni, iar castigul lui era colierul Pithnevel Pearls. Mai tarziu Geoff ajunge sa incheie un alt pariu cu Fortesque pe care nu il placea sub nici o forma. Aceasi miza, casatoria lui Honor, doar ca de data aceasta Geoff ar fi putut pierde iubitii lui cai. Si nimeni nu i-a spus de ceea ce se stia sigur,  acum Honor era deja logodita.
Este si mai surprins atunci cand unchiul sau, Pithnevel, ii “ofera” un post la Ministerul de Razboi. Nu era vorba de vreun  post la Viena cum visa Geoff, ci trebuia sa o supravegheze chiar pe Honor. 

Hunor isi dorea ca tatal ei sa ii fie apropiat, sa o iubeasca.  A facut atatea prostii doar pentru a-i atrage atentia, dar generalul Drumond nu stia altceva in afara de munca.  Acum a avut de ales intre a reveni la Londra si a se casatori cu un barbat ales de el sau sa ramana in Scotia inca cinci ani. Casatoria i s-a parut un dar ceresc, asta pana si-a cunoscut viitorul sot. August von Studhoff era insuportabil iar ea era obligata sa traiasca alaturi de el toata viata. Tot ce simtea pentru el era scarba. Studhoff o obliga sa nu zambeasca, sa poarte haine in culori sterse, fara bijuteri,  obligatoriu cu manusi si peruca chiar daca aceasta nu se mai purta, iar sarutul lui era “un asalt balos”.  

Geoff isi ia in serios sarcina de paznic pentru Honor, daca vroia sa-si pastreze caii, baronul trebuia indepartat. Si in plus, a vazut cum a fost umilita de acesta in public doar pentru ca nu avea manusile pe maini.  Pe de o parte, Honor se gandea ca ar putea sa isi convinga tatal ca acesta nu era cel mai potrivit ca sot pentru ea. Ar putea chiar sa il prezinte pe Geoff ca alternativa. Dar ce nu stia ea, e ca aceasta casatorie era dorita de tatal ei pentru ca erau faliti si plini de datori. Generalul stia ca aceasta era singura lor solutie, dar nu putea sa nu se intrebe de ce Studhoff a ales-o tocmai pe ea. 

Fortesque era platit de cineva pentru a o aduce pe Honor in cartea lui de pariuri  si insista foarte mult sa o convinga. Un accident are loc cu trasura lui Geoff, dar pe care atunci o conducea Honor. Se pare totusi ca nu era chiar un accident, dar nu se putea spune cu siguranta  daca osia fusese sau nu taiata. Dorea cineva sa faca rau unuia dintre ei? Va ajunge Hunor casatorita cu Studhoff? De ce a ales-o acesta pentru a-i fi sotie? 

Nota personala: Dragoste si onoare este scrisa intr-un stil simplut. Este o poveste simpatica, dar pe mine nu a reusit sa ma tina in priza.  In mare suna chiar bine, dar e searbada rau pe alocuri. 

Geoff, in prima parte mi-a dat impresia de dobitoc lenes, lucru care nu e deloc potrivit cu personajul lui. S-a redresat inspre final, dar l-am indragit de abia in ultimul capitol. Rolul lui de pion a fost bine plasat, ducand la descoperirea unui tradator. Cine este acesta nu va spun. 
Cu Hunor am simpatizat inca de la bun inceput, poate pentru ca au fost destule scene cand personajul ei a avut parte de umilinte. Din reputatia pe care si-o facuse mi-am imaginat-o cu totul altfel, mai puternica si mai infipta, cand ea de fapt este spasita, dornica de iubire si destul de timida.

In descrierea de pe coperta, Honor este prezentata ca barbat si doar la final se foloseste termenul feminin. :)))) Greseala, greseala, dar pana si mie mi se pare un nume mai potrivit pentru un barbat. Mi-a fost peste mana sa-l citesc in aceasta forma si mereu ma gandeam la ""Humor"". 

Pentru Lady Sarah acesta a fost un sezon distractiv si toate au pornit de la placerile ei de petitoare. Iar pentru mine este inca o carte bifata ca citita. Nu imi pare rau ca mi-a trecut prin mana, dar nici nu o pot recomanda. 

Nota: 7 / 10
  


21 noiembrie, 2014

Iubesti doar o data de Johanna Lindsey

Titlu oficial: Love Only Once (1985)
Gen: Historical romance
Aparitie: 2014
Pagini: 239 
Traducere: Andreea Iolu si Nicoleta Mitrofan
Seria: Malory Family - Love Only Once ( Iubesti doar o data ), Tender Rebel ( Pasiune si tandrete ), Gentle Rogue ( Jocul seductiei ), The Magic of You, Say You Love Me, The Present, A Loving Scoundrel, Captive of My Desire, No Choice but Seduction, That Perfect Someone, Stormy Persuation

1817, Londra
Nicholas Eden era hotarat sa incheie aventura cu Selena Eddington. Avea sa o faca poate la balul de a doua zi, pentru a evita o scena. Pe de o parte, Selena nutrea ganduri de casatorie, dar cum l-ar putea prinde in plasa? Vedea ca Nicholas si-a pierdut interesul pentru ea, dar ar putea oare sa il faca gelos? Planul ei prin care si exprima intentia de a merge la acest bal important insotita de un alt barbat nu obtine efectul scontat pentru ca Nicholas nu este deloc afectat. 

Pentru acelasi bal se pregatea si familia Malory, iar Marshall Malory era bucuros ca i s-a ivit ocazia de a o conduce pe Selena Eddington. Fusese indragostit de ea dar nu primise nici un semn de incurajare, pana acum, cand frumoasa doamna il rugase sa o lase sa li se alature in trasura  familiei.

Regina  Ashton nu era la fel de nerabdatoare ca verii sai. Nu era la primul ei sezon si cu toate ca era o femeie extraordinar de frumoasa, nu isi gasise inca un sot.
De la moartea parintilor a fost crescuta de cei patru unchi pentru care era mai mult ca o fiica. Lord Jason Malory, Lord Edward Mallory si Lord Anthony Malory unchiul ei preferat. Ei au avut mereu cate ceva de comentat despre fiecare pretendent. Mai era si unchiul James, fratele ratacitor dar al carui nume nici nu trebuia mentionat.
Regina, careia unchii ii spuneau Reggie stia ca este iubita si tocmai de aceea erau atat de protectori. Dar acum se saturase asa ca e dispusa sa apeleze la Anthony cu rugamintea de a pleca la tara, iar ei sa ii caute un sot dupa preferintele lor. Fiind chiar inainte de bal pentru a nu-i intarzia pe ceilalti, pleaca cu sareta femeii pe care de abia o cunoscuse, Selena Eddington. 

Cu mintea aburita de aburii alcolului, Nicholas o vede pe Selena iesind din casa lui Lord Anthony Malory. Hotarat sa-i dea o lectie  o rapeste chiar din fata casei si cu pelerina pe cap o incuie intr-o camera din casa lui.
In aceea camera, Reggie nu era speriata, a mai avut parte si de alte aventuri in trecut. Acum era clar ca s-a produs o greseala, a fost rapita pentru ca se afla in cabrioleta altei femei si de abia astepta sa vada fata celui vinovat cand isi va da seama de adevar. Pentru a nu crea discuti, iar reputatia sa-i ramana intacta, Reggie avea deja un plan in minte.
In acest timp, la bal, Anthony are parte de Selena care era bineinteles prezenta. Atunci pe cine rapise? Era oare doar o amanta a lui Mallory?

La prima vedere dintre Reggie si Anthony efectul este wow. Amandoi erau frumosi, daca nu chiar superbi. Iar cand Anthony intelege cine este de fapt,  asta nu il opreste de la un sarut, ispita din fata lui fiind prea puternica. 
Povestea inventata ar fi tinut, daca vizitiul ar fi tacut din  gura, iar Selena nu s-ar fi laudat tuturor ca Nicholas a facut asta pentru ea, din gelozie.
In situatia data nu mai ramanea decat ca Anthony sa il provoce la duel, lucru care ii reusea foarte bine de fiecare data, fie ca era vorba de pistoale sau de lupta in ring.  Dar pentru ca Reggie l-a placut si nu ar fi vrut sa-l vada mort, doreste sa se casatoreasca cu ea si asta in ciuda renumelui de mare crai. 

Nicholas se astepta la duel, dar nu i-a trecut prin cap casatoria. S-a impotrivit in fel si chip in fata unchilor fetei, dar si in fata fata matusii sale si a bunicii. Amenintarile si partea materiala au pana la urma castig. 
In singurul moment de cedare, gelozia l-a adus alaturi de ea intr-un foisor unde fac pentru prima oara dragoste. Iar apoi pe toata perioada logodnei a ingorat-o pe Reggie si in scurtul timp cat s-au vazut s-a purtat ca un badaran. A sperat ca aceasta va rupe logodna si cu toate ca a intristat-o peste masura, acest fapt nu s-a produs.
Onoarea nu il lasa pe Nicholas sa renunte, iar imediat dupa nunta pleaca spre mosia de la tara unde o paraseste in fata intrarii fara a o prezenta cuiva, spunadu-i ca pleaca din Anglia. Dar el nu stia ca este insarcinata, iar Reggie nu ii stia secretul pentru care nu a dorit aceasta casatorie. 
Mai departe avem parte de o rapire, un unchi ratacitor si o multime de alte situatii neprevazute. Va ramane Reggie in continuare la tara? Unde va pleca si ce va face Nicholas? Va afla la un moment dat ca este tata? Care este secretul acesta atat de important incat sa renunte?

Nota personala: Aceasta a fost inca o carte citita dintr-o suflare si care m-a tinut treaza pana tarziu. Cum as fi putut sa o las din mana fara sa stiu daca cei doi ar putea avea un viitor impreuna.
Nicholas si Reggie sunt incapatanati, ambitiosi, replicile lor trecand de la amuzant la picant si invers.  Nicholas m-a enervat de-a binelea, a fost un personaj ingrozitor de cele mai multe ori. Iar cei patru unchi sunt formidabili, isi iubesc nepoata si felul cum rezolva situatia e haios pe alocuri.

Sunt cateva chestii aiurea care se regasesc si anume: este pomenit un automobil, apai in 1817 nu se stia de asa ceva. Banuiesc ca tine de traducerea prost facuta. Am gasit si cateva greseli gen cuvinte inversate si daca imi amintesc bine (imi pare rau ca nu am pus semn) si ceva greseli de ortografie.
Camerista lui Reggie ii da dreptate lui Nicholas atunci cand aceasta astepta rezultatul discutiei dintre unchi si Nicholas, ca mai apoi, in aceeasi scena sa o avertizeze ca ziua casatoriei cu el va fi cea mai trista. Sau poate nu am prins eu spilul. 
Pielea Reginei este descrisa uneori ca fiind prea alba, iar alteori prea inchisa, singurul cu care semana atat de bine fiind Anthony. Nu as fi observat daca nu cumva s-ar fi precizat expres acest aspect. 

Una peste alta, povestea a fost antrenanta,  finalul este mai mult decat revelator, iar pentru mine o mare surpriza. 

Pe masuta ce le voi citi, vor urma si celelalte carti din serie ce includ si povestile celor patru unchi. 

Nota: 9.6 / 10

20 noiembrie, 2014

Tainele trecutului de Amanda Quick

Titlu oficial: Seduction (1990)
Gen: Historical romantic suspence
Aparitie: 2012
Pagini: 375
Traducere: Ecaterina Ramboi

Julian Richard Sinclair, conte de Ravenwood, este uimit cand i se refuza cererea in casatorie. Din punctul de vedere al bunicului, Sophy Dorring citise prea multe carti nepotrivite pentru o lady.
Julian stia ca era o partida buna pentru Sophy. Chiar daca era din familie buna, traise la tara si nu arata cine stie ce. Casatoria cu el era mana cereasca pentru ea si bunicii care o crescusera, dar atunci de ce l-a refuzat? Si nu a avut nici macar bunul simt de a-i spune asta personal.
Pentru ca inainte a fost casatorit cu o femeie rea si care l-a inselat de nenumarate ori, Sophy i se parea foarte potrivita ca viitoare sotie. Nu era genul care sa atraga barbati,  nu stia sa flirteze si nu reusea sa minta pentru ca i se citea imediat pe fata, iar in permanenta ceva era in neregula la ea, ori un tiv rupt, ori o pana ce statea sa cada.  Totusi nu era chiar atat de urata incat sarcina de a se culca cu ea sa fie o corvoada. Avea nevoie de un mostenitor si daca ar fi recunoasca, Sophy chiar avea niste ochi minunati. Ei bine nu era dupa ea, aceasta casatorie va avea loc. Iar smaraldele familiei vor arata minunat la gatul ei, daca le gasea bineinteles pestru ca disparusera in noaptea cand fosta sotie murise. 

Si Sophy avea de gand sa ii accepte cererea, dar asta doar in conditiile ei. Nu ii era frica de el chiar daca i se spunea Diavolul si i s-a dus vestea pentru temperamentului aprig, iar multi spuneau ca si-a ucis sotia. La moartea acesteia si-a dorit sa-l consoleze, fiind indragostita de el inca de la optesprezece ani.

Atunci cand se intoarce de la batrana Bess care o invatase tainele vindecatoare ale plantelor, nu este mirata sa dea peste Ravenwood.
Si surpriza, “negocierea” se dovedeste a fi fructuoasa in ciuda conditiilor impuse de ea: fara amante, nu o va forta sa devina intimi pentru o perioada de 3 luni, timp in care se vor cunoaste mai bine, va locui cu el la Londra, fara sa o trimita singura la tara si va citi orice carti va dori ea.  
Astfel, la Londra, Sophy putea incepe cautarile barbatului care i-a distrus sora. Amelie a fost indragostita, dar nu a vorbit niciodata despre el. A ajuns in schimb la sinucidere, lasand in urma un inel negru ce i-a apartinut acelui barbat. 

Julian era convins ca noua lui sotie nu ii va putea rezista farmecelor, pentru ca targul presupunea sa nu o forteze spre intimidate, dar nu spunea nimic de seductie. La una din tentativele lui cand decide ca nu mai poate astepta dupa ea, rezultatul este cam… cu prea mult sange. Asta pentru ca il adoarme punandu-i ceva in ceai si pregateste un alt decot, dar nestiind cat trebuie sa puna pe cearceaf, ii scapa o cantitate mai mare de sange fals si pana la urma toarna toata cantitatea. A doua zi Julian este terminat gandindu-se la mica lui sotie si la cat rau i-a facut. Nu isi amintea nimc, dar a pus asta pe baza vinului baut.
In schimb atunci cand Sophy nemaisuportand vina, ii spune adevarul, obtine un Julian furios ce o trimite inapoi la tara, dar nu pentru mult timp pentru ca se intoarce imediat spasita si dispusa sa o ia de la capat cu casnicia lor.

Discutiile cele mai importante din cluburi la aceea perioada erau legate de infamele Memorii ale unei demomondena, dar nu una oarecare ci regina curtezanelor din Londra, Charlotte Featherstone. I-au trecut prin pat multi barbati de rang inalt, iar acum obtinea multi bani de pe urma acestora. Contra unor sume, nu apareau toti in Memorii, dar cei care nu aveau de gand sa se lase santajati puteau sa fie siguri ca nu vor fi trecuti cu vederea. Detaliile prezentate fiind realiste, dar de cele mai multe ori deloc magulitoare.

Sophy este luata sub aripa protectoare a matusii lui Julian, Lady Frances Sinclair, si buna ei prietena Harriette Rattenbury. Cele doua aveau un club din care faceau parte doamne intelectuale. Aici le cunoste pe Anne Silverthone si Jane Morland cu care se imprieteneste. 
In societate Sophy a facut furori. Doamnele alta data perfect aranjate ii  copiau tinutele, iar fiecare seara ii era ocupata cu cate o iesire. Barbatii roiau in jurul ei, in mod special Waycott, unul din cei cu care a fost Julian inselat de fosta sotie. 
In rest toate bune si frumoase, casnicia lor intrase pe un fagas normal, asta pana cand Sophy  primeste de la Charlotte Featherstone, o scrisoare prin care i se cere suma de doua sute de lire, iar in schimb numele si scrisorile de dragoste primite de la Julian nu vor fi publicate. 
Pe Sophy nu o deranja aceasta relatie ce a avut loc in  trecut, ci faptul ca Julian i-a scris scrisori de dragoste unei curtezane, iar ei care il iubea nu i-a facut nici macar curte, casatoria lor fiind discutata atunci ca o afacere. Ce avea de facut in situatia asta? Ce ar fi facut Julian daca situatia ar fi fost invers? Duelul era singura solutie Si iata-le pe Sophy si Charlotte Featherstone, in zorii zilei pe campul unde se petreceau de obicei duelurile. Sophy  nu a fost ea insasi toata seara, se temea pentru viata ei, dar nu putea da inapoi, era o chestiune de onoare. Plecase pe ascuns luand si pistoalele lui Julian, iar Anne imbracata in baiat le era secund. Cine va muri in aceasta dimineata? Cine era barbatul din cauza caruia sora lui Sophy s-a sinucis si de ce? Ce s-a intamplat cu smaraldele familiei? 

Nota personala: Actiunea nu se termina aici, de fapt cu aceasta situatie incepe partea mai interesanta si periculoasa, existand o legatura cu un club unde se faceau ceremonii oculte pentru a controla anumiti demoni. Nu va faceti griji, nu este nimic horror, tocmai ca poate ar fi trebuit mai dezvoltata aceasta parte. 
Pana la un anumit punct am avut impresia ca autoarea a iesit din propriul stil si voi gasi doar o poveste de iubire clasica. M-am inselat bineinteles.

Intre Sophy si Julian s-au intamplate multe, dialogurile lor fiind delicios de amuzante. Ea, ca si personaj  feminin a avut un farmec aparte, era diferita de alte femei, lucru care l-a si atras pe Julian. Mi-a placut ideea ei de a face dragoste, pentru ca doar oamenii indragostiti faceau dragoste. A fost genial momentul cand sincera ca un copil il intreaba daca o iubeste, din moment ce dorea sa faca dragoste cu ea :D
Julian a dat dovada de sensibilitate in multe randuri, a fost un barbat atent, de care mi-a cam fost mila pentru ceea ce i-a facut fosta sotie. :D

Inca de cand a aparut in scena, l-am banuit pe cel vinovat de moartea surorii lui Sophy si de asemenea mi-am pus o intrebare asupra prieteniei dintre Lady Frances Sinclair si Harriette Rattenbury, pana ca prima dintre ele sa sa fie bolnava.  Au fost doua personaje frumoase si nu m-ar fi deranjat daca le-as fi gasit implicate de mai multe ori. 

Vreau sa punctez coperta pe care o consider reusita si foarte potrivita cu povestea noastra, dar nu pot sa nu comentez traducerea titlului care nu are nici o legatura. 
Nu este cea mai buna carte a autoarei, dar are acel ceva care mie mi-a placut la nebunie. Poate din cauza lui, poate din cauza ei, cine stie. 

Nota: 9.7 / 10


Sa nu uitati le faceti o vizita si celorlalte fete: 




19 noiembrie, 2014

Happy birthday to me


Da, se poate spune ca “imbatranesc”, dar nu ma simt. Asa ca am de gand sa zambesc, sa rad, sa iubesc, sa ma simt bine in noua mea rochita si  sa ma bucur de prieteni, de carti, de tot si de toate. 

Azi nu ma uit in urma si poate nici maine. Azi am sa ma uit doar la cadouri. Si as putea chiar sa imi pun si o dorinta, una singura am : sa mai am dreptul la inca 1.000 de dorinte. Va impart si voua cate una, in loc de prajituri. :)



13 noiembrie, 2014

Dezvaluiri imposibile de J.D. Robb

Cartea de astazi face parte dintr-o serie scrisa de J.D. Robb, pseudonimul  autoarei Nora Roberts si cuprinde nu mai putin de 50 de volume. Mi-ar fi placut sa incep cu inceputul, dar ma multumesc si cu atat deocamdata. Cei de la Alma au tradus doar doua volume, ca asa fac ei, incep de la mijloc si nu prea ajung la final. Mai sunt cateva volume traduse de alte edituri si daca alta solutie nu exista le voi cauta pe acelea si poate o data in viitor va ajunge toata seria tradusa. Poate...
In Death este ca un serial politist cu episoade distincte, dar au detalii si personaje comune, iar acestea au propria evolutie, de aceea  este de preferat ca volumele sa fie citite in ordine. Eve Dalla este personajul principal, locotenent Omucideri al NYPSD ( New York City Police and Security Department ). Alaturi de ea se afla sotul ei Roarke, Detectiv Delia Peabody, Capitan Ryan Feeney , Detectiv Ian McNab si Dr. Charlotte Mira.
Actiunea are loc in New York, mijlocul secolului XXI, cand tehnica era mai avansata, dar criminalitatea era prezenta la tot pasul.

Titlu: Treachery in Death ( 2011 )
Gen: Romantic Suspence
Aparitie: 2014
Pagini: 345
Seria: In Death

Ascultand sfatul noii sale partenere de a se perfectiona in lupta corp la corp, detectiv Delia Peabody incepe cu exercitii realizate in fosta sala de sport  a sediului de politie. Ar fi putut merge in cea noua, dar asta ar fi insemnat sa se arata ca o grasa ce era in fata colegilor cu trupuri suple si lucrate.
Dupa terminarea dusului doua persoane intra in vestiar. Vocile ridicate i-au atras atentia si faptul ca acolo nu mai venea nimeni, sala fiind cam darapanata. Cei doi se certau, tipau unul la celalalt, discutia referindu-se la operatiuni ilicite ale politiei. Era vorba de marfa si profit, dar si uciderea cuiva pe nume Keener ce i-a tras in piept si a fugit cu zece mii de dolari. Din discutie s-a inteles ca barbatul se numea Garnet, iar femeia Renee Oberman, aceasta fiind sefa. Goala si neinarmata, Peabody era cat pe-aci sa fie descoperita, dar are noroc.

Cine erau cei doi? Renee Oberman era fiica binecunoscutului comandant Marcus Oberman actualmente pensionat, ea insasi locotenent la Divizia antidrog. Barbatul era detectivul William Garnet, aflat sub comanda lui Renee Oberman. La deconspirarea lor lucreaza locotenent Eve Dallas ajutata pe alocuri de sotul ei civil, Roarke. Peabody impreuna cu detectivul McNab, iubitul sau au avut partea lor de ajutor.
Nu se stia cat de intinsa era reteaua acestor politisti corupti si singurii care mai stiau erau apitanul Whitney in care Dallas avea incredere,  doctorul Mira, Feeny de la Omucideri si locotenentul Webster de la Afaceri Interne ce le putea fi de mare ajutor.  

Incep cu descoperirea cadavrului lui Keener, dar asta e partea cea mai usoara pentru ca gasesc rapid locul unde acesta se afla. Dupa un plan bine pus la punct, Dallas urma sa primeasca un pont anonim si astfel vor putea sa inregistreze public gasirea cadavrului.

O discutie purtata cu Renee Oberman o aduce pe aceasta in stare de alerta pentru ca Dallas ii impartaseste banuiala ei cum ca Keener care ii era informator a fost ucis si nu a  murit din cauza unei supradoze dupa cum parea la o o prima vedere.  
Dallas este uimita de ordinea si curatenia din sala de brigada antidrog, nu se vorbea, nu se glumea, nu exista nici macar o cana de cafea goala.  Toti barbatii erau la costum, iar Oberman insasi era coafata si pusa perfect la punct, ca o presedinta de companie. Pe peretele opus biroului se afla un tablou in marime naturala ce-l infatisa pe Marcus Oberman. Oare avea vreun scop acest tablou?

De aici, actiunea merge in continuare pe linia deconspirarii lui Renee Oberman. De la pagina 58 cand s-a gasit cadavrul si pana la final, Dallas s-a folosit de indici si inteligenta pentru a rezolva cazul, dar detaliat ce se intampla aflati doar daca cititi cartea. De ce a ales Renee Oberman sa fie politist corupt in timp ce tatal sau avea un renume si era respectat de toti?

Nota personala: Fiind o carte politista ma asteptam la mai multe intamplari care sa ma tina in priza. Chiar daca actiunea a inceput in forta, asta nu a durat prea mult pentru ca de la descoperirea cadavrului s-a cam taraganat. Nu spun ca nu mi-a placut, ci doar ca mi-ar fi placut sa citesc ceva mai mai intens, mai mult suspans,mai potrivit genului. Ma asteptam si la ceva mai mult romantism, dar nici de acesta nu am avut parte.
Scenele se schimba rapid, dialogurile sunt detaliate si usor de inteles ca si cu as fi vizionat un episod la tv.

Eve Dallas este o femeie deloc pasionata de moda, dar iubeste munca de politist. Este dura si aroganta, reprezentand un personaj foarte implicat in ceea ce face. 
Mi-ar fi placut sa cunosc povestea ei si a lui Roarke. Cum a ajuns el ca civil sa o ajute in cazurile pe care le are si asta cu stiinta capitanului. S-a inteles ca era un barbat bogat ce avea cunostinte in domeniul tehnicii, dar si ca in trecut nu a fost tocmai un sfant sau a fost poate un sfant hot.  

Nu sunt convinsa ca nota oferita este cea mai potrivita pentru ca sunt prinsa intre ideea unei carti cu un subiect bun, reusit, iar pe deoparte ma tine in loc felul in care a fost transpusa si usoara plictiseala indusa de acest fapt. Sper ca la celelalte volume sa nu ma lovesc de aceeasi situatie, sper de fapt sa fie mult mai bune. 

Nota: 7.8 / 10

Sa le faceti neaparat o vizita si celorlalte fete:


10 noiembrie, 2014

Autumn and Winter Holidays Challenge - Falling leaves

Buna diminetaaaa!
Iata-ma prezenta cu cea de a doua tema din colaborarea Autumn and Winter Holidays Challenge. Stiu, trebuia de sambata sa fiu pe faza, dar nu a fost sa fie si pe bune ca nu a depins de mine intarzierea asta, dar asta e...
Pentru realizare am folosit vopsele acrilice, baza fiind Ruby Rose 08, iar verdele acela superb, Farmasi 159. Din pacate, in poze, nuanta de verde a iesit putin diferita fata de realitate. V-am spus vreodata ca imi place verdele? Ei bine, il ador. :D
Am mai adaugat glitttere micute pescuite dintr-un lac si gata manichiura.

Si lista cu celelalte fete:



Subscribe Via Email
Un produs Blogger.