Books, Beauty & Stuff

05 ianuarie, 2015

O dorinta de Craciun de Fern Michaels si Cathy Lamb

Titlu oficial: Holiday MagicHoliday Magic, A Very Merry Christmas 
Gen: Contemporary romance
Aparitie: 2011
Pagini: 264
Editura: Litera
Traducere: Vera Trocin

Magia sarbatorilor
Stephanie Marshall este mama a doua fetite minunate, Ashley de 10 ani si Amanda 7 ani. Dupa un trecut dureros, cu un sot ce o batea acum este in sfarsit linistita. Lucreaza la un magazin ce vinde echipament si accesorii de ski si locuieste cu fetele intr-o mica garsoniera inchiriata. Visul de a avea propria casa este aproape de a se implini, stransese bani timp de doi ani si cu bonusul de Craciun ar fi putut plati avansul pentru casuta dorita.
Edward Patrick Joseph O’Brien este seful ei cu care accepta sa iasa de cateva ori, dar acesta se da la fund  si brusc nu o mai suna.
 Patrick nu isi doreste sa se implice in nimic serios. Daca o femeie nu-i ajungea in pat dupa a treia intalnire, aceasta devenea istorie. Pe Stephanie o placea, dar iesise de patru ori cu ea si nici macar nu o sarutase.  Regula lui de „incearca-si-treci mai departe se aplica si in acest caz. Si totul din cauza trecutului, din cauza mortii nepoatei sale nu isi dorea sa mai sufere inca  o data.
Atunci cand cele doua fete se pierd pe partia de ski, Patrick este cel ce le gaseste. O vorba spusa aiurea de acesta o enerveaza la culme pe Stephanie si pe deasupra se trezeste in concediu fara plata pentru o luna. Tocmai acum cand avea mai multa nevoie de bani. Va putea cumpara casa mult dorita?  O va mai cauta Patrick?

Un Craciun fericit
Meredith Jean se ocupa de cresterea celor doi copii ai surorii sale, „slujba” deloc usoara. Sarah este o rebela sfidatoare cu cateva straturi de machiaj pe fata si bluze mult prea scurte, iar Jacob era un baietel inchis in el si timid, dar care canta minunat la pian. Ambii duceau lipsa mamei, dar Leia avea viata ei copii fiind doar un impediment la care a preferat sa renunte. Si acesta nu a fost singurul rau pricinuit de ea. Din cauza ei acum Meredith nu mai era intreaga, iar cosmarurile nu ii dadea pace nici dupa ani de zile.
Lui Meredith ii placeau palariile de cowboy, avea o multime de modele in diverse culori, iar tinutele includeau mereu si cizme de cowboy. Barbatii erau atrasi de ea, poate si din cauza singurei suvite albe din par. Stia sa se apare singura ca si acum cand „ariciul-de-mare turmentat” o abordeaza insistent in barul oraselului. Cu toate ca nu avea nevoie de ajutor, Logan Taylor i-l ofera, iar asta o enerveaza.
Il placea pe Logan, era un barbat atragator, bine facut, dar nu avea nevoie de asa ceva in viata ei, avea suficiente pe cap sau cel putin asta era singura explicatie plauzibila pe care i-o putea oferi.  Doar ca Logan nu se lasa usor mai ales ca si el o placea si in scurt timp ajunge sa se indragosteasca. O va putea indupleca pe incapatanata Meredith? De ce nu putea ea sa se lege de un barbat?

Nota personala: Doua povesti simpatice foc, ce mi-au placut mai mult decat cele de aici
In prima parte, Un Craciun fericit a fost teribil de enervanta, nu m-a atras cu nimic, asta in a doua jumatate cand a fost clar motivul pentru care Logan era respins. Si de abia atunci a inceput sa-mi placa personajul feminin. Initial mi-am imaginat-o cu totul altfel, fiind conturata ca o baietoaica. Pentru mine era o baietoaica urata, cu probleme de comunicare si cam stupida. Ma bucur ca m-am inselat si ca nu am sfarsit prin a fi dezamagita. Aici dragostea nu tine cont de aspectul fizic si asta m-a atras cel mai mult pentru ca toti (chiar si personajele fictive) avem dreptul sa traim si sa fim iubiti in ciuda unur mici sau mari defecte „de productie” ori aparut pe parcurs. 
Scena din bar a fost tare funny, „pe toti clopotetii de Craciun”, de nu ariciul-de-mare chiar a meritat-o. 

Magia sarbatorilor s-a prezentat foarte bine si ar fi fost preferata mea daca nu ar fi fost intrecuta la limita de povestea lui Meredith. 

Nota: 9 / 10



Va invit sa-i faceti o vizita si Gabrielei pentru cartea Fata disparuta.  

2 comentarii:

  1. Fern Michaels e o autoare de elita. Ai prezentat cartea excelent, ai talent la recenzii!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eiii, eu evit sa le spun recenzii pentru ca sunt recenzii in toata regula, dar oricum iti multumesc.

      Ștergere

Subscribe Via Email
Un produs Blogger.