Books, Beauty & Stuff

12 februarie, 2015

Amnezia de D. Morgan

Gen: Romantic drama
Aparitie: 1995
Pagini: 284
Editura: Miron

Andrew  Jones a fost un copil inteligent, iar pentru un viitor mai sigur parintii l-au trimis la Stanford. A ales sa studieze dreptul pentru ca mai tarziu sa ii poata ajuta pe aceia care nu se pot ajuta singuri. Acolo este remarcat de Scott Roberts, un avocat celebru si influent. Fiica acestuia –Alice – si Andrew au fost o perioada destul de apropiati cu toate ca nu era o relatie in adevaratul sens, dorinta venind mai mult din prisma ei.

Emma Lawrence primeste o bursa de la firma de avocatura Roberts & Gillbert si ajunge astfel la facultatea de drept. Scott Roberts este atras de ea si si-a dorit sa o cunoasca inca la prima discutie telefonica avuta.

Atunci cand Andrew o intalneste prima oara pe Emma, Alice apartine dintr-o data trecutului, iar Emma este viiitorul. Anii trec,  iar la absolvire Emma si Andrew erau indragostiti lulea, cu planuri de casatorie si un viitor departe de firma lui Scott. Acesta tragea nadejde ca il va convinge pe Andrew sa ramana, dar interesul lui era Emma pentru ca doar astfel o putea avea aproape.
Un accident stupid are loc chiar inainte de plecarea lor. Barca in care se aflau este lovita de o alta, Andrew scapa doar cu lovituri minore, pe cand Emma este grav ranita. Dupa cum medicul ii explica lui Andrew, sansele ca ea sa-si revina erau inexistente si va ramane in coma atata timp cand aparatele o vor mentine in viata.
Distrus, Andrew isi doreste doar sa bea. Alice ii este alaturi si il sustine, avand acum ocazia de a-l avea. Sunt pentru prima oara intimi in timp ce pe buzele lui apare tot numele Emmei.

Daca inainte Scott nu il vedea pe Andrew potrivit pentru Alice, acum incolteste in mod serios ideea unei relatii intre cei doi.  Aranjeaza ca Andrew sa plece in America de Sud, iar Emma este transferata la un sanatoriu. Era singurul care stia ca este insarcinata, medicul ei fiind usor de manipulat. Solutia lui era simpla, acest copil i-ar fi unit daca Alice accepta planul lui. 
Pentru Alice era ceva ideal. Stia ca nu poate avea copii si se impacase cu ideea. Pana acum, cand un copil i se ofera practic pe tava.

Peste sapte ani Andrew este un avocat renumit, iar Alice sotia perfecta. Arata perfect, se imbraca perfect, se purta perfect, dar el nu simtea nici o bucurie. Cu cat incerca sa-i faca mai mult pe plac, cu atat il plictisea mai mult. Muncea mult si folosea munca ca pretext. Intre ei era un mare gol, iar Alice realizeaza asta mult prea tarziu gasind refugiu in bautura si amanti. In viata lui Andrew important era doar fiul lor, Patrick. Si Emma pe care inca o iubea, dar cu toate astea nu a vizitat-o niciodata la sanatoriu. 

La o suta de mile departare, Emma da pentru prima oara semne de constientizare. Doctorul Brown era cel mai bun, fiind recunoscut pentru succesele avute in cazuri cand nu mai exista nici o sansa. Pentru el acest caz era o viitoare carte care ii completa succesul. Devine in scurt timp ceva personal cand situatia se complica. Exista o neconcordanta intre momentul iesirii din spital si momentul cand ajunge la sanatoriu, o perioada de patru luni lipsind din schema. Iar pe burta avea o cicatricea unei operatii pentru care nu exista  nici un document.
Seful de politie Davidson o recunoaste intamplator, el fiind de fata in momentul accidentului si astfel, alaturi de medic se implica in descoperirea unui posibil adevar.
Iar Emma se trezeste complet, precum Frumoasa Adormita, dar fara memorie. Va invit sa cititi cartea pentru a afla continuarea, eu va mai spun doar ca mai tarziu are loc o sinucidere. Cine oare, cine oare?

Nota personala: Cine este D. Morgan? Tind sa cred ca este un autor inventat pe moment pentru ca am scotocit tot internetul si nu am gasit nici macar vreo referire. Hmmmm, nu tu autor, nu tu titlu original..
Si totusi, cu sau fara autor, este o carte care merita sa fie citita. Un viitor ce parea a fi luminos se trasforma brusc in drama, iar oamenii, asa cum sunt ei hapsani, mint si insala.

Alice a fost o marioneta de la inceput la final, usor de manipulat si incapabila sa se opuna. Poarta o mare parte din vina acceptand sa ia copilul Emmei, dar a dat de cateva ori dovada de  intelegere si iubire ceea ce m-a facut sa simpatizez cu personajul ei si sa o vad ca victima.
Scott este papusarul. Capabil, sigur pe el, dar din pacate nu si-a indreptat puterea inspre bine. Mi-ar fi placut sa regasesc printre randuri mai multe din gandurile lui pentru ca actiunea este bazata pe fapte si am sesizat-o uneori ca o contradictie. 
Andrew, un barbat slab care m-a enervat la culme. Am avut tendinta de a simti mila, dar si-a facut-o cu mana lui. Incepand de la faptul ca s-a „consolat” cu Alice si pana la toti acei ani cand el nu a fost in stare sa mearga la Emma doar pentru ca a jurat cui nu trebuia.

Eu va recomand din suflet aceasta carte. Exceptand coperta deloc atractiva, va veti bucura de o poveste de viata si sansa. Pentru mine va ramane una din cartile de suflet. 

Nota: 9.7 / 10

Fiind joi, va invit le faceti o vizita si celorlalte fete: 



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Subscribe Via Email
Un produs Blogger.