Books, Beauty & Stuff

19 februarie, 2015

Straini in noapte de Linda Howard

Titlu oficial: Strangers the Night (1990)
Gen: Contemporary romance
Pagini: 301
Editura: Miron 
Traducere: Dagmar H. Popescu 

Luna plina
Seriful Jackson Brody stia ca atunci cand este luna plina oamenii o iau razna. Dupa ce se ocupase de un accident rutier nu era intr-o dispozitie prea buna.  Dispera il anunta ca Thaniel Vargas fusese vazut  urcand cu salupa in amonte, iar acolo se gasea doar casa unde locuia Delilah Jones, despre care oamenii spuneau ca e vrajitoare. Iar Thaniel era mai mult ca sigur baut pentru ca in general ii era frica de ea. 
Indiferent care a fost planul lui Thaniel, esuase complet pentru ca Delilah conducea situatia cu o pusca in timp ce el se afla ascuns printre copaci. Jackson preia intr-un final controlul,  iar Delilah precizeaza ca oricum Thaniel va muri.
Jackson se asteptase sa gaseasca o femeie intre doua varste  si retrasa, dar Delilah era tanara si cumplit de socata la vederea lui. Si poate chiar era vrajitoare pentru ca stia ca este infometat. Locuia singura, fara curent electric sau aparatura moderna, iar Jackson se trezeste blocat acolo pentru ca Tha    niel le furase barcile.
Lilah avea abilitatea de a vedea aurele. Avea uneori si strafulgerari premonitorii, de aici socul ei la vederea lui Jackson pentru ca in acel moment a stiut ca el avea sa fie prima si singura ei iubire. Dar totodata stia ca nici un barbat nu se va adapta la viata ei. Cum ar reactiona Jackson daca ar afla ceea ce este? Si totusi este atrasa de el, vedea in aura lui ca sentimentul era reciproc.
Dupa o noapte de iubire,  in zorii zilei este recuperat de ajutoarele de serif  si pleaca cu promisiunea de a reveni cat de rapid putea. A doua zi trupul lui Thaniel este gasit plutind pe rau. Oare a incercat sa mearga din nou la Lilah si ea l-a impuscat?  Ar putea fi ranita? Sau doar s-a razbunat?

Viscolul
Hope Bradshaw se pregatea pentru viscolul ce avea sa urmeze. Era doar ea si Tinkerbell, care nu era “nici femela si nici zana”, ci doar un retriever auriu, al carui scop in viata era sa  extermine toate veverite din Idaho, desi nu prinsese nici una.
Dupa cum se asteptase, curentul se opreste, vijelia preluand puterea. La usa ei apare un barbat inghetat si cade complet inconstient. Salvarea lui depinde doar de ea si face tot posibilul sa-l incalzeasca, doar ca de aici pana la apropiere intima e doar un pas.  
Cand isi revine afla ca se numea Price Tanner si era ajutor de serif, iar masina lui derapase. Era un miracol ca reusise sa ajunga pana la cabana ei. Si totusi ceva era in neregula. Uniforma ii era prea fixa si avea sange pe ea, iar pistolul ii lipsea cu tot cu toc. In mod ciudat, vremea care se imbunatatea parea ca il nelinisteste.
Hope reuseste sa prinda ceva la radio si una dintre stiri spunea despre un autobuz care transporta sase prizonieri si derapase, doi ajutori de serif fiind ucisi. Trei dintre prizonieri se aflau acum in libertate.
Mintea lui Hope lucra febril si spera doar ca Price nu a auzit si el stirea. Si-a amintit ca avea vanatai la maini, mai devreme descoperise ca pistolul ei nu se mai afla in noptiera, iar acum descopera ca pusca fusese descarcata si gloantele lipseau.  
In scena intra un alt barbat care spune ca este ajutor de serif aflat in cautarea unuia dintre prizonieri, Price mai exact. Cine erau de fapt cei doi? Viata lui Hope este in pericol?

Lacul viselor
Thea avea noapte de noapte vise bizare si in toate aparea acelasi barbat, fara chip. Era centurioan roman, invadator normand, scotian… de fiecare data avea alt  nume la fel ca si ea. In visele ei facea dragoste cu ea, senzatia fiind foarte reala, la fel ca si dorul pe care il simtea pentru el. Doar ca alteori doar o omora. Ea care inainte iubise sporturile de apa, acum era terorizata pentru ca in apa isi gasea sfarsitul de fiecare de data.
Decide sa-si infrunte teama si pleca la casa de vacanta a familiei, aflata langa lacul din ultimele vise. Deocamdata nici nu-si putea indrepta privirea intr-acolo, dar spera ca in timp sa o faca. 
Este socata cand isi cunoaste vecinul, Richard Chance era barbatul din visele ei. Stia sigur cu toate ca nu i-a vazut vazut niciodata chipul. Franturi de amintiri ii treceau prin minte cu Richard in diferite ipostaze. Iar Richard din realitate ii cerea sa aiba incredere in el si sa nu se teama pentru nu dorea sa o piarda din nou. Doar ca in visele in care o omora, ii spunea acelasi lucru,  sa aiba incredere in el. Cine era Richard?  Dar cine era ea? De ce avea aceste vise?

Nota personala: Straini in noapte este o antologie ce cuprinde trei povesti scurte, printate cu font mare. 
Lacul viselor este o combinatie de romantism - paranormal care pe mine din motive mai speciale, m-a fascinat si mi-a facut pielea de gaina. Misterul si dragostea sunt elementele cheie si nu m-ar fi deranjat sa regasesc mai multe pagini. 
Viscolul este romantic - amuzanta. Ideea actiunii este interesanta oferind putin suspans. Catelul Tink este adorabil, descrierile despre el mi-au adus zambetul pe buze. 
Luna plina  are de asemenea o tenta de paranormal, dar pe mine nu m-a captivat deloc, exceptie facand personajul Lilah. Povestea e mult prea clasica, s-au vazut, s-au placut si atat. Plictisitor!

Descrierea de pe coperta este ori gresita, ori incompleta pentru ca asa s-a dorit, dar din ea se intelege ca seriful Jackson Brody are legatura cu Hope Bradshaw. Iar imaginea nu are legatura cu nici una din cele trei povesti, nici una din eroine nu are ochii albastrii. Am mai observat ca fata de cartea originala, au fost editate in alta ordine. 

Nota: Ei bine...aici e dificil pentru ca nu mi-au placut in egala masura. In ordinea in care au fost scrise putin mai sus, notarea ar fi: 9.6, 8 si 7. Daca totusi ar trebui sa aleg o singura nota... 8 / 10 . 


Fiind joi, sa nu uitati sa le faceti o vizita si celorlate fete:


2 comentarii:

Subscribe Via Email
Un produs Blogger.