Books, Beauty & Stuff

24 aprilie, 2015

Cucerirea scotianului de Arlette Geneve

Titlu oficial: La Rendicion del Highlander (2010)
Gen: Historical romance
Aparitie: 2014
Pagini: 460
Editura: Lider
Traducere: Otilia Carmen Spanu

Scotia, castelul Ruthvencastle, 1820
Era cea mai friguroasa zi a anului si mirosea a moarte! Brandon Keith McGregor, laird de Ruthvencastle o auzea pe Sophia suferind si inima i se strangea de remuscare. Tocmai primise o pedeapsa meritata pentru trufia lui. Ochii Morganei straluceau cu o ura nesfarsita, fiica ei era acum moarta, iar vinovatul era el. Fusese avertizat de blestemul Ruthvencastle. 

Cordoba, muntii Hornachuelos, mai 1830
Calarind pe armasarul ei negru, frumoasa spanioloaica Marina il salveaza pe uriasul bond care fusese atacat de talhari. Nu era pentru prima oara cand ii oprea pe hoti si ii gonea de pe proprietatea tatalui ei, contele de Zambra. “Oricine altcineva ar fi vazut scena ar fi crezut ca urma sa se petreaca o crima de neiertat, dar ea stia ca nu.” Stia cine este talharul, briceagul lui fusese un dar de la ea, insa asta se intamplase de mult.
Brandon McGregor este captivat de "salvatoarea" lui. Viata era plina de surprize, pentru ca el se afla  in Spania la invitatia cumnatului sau Diego, dar si varul ei, iar locul unde trebuia sa ajunga era chiar palatul Zambra, Córdoba.

Marina trebuia neaparat sa-si ia ramas bun de prietena ei care pleca spre Franta. Nu putea decat sa se furiseze de la balul organizat pentru ea, singura optiune fiind coborarea de la balcon pe franghie. Rochia i se agata in spinii tandafirilor si este nevoita sa si-o dea jos, dar se sperie de o voce cunoscuta, se dezechilibraza si cade. Din fericire, cazuse pe moale, peste trupul unu barbat. Uriasul pe care l-a salvat de hoti ii va oferi acum un sarut, ca un nectar divin.  
Se afla in gradina doar lenjerie de corp tinuta in brate de un necunoscut, iar tatal ei care spera ca in aceea seara sa-i anunte logodna, privea dezolat la scena din fata lui in timp ce furia il invada. Cum putuse fiica lui sa se fie asa de usuratica?  

De aici, ei se vor intersecta mai mereu. Brandon este dispus sa o aiba indiferent de consecinte. Cei doi trec trec printr-un dute-vino, cu Brandon indragostit si gelos pe bunul ei prieten Sebastián. Cand sunt surprinsi imbratisati a doua oara, Diego il provoaca la duel. Dorinta lui de razbunare avea un inceput in trecut cand Brandon si sora lui l-au imbatat, rezultatul fiind casatora dintre ei, chiar daca el nu a fost constient nici o clipa.
Din dorinta de a impiedica acest duel, Marina accepta “reparatia” lui Diego, dar aceasta reparatie inseamna de fapt casatorie. Este de asemenea indragotita de el, dar avea motive sa nu merga mai departe, asa ca Brandon schimba planul si o ignora.

Odinioara familia lui Sebastián a fost bogata, dar pierdusera totul din cauza unei dispute, pana au ajuns la ruina finaciara. Sebastián acum se intretinea din jaf, el fiind cel care l-a atacat pe Brandon. Pentru a-l salva, Marina venise de mult cu propunerea de a-i oferi mostenirea ei ce ar reface mosia, ba chiar s-ar casatori cu el daca ar sti ca accepta. Lucru care se intampla la un moment dat, iar pentru a pecetlui intelegerea, sarutul initiat de Marina este surprins de Brandon.
Cand Sebastián este arestat pentru furt, asupra lui fiind gasite bijuteriile lui Brandon, singura scapare este chiar Brandon care trebuia sa declare ca totul a fost o greseala. Dorind sa il salveze de spanzuratoare, Marina i se ofera lui Brandon ca sotie. Acesta se simtea folosit, era convins ca Marina il iubeste pe Sebastián si avea sa i-o plateasca, sa-i faca viata un iad.

Ruthvencastle, Scotia
Tratata cu raceala de Brandon, ajung la castelul aflat in ruina unde Brandon o prezinta servitorilor ca pe o "stricata". A doua zi pleaca fara sa-i spuna nimic, lasand-o sa se descurce cu personalul care nu asculta de ea si in mod special cu Morgana.

In locul acela friguros traia si un copil, Ian, baiatul de zece ani al lui Brandon. Slabut si speriat, Morgana bunica lui nu ii oferea altceva in afara de bataie, iar tatal se pare ca il ignora total.
De la Ian primeste cel mai calduros bun venit, singurul bun venit de altfel, iar Marina isi ia in serios rolul de mama. Nmeni nu se ingrijea de el, nu i se dadea mancare, noaptea facea in pat din cauza frigului, iar dimineata era batut pentru asta.

Cand Brandon revine si poate ca lucrurile ar fi avut o sansa sa se aseze, este obligata de el sa isi ceara scuze de la Morgana cand aceasta il bate pe Ian. Dar Marina nu avea de gand sa suporte si fuge cu Ian. Nu ajunge totusi prea departe pentru ca sunt bineinteles gasiti de Brandon cel nervos.
Continuarea nu este deloc mai simpla. O seara alaturi de oaspeti se transforma intr-una total neplacuta, unul din motive fiind Sebastián, iar a doua zi Brandon descopera ca  Marina pleacase. Il parasise pentru Sebastián. Din acel moment, Marina era moarta pentru el. Doar ca ea nu plecase, ci fusese rapita de Bruce si William Duncan, dusmanii familiei McGregor. Va afla Brandon ca nu a fost parasit voit? Dar de ce aceasta rapire? Ce se va intampla cu ea? Care era istoria blestemul Ruthvencastle?

Nota personala: Are autoarea un stil de a incurca situatiile, incat nu pot sa nu fiu nerabdatoare pe masura ce trec de fiecare capitol in parte. Daca primele doua volume mi-au placut, despre acesta pot spune ca este preferatul meu. Incontestabil, si din punct de vedere actiune, dar si personaje. Si oficial, acum ca le-am termimat pe toate trei, pot sa declar ca nu am mai citit vreo alta serie care sa imi provoace atat de multe sentimente controversate si placute in acelasi timp. O amestecatura grozava de enervare cu incantare, debusolare, amuzament si multe altele. Interesanta combinatie de fermentat in suc propriu.  

Intre cei doi se da o lupta apriga, indragostiti nevoie mare si deloc dispusi sa comunice. Dar practic acesta este tot farmcul. Incapatanarea e la mare clasa, romantismul si pasiunea lipsesc cu desavarsire, avem insa in schimb o lupta in dormitor, un cutit si putintel sange. Ehhh, de-ale indragostitilor.  :D Sau poate se datoreaza firii aprige a spanioloaicei care a decis sa renunte pentru o perioada la palme. Pe-acolo pe undeva...

Aurora a gresit in repetate randuri, a pus paie pe foc in ceea ce priveste gelozia lui Brandon, nu a prea stiut sa gestioneze incurcaturile, dar personajul ei nu a fost nici pe departe la fel de frustrant ca al Aurorei din Spinii dragostei. Am apreciat foarte mult relatia cu Ian, bietul copil era terorizat si cu traume. 
Cand Brandon i-a spus sa-si ceara scuze Morganei mai ca-mi venea sa-l bat cu maracini inmuiati in otet sau sa folosesc acel vestit cutit. Mi-a disparut toata buna parere pe care o avem despre el. Si dispozitia. Scotienii astia pot fi foarte categorici, dar l-am iertat rapid dupa ce mi l-am imaginat in kilt.:)

Nota: 9.8 /10

Neaparat sa le faceti o vizita si celorlalte fete:
Ele au postat ieri la timp, eu intarziata am avut de furca cu noul template. Banuiesc ca ati vazut schimbarea daca ajuns pana aici. J Inca mai am una alta de aranjat, dar deocamdata ramane asa pana saptamana viitoare. 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Subscribe Via Email
Un produs Blogger.