Books, Beauty & Stuff

28 aprilie, 2015

Dalia albastra & Visul Stellei de Nora Roberts

Titlu oficial: Blue Dahlia (2004)
Gen: Paranormal romance
Aparitie: 2014
Pagini: 206 + 182
Editura: Lira
Traducere: Mihaela Sofonea
Seria: In the Garden – Blue Dahlia ( Dalia Albastra + Visul Stellei ), Black Rose ( Trandafirul negru ), Red Lily ( Crinul rosu )

Memphis, Tennessee
August 1892
Nsterea unui copil din flori nu facea parte din planurile ei. Cand isi dadu seama ca purta in pantace pruncul amantului ei, socul si panica de transformara iute in furie. 
Profitase de frumusete si tinerete si invatase arta flirtului. Se vanduse pe bani pentru prima oara la cincisprezece ani , dar nu prostitutia era scopul ei. Stia sa faca diferenta intre tarfa si amanta.
Reginald nu era nici aratos si prea destept, dar era bogat. Ea nu ar fi pastrat copilul, dar cand el si-a dat seama ca este insarcinata fusese incantat si i-a interzis sa intrerupa sarcina. Copilul ii va fi totusi de folos, astfel avea sa fie intretinuta pentru totdeauna.
De la prima miscare inauntrul ei, ii fu dat sa cunoasca o pasiune pentru altceva decat ea insasi si propriul ei confort. Urma sa aiba un fiu. In sfarsit, ceva al ei. Avea sa-l protejeze cu toate fortele.  
Cand a inceput sa simta durerile facerii nu s-a temut 
Amelia Elllen Reginald naste o fetita, moarta.   

Southfield, Michigan
Septembrie 2001
Stella si Kevin Rothchild locuiau intr-o dragalasa casa din suburbie. Aveau doi baieti nazdravani, Gavin si Luke, se intelegeau bine si aveau planuri de viitor.
Stela avea sa tina minte pentru totdeauna micile detalii ale acelei zile. Gatea si isi nerabdatoare sotul. Asculta fara prea mare interes anuntul unui buletin de stiri despre prabusirea unui avion. A stiut atunci ca Kevin a murit.

Harper House
Ianuarie 2004
Stella obtine slujba mult dorita. Va lucra pentru Rosalind Harper la pepiniera acesteia si va locui in casa Harper, veche de sute de ani. Avea nevoie de un nou inceput pentru ea si copii si era nerabdatoare sa inceapa. Nu putea decat sa spere ca Gavin si Luke vor accepta schimbarea si nu vor deranja prea mult cu certurile lor, iar Parker, cainele familiei nu va sapa in frumoasa gradina. 

Ii placea si era buna in ceea ce facea. Avea o multime de idei pentru pepiniera, organizarea era punctul ei forte. Dintre toti angajatii, doar designerul peisagist ii dadea batai de cap. Nu reusea sa dea de el, iar cand intr-un final se intalnesc, se cearta.

Lui Logan Kitridge Ii placea sa lucreze cu Roz, platea bine si nu il batea la cap. Era sigur ca acesta doamna menager avea sa-i puna bete in roate. Lui nu ii trebuiau sisteme de facturare si inventariere, lucra foarte bine fara astfel de complicatii.

Cu Roz, Stella leaga rapid o frumoasa prietenie. Li se alatura si tanara nou venita Hayley Phillips, verisoara cu Roz. Hayley era insarcinata si la fel ca Stella, isi dorea un nou inceput, iar  pentru asta casa Harper era locul potrivit. 
Cat despre Logan, acesta face un pas spre impacare si o invita sa viziteze impreuna Graceland. In scurt timp intre ei se infiripa o oaresce relatie. Baietii il indrageau, iar ea se simtea bine in compania lui.

Ideea de fantoma nu exista asa ca probabil Roz doar se amuza cand i-a spus inca de la inceput ca vor locui alaturi de o fantoma. Si totusi noaptea auzea clar cantecul de leagan din camera baietilor si simtea frigul pe care faptura slaba cu ochi tristi il aducea la fiecare aparitie.  
Fantoma numita Mireasa Harper se arata mamelor si baietilor, iar uneori fetitelor. Roz o stia din copilaria ei, iar dupa nasterea baietilor ei aparea regulat. A fost intotdeauna o prezenta inofensiva, protectoare cu copiii,  pana acum,  cand la un moment dat se arata furioasa pe Stella lovind-o cu aerul rece, in vreme ce in ochi i se citea nebunia. Vise aproape morbide cu o dalie albastra ii bantuiau noptile, iar Logan este aproape aruncat pe scari de o forta invizibila. De ce vrea sa faca rau fantoma? Sunt copiii in primejdie? Dar cine anume este fantoma?

Nota personala: O poveste de dragoste cu tenta de paranormal. Nu este infricosatoare, dar am citit-o noaptea si recunosc ca am avut o mica tresarire la scenele cand mireasa Harper isi facea de cap. Asa sunt eu mai fricoasa. :) Si totusi, partea aceasta e cea care a salvat aparentele. In rest povestea nu are acel zvac, nu avem parte de nimic care sa acapareze. Cei doi s-au vazut, s-au placut si asta a fost tot, nu se intampla mai nimic. Exceptand scena din gradina, puteau foarte bine sa aiba si optzeci de ani. Nu pot spune ca este un roman prost, insa pot spune ca este unul destul de slab. Sunt curioasa daca si celelalte doua merg pe aceeasi linie.  

Logan este clar preferatul meu, nonsalant peste poate, dar nu se sfieste sa-si declare dragostea. Simplu si eficient, este barbatul care se indragosteste de o roscata capoasa si ii duce baietelul sa faca pipi. Pracatic, el si fantoma sunt sarea si piperul. 

Cele doua volume ar fi trebuit sa fie de fapt unul singur, dar editura Lira care isi pretuieste atat de mult cititorii a decis sa-l imparta pe din doua. Asa ca sa fim noi mai cu mot. 

Nota: 7 / 10









Un comentariu:

Subscribe Via Email
Un produs Blogger.