Books, Beauty & Stuff

24 iunie, 2015

Pledoarie pentru oameni

Suntem oameni, fiecare dintre noi este diferit si totusi la fel. Avem gandiri, dorinte, cerinte, pasiuni, toate diferite. Si uneori ele se bat cap in cap. Si asa apare indiferenta, gelozia, rautatea, egoismul si ura. Oare chiar suntem o cauza pierduta?

Ma intristeaza oamenii care nu asculta. Si nu ma refer la un copil care nu isi asculta bunica. Ci la aceia care prin indiferenta sau prin faptul ca se cred cunoscatori, zdrobesc prin cuvinte si fapte orice incercare a celorlalti, diversi cu care se intersecteaza. E usor sa il iei pe NU in brate dupa cum spune si Octav Pancu – Iasi. Si poate la un moment dat, toti suntem pe rand aceea fetita. Conteaza in schimb,  cat de repede il vom scapa pe NU.  
Mai sunt si aceia cu ochelari de cal, nu vad nici in stanga, nici in dreapta. Ei ma intristeaza si mai mult. Pentru ca ei nu realizeaza ca suntem diferiti.  
Mai exista o grupa a celor care renunta usor, care nu lupta pentru ce au sau ce ar putea avea. Cumva, ei si cu NU, sunt tot una. Si e pacat pentru ca sfarsesc in nefericirea creata chiar de ei. La fel si aceia care se complac intr-o situatie total opusa fericirii

Pentru mine, suntem diferiti, dar egali.  Nu am sustinut asta dintotdeauna, dar cineva, o persoana foarte speciala si draga mie, mi-a spus in urma cu ceva ani, cuvinte pe care nu le voi uita niciodata. „Noi suntem vinovati ca cei din Africa mor de foame”.  O perioada nu am inteles, ma gandeam la Africa unde oamenii chiar mor de foame, dar in aceste cuvinte nu se reflecta doar realitatea de acolo. Sunt cuvinte cu o mie de intelesuri sau poate chiar mai multe. Si cand intr-un final mi s-a aprins beculetul, i-am dat dreptate. Voi intelegeti ce se ascunde in spatele lor?

Momentan ma lupt cu morile de vant, dar nu am de gand sa pierd. In mintea mea de om debusolat, am totusi un firicel de incredere ca nu suntem o cauza pierduta. Si am sa raman ferma pe pozitie. Cu aceleasi planuri, ganduri si idei. Nu sunt perfecta si nici nu imi doresc. Si nimeni altcineva nu trebuie sa fie perfect. Dar trebuie sa fim oameni si sa ne intersectam cu ganduri bune. De cele mai multe ori comunicarea este punctul cheie. Asa ca... tot inainte cu tupeu!



Subscribe Via Email
Un produs Blogger.