Books, Beauty & Stuff

28 aprilie, 2015

Dalia albastra & Visul Stellei de Nora Roberts

Titlu oficial: Blue Dahlia (2004)
Gen: Paranormal romance
Aparitie: 2014
Pagini: 206 + 182
Editura: Lira
Traducere: Mihaela Sofonea
Seria: In the Garden – Blue Dahlia ( Dalia Albastra + Visul Stellei ), Black Rose ( Trandafirul negru ), Red Lily ( Crinul rosu )

Memphis, Tennessee
August 1892
Nsterea unui copil din flori nu facea parte din planurile ei. Cand isi dadu seama ca purta in pantace pruncul amantului ei, socul si panica de transformara iute in furie. 
Profitase de frumusete si tinerete si invatase arta flirtului. Se vanduse pe bani pentru prima oara la cincisprezece ani , dar nu prostitutia era scopul ei. Stia sa faca diferenta intre tarfa si amanta.
Reginald nu era nici aratos si prea destept, dar era bogat. Ea nu ar fi pastrat copilul, dar cand el si-a dat seama ca este insarcinata fusese incantat si i-a interzis sa intrerupa sarcina. Copilul ii va fi totusi de folos, astfel avea sa fie intretinuta pentru totdeauna.
De la prima miscare inauntrul ei, ii fu dat sa cunoasca o pasiune pentru altceva decat ea insasi si propriul ei confort. Urma sa aiba un fiu. In sfarsit, ceva al ei. Avea sa-l protejeze cu toate fortele.  
Cand a inceput sa simta durerile facerii nu s-a temut 
Amelia Elllen Reginald naste o fetita, moarta.   

Southfield, Michigan
Septembrie 2001
Stella si Kevin Rothchild locuiau intr-o dragalasa casa din suburbie. Aveau doi baieti nazdravani, Gavin si Luke, se intelegeau bine si aveau planuri de viitor.
Stela avea sa tina minte pentru totdeauna micile detalii ale acelei zile. Gatea si isi nerabdatoare sotul. Asculta fara prea mare interes anuntul unui buletin de stiri despre prabusirea unui avion. A stiut atunci ca Kevin a murit.

Harper House
Ianuarie 2004
Stella obtine slujba mult dorita. Va lucra pentru Rosalind Harper la pepiniera acesteia si va locui in casa Harper, veche de sute de ani. Avea nevoie de un nou inceput pentru ea si copii si era nerabdatoare sa inceapa. Nu putea decat sa spere ca Gavin si Luke vor accepta schimbarea si nu vor deranja prea mult cu certurile lor, iar Parker, cainele familiei nu va sapa in frumoasa gradina. 

Ii placea si era buna in ceea ce facea. Avea o multime de idei pentru pepiniera, organizarea era punctul ei forte. Dintre toti angajatii, doar designerul peisagist ii dadea batai de cap. Nu reusea sa dea de el, iar cand intr-un final se intalnesc, se cearta.

Lui Logan Kitridge Ii placea sa lucreze cu Roz, platea bine si nu il batea la cap. Era sigur ca acesta doamna menager avea sa-i puna bete in roate. Lui nu ii trebuiau sisteme de facturare si inventariere, lucra foarte bine fara astfel de complicatii.

Cu Roz, Stella leaga rapid o frumoasa prietenie. Li se alatura si tanara nou venita Hayley Phillips, verisoara cu Roz. Hayley era insarcinata si la fel ca Stella, isi dorea un nou inceput, iar  pentru asta casa Harper era locul potrivit. 
Cat despre Logan, acesta face un pas spre impacare si o invita sa viziteze impreuna Graceland. In scurt timp intre ei se infiripa o oaresce relatie. Baietii il indrageau, iar ea se simtea bine in compania lui.

Ideea de fantoma nu exista asa ca probabil Roz doar se amuza cand i-a spus inca de la inceput ca vor locui alaturi de o fantoma. Si totusi noaptea auzea clar cantecul de leagan din camera baietilor si simtea frigul pe care faptura slaba cu ochi tristi il aducea la fiecare aparitie.  
Fantoma numita Mireasa Harper se arata mamelor si baietilor, iar uneori fetitelor. Roz o stia din copilaria ei, iar dupa nasterea baietilor ei aparea regulat. A fost intotdeauna o prezenta inofensiva, protectoare cu copiii,  pana acum,  cand la un moment dat se arata furioasa pe Stella lovind-o cu aerul rece, in vreme ce in ochi i se citea nebunia. Vise aproape morbide cu o dalie albastra ii bantuiau noptile, iar Logan este aproape aruncat pe scari de o forta invizibila. De ce vrea sa faca rau fantoma? Sunt copiii in primejdie? Dar cine anume este fantoma?

Nota personala: O poveste de dragoste cu tenta de paranormal. Nu este infricosatoare, dar am citit-o noaptea si recunosc ca am avut o mica tresarire la scenele cand mireasa Harper isi facea de cap. Asa sunt eu mai fricoasa. :) Si totusi, partea aceasta e cea care a salvat aparentele. In rest povestea nu are acel zvac, nu avem parte de nimic care sa acapareze. Cei doi s-au vazut, s-au placut si asta a fost tot, nu se intampla mai nimic. Exceptand scena din gradina, puteau foarte bine sa aiba si optzeci de ani. Nu pot spune ca este un roman prost, insa pot spune ca este unul destul de slab. Sunt curioasa daca si celelalte doua merg pe aceeasi linie.  

Logan este clar preferatul meu, nonsalant peste poate, dar nu se sfieste sa-si declare dragostea. Simplu si eficient, este barbatul care se indragosteste de o roscata capoasa si ii duce baietelul sa faca pipi. Pracatic, el si fantoma sunt sarea si piperul. 

Cele doua volume ar fi trebuit sa fie de fapt unul singur, dar editura Lira care isi pretuieste atat de mult cititorii a decis sa-l imparta pe din doua. Asa ca sa fim noi mai cu mot. 

Nota: 7 / 10









24 aprilie, 2015

Demonii iubirii & Demonul ucis de Anne K. Joy, varianta tiparita

Stire, stire!! Nu chiar de ultima ora, dar importanta pentru iubitorii de carti. 
Cele doua volume ale autoarei Anne K. Joy  sunt acum disponibile spre vanzare. Doritorii le pot achizitiona chiar de pe site-ul acesteia, annekjoy.ro sau de blogul faramiere.ro

Demonii iubiri - 13.50 lei
Demonul ucis - 22.50 lei
Pachet Demonii iubirii + Demonul ucis - 28.08 lei. Reducere aplicata pana la data de  30 aprilie 2015. 
Detalii despre trasport gasiti pe cele doua link-uri de mai sus. 
  



Despre Demonii iubirii v-am povestit aici. Va urma si volumul II in foarte scurt timp. Astazi le-am comandat pe amandoua si de abia astept sa le primesc saptamana viitoare. 
Lectura placuta!

Cucerirea scotianului de Arlette Geneve

Titlu oficial: La Rendicion del Highlander (2010)
Gen: Historical romance
Aparitie: 2014
Pagini: 460
Editura: Lider
Traducere: Otilia Carmen Spanu

Scotia, castelul Ruthvencastle, 1820
Era cea mai friguroasa zi a anului si mirosea a moarte! Brandon Keith McGregor, laird de Ruthvencastle o auzea pe Sophia suferind si inima i se strangea de remuscare. Tocmai primise o pedeapsa meritata pentru trufia lui. Ochii Morganei straluceau cu o ura nesfarsita, fiica ei era acum moarta, iar vinovatul era el. Fusese avertizat de blestemul Ruthvencastle. 

Cordoba, muntii Hornachuelos, mai 1830
Calarind pe armasarul ei negru, frumoasa spanioloaica Marina il salveaza pe uriasul bond care fusese atacat de talhari. Nu era pentru prima oara cand ii oprea pe hoti si ii gonea de pe proprietatea tatalui ei, contele de Zambra. “Oricine altcineva ar fi vazut scena ar fi crezut ca urma sa se petreaca o crima de neiertat, dar ea stia ca nu.” Stia cine este talharul, briceagul lui fusese un dar de la ea, insa asta se intamplase de mult.
Brandon McGregor este captivat de "salvatoarea" lui. Viata era plina de surprize, pentru ca el se afla  in Spania la invitatia cumnatului sau Diego, dar si varul ei, iar locul unde trebuia sa ajunga era chiar palatul Zambra, Córdoba.

Marina trebuia neaparat sa-si ia ramas bun de prietena ei care pleca spre Franta. Nu putea decat sa se furiseze de la balul organizat pentru ea, singura optiune fiind coborarea de la balcon pe franghie. Rochia i se agata in spinii tandafirilor si este nevoita sa si-o dea jos, dar se sperie de o voce cunoscuta, se dezechilibraza si cade. Din fericire, cazuse pe moale, peste trupul unu barbat. Uriasul pe care l-a salvat de hoti ii va oferi acum un sarut, ca un nectar divin.  
Se afla in gradina doar lenjerie de corp tinuta in brate de un necunoscut, iar tatal ei care spera ca in aceea seara sa-i anunte logodna, privea dezolat la scena din fata lui in timp ce furia il invada. Cum putuse fiica lui sa se fie asa de usuratica?  

De aici, ei se vor intersecta mai mereu. Brandon este dispus sa o aiba indiferent de consecinte. Cei doi trec trec printr-un dute-vino, cu Brandon indragostit si gelos pe bunul ei prieten Sebastián. Cand sunt surprinsi imbratisati a doua oara, Diego il provoaca la duel. Dorinta lui de razbunare avea un inceput in trecut cand Brandon si sora lui l-au imbatat, rezultatul fiind casatora dintre ei, chiar daca el nu a fost constient nici o clipa.
Din dorinta de a impiedica acest duel, Marina accepta “reparatia” lui Diego, dar aceasta reparatie inseamna de fapt casatorie. Este de asemenea indragotita de el, dar avea motive sa nu merga mai departe, asa ca Brandon schimba planul si o ignora.

Odinioara familia lui Sebastián a fost bogata, dar pierdusera totul din cauza unei dispute, pana au ajuns la ruina finaciara. Sebastián acum se intretinea din jaf, el fiind cel care l-a atacat pe Brandon. Pentru a-l salva, Marina venise de mult cu propunerea de a-i oferi mostenirea ei ce ar reface mosia, ba chiar s-ar casatori cu el daca ar sti ca accepta. Lucru care se intampla la un moment dat, iar pentru a pecetlui intelegerea, sarutul initiat de Marina este surprins de Brandon.
Cand Sebastián este arestat pentru furt, asupra lui fiind gasite bijuteriile lui Brandon, singura scapare este chiar Brandon care trebuia sa declare ca totul a fost o greseala. Dorind sa il salveze de spanzuratoare, Marina i se ofera lui Brandon ca sotie. Acesta se simtea folosit, era convins ca Marina il iubeste pe Sebastián si avea sa i-o plateasca, sa-i faca viata un iad.

Ruthvencastle, Scotia
Tratata cu raceala de Brandon, ajung la castelul aflat in ruina unde Brandon o prezinta servitorilor ca pe o "stricata". A doua zi pleaca fara sa-i spuna nimic, lasand-o sa se descurce cu personalul care nu asculta de ea si in mod special cu Morgana.

In locul acela friguros traia si un copil, Ian, baiatul de zece ani al lui Brandon. Slabut si speriat, Morgana bunica lui nu ii oferea altceva in afara de bataie, iar tatal se pare ca il ignora total.
De la Ian primeste cel mai calduros bun venit, singurul bun venit de altfel, iar Marina isi ia in serios rolul de mama. Nmeni nu se ingrijea de el, nu i se dadea mancare, noaptea facea in pat din cauza frigului, iar dimineata era batut pentru asta.

Cand Brandon revine si poate ca lucrurile ar fi avut o sansa sa se aseze, este obligata de el sa isi ceara scuze de la Morgana cand aceasta il bate pe Ian. Dar Marina nu avea de gand sa suporte si fuge cu Ian. Nu ajunge totusi prea departe pentru ca sunt bineinteles gasiti de Brandon cel nervos.
Continuarea nu este deloc mai simpla. O seara alaturi de oaspeti se transforma intr-una total neplacuta, unul din motive fiind Sebastián, iar a doua zi Brandon descopera ca  Marina pleacase. Il parasise pentru Sebastián. Din acel moment, Marina era moarta pentru el. Doar ca ea nu plecase, ci fusese rapita de Bruce si William Duncan, dusmanii familiei McGregor. Va afla Brandon ca nu a fost parasit voit? Dar de ce aceasta rapire? Ce se va intampla cu ea? Care era istoria blestemul Ruthvencastle?

Nota personala: Are autoarea un stil de a incurca situatiile, incat nu pot sa nu fiu nerabdatoare pe masura ce trec de fiecare capitol in parte. Daca primele doua volume mi-au placut, despre acesta pot spune ca este preferatul meu. Incontestabil, si din punct de vedere actiune, dar si personaje. Si oficial, acum ca le-am termimat pe toate trei, pot sa declar ca nu am mai citit vreo alta serie care sa imi provoace atat de multe sentimente controversate si placute in acelasi timp. O amestecatura grozava de enervare cu incantare, debusolare, amuzament si multe altele. Interesanta combinatie de fermentat in suc propriu.  

Intre cei doi se da o lupta apriga, indragostiti nevoie mare si deloc dispusi sa comunice. Dar practic acesta este tot farmcul. Incapatanarea e la mare clasa, romantismul si pasiunea lipsesc cu desavarsire, avem insa in schimb o lupta in dormitor, un cutit si putintel sange. Ehhh, de-ale indragostitilor.  :D Sau poate se datoreaza firii aprige a spanioloaicei care a decis sa renunte pentru o perioada la palme. Pe-acolo pe undeva...

Aurora a gresit in repetate randuri, a pus paie pe foc in ceea ce priveste gelozia lui Brandon, nu a prea stiut sa gestioneze incurcaturile, dar personajul ei nu a fost nici pe departe la fel de frustrant ca al Aurorei din Spinii dragostei. Am apreciat foarte mult relatia cu Ian, bietul copil era terorizat si cu traume. 
Cand Brandon i-a spus sa-si ceara scuze Morganei mai ca-mi venea sa-l bat cu maracini inmuiati in otet sau sa folosesc acel vestit cutit. Mi-a disparut toata buna parere pe care o avem despre el. Si dispozitia. Scotienii astia pot fi foarte categorici, dar l-am iertat rapid dupa ce mi l-am imaginat in kilt.:)

Nota: 9.8 /10

Neaparat sa le faceti o vizita si celorlalte fete:
Ele au postat ieri la timp, eu intarziata am avut de furca cu noul template. Banuiesc ca ati vazut schimbarea daca ajuns pana aici. J Inca mai am una alta de aranjat, dar deocamdata ramane asa pana saptamana viitoare. 

21 aprilie, 2015

Review - Scholl Velvet Smooth cu cristale de diamant

Hai sa ne imaginam ceva… vara, soare, cald, un parfum usor, rochite vaporoase, sandale si calcaie inestetice. Ce nu da bine in ecuatie?
Da, in general am o problema cu calcaiele care nu arata bine. In urma cu ceva vreme am si scris un articol despre modul cum imi ingrijesc calcaiele / talpile. Nimic sofisticat, le acord doar putina atentie. Acum ca am incercat si pila School Velvet Smooth, as putea foarte bine sa o adaug pe lista de preferate, chiar foarte preferate. J

Este recomandata pentru pielea ingrosata a talpilor si se lauda ca o indeparteaza in cateva minute, lasand talpile ingrijite si catifelate inca de la prima utilizare.

Ei bine chiar face asta. Si nu doar pe talpile mele, ci si pe ale unei alte persoane care nu sta mai deloc bine la acest capitol. Mai stiu pe cineva care sigur are nevoie si va fi incantata sa o foloseasca, asa ca de abia astept sa o prind la inaintare. 
Eu personal m-am lamurit si sunt pe deplin multumita de rezultate. Particulele exfoliante indeparteaza usor si eficient partile uscate lasand pielea fina la atingere, dar si vizibil. Se vede clar ca nu mai este ingrosata si urata.

Cum functioneaza? Simplu ca buna ziua. In primul rand nu se foloseste pe pielea uda si implicit nici in apa. Porneste usor si se misca fara a apasa, in caz contrar, rola se opreste din rotatie in acel moment. Nu zgarie, nu doare, dar ce-i drept, cam gadila pe alocuri. J  
Si neaparat trebuie folosit un prosop pentru ca in urma ramane "pilitura" alba. Practic, partea care se indeparteaza. Ramane chiar si pe talpi, dar pentru asta s-a inventat apa. 
Pasul urmator este aplicarea unui produs hidratant si gata, avem talpi fericite. 
Aparatul in sine se curata de acel praf alb cu o laveta umeda, rola se scoate foarte usor si putin apa nu-i strica.

Ma asteptam ca pila sa fie mai usora, dar cu cele 4 baterii R06 e putin cam greuta. Sa nu va imaginati ca rupe mana, dar fata de un epilator de exemplu, este mai grea. Are forma ergonomica si se manevreaza foarte usor. Si ca o punctare, nu neaparat negativa, ma asteptam sa fie mai putin zgomotoasa.

Ofer o bila neagra producatorului pentru ca ar fi util sa aiba inclus si un saculet, ceva in care sa poata fi pastrata pentru ca acel capac de protectie nu e prea stabil.


In concluzie, nu laud aceasta pila doar de dragul de a o lauda sau pentru ca asta trebuie sa fac, ci pentru ca chiar merita. Pe cuvant de pionier!
Daca va fi sa imi ramana la finalul campaniei ma voi bucura, daca nu, mai mult ca sigur voi achizitiona una. Pretul nu este totusi de trecut cu vederea, in perioada asta, dupa cum spune chiar producatorul,  sunt tot felul de promotii, dar pretul recomandat de vanzare ar fi de 170 lei. 
La un moment dat rola abraziva se va toci, dar nici o grija pentru ca exista rezerve ce se vad la set de doua.

Alaturi de pila am primit si un ser de hidratare intensiva (il vedeti intr-una din pozele de mai sus), dar consider ca merita o postare doar a lui. Va povestesc in curand despre el. 
Si pentru ca asa e frumos, multumesc BUZZStore si Scholl Romania

Later edit, 19.05.2015: Campania Scholl Velvet Smooth este aproape de final. Parerea despre acest produs mi-am format-o rapid, inca de cand am scris recenzia. Intre timp nu s-a schimbat nimic, cel putin nu in rau. Pot spune ca e o comoara la casa oricui isi doreste talpi fine. Folosita cu regularitate, ofera rezultatele mult dorite si este o varianta mult mai buna fata de pilele clasice. De la mine nu poate avea decat 10 cu felicitari!

02 aprilie, 2015

O pasiune imposibila de Elizabeth Hoyt

Titlu oficial: Scandalous Desires (2011)
Gen: Historical romance
Aparitie: 2014
Pagini: 275
Editura: Alma / Litera
Traducere: Monica Furnaris 
Seria: Maiden Lane - Wicked Intentions ( Dorinte ascunse ), Notorius Pleasures ( Placeri vinovate ), Scandalous Desires ( O pasiune imposibila ), Thief of Shadows ( Fantoma din St. Giles ), Lord of Darknes ( Lordul intunericului ), Duke of Midnight ( Ducele noptii ), Darling Beast ( Dragul meu necunoscut ), Dearest Rogue

Londra, Anglia
Aprilie 1738
“Lupii sunt salbaticiuni nemiloase, fara prea multa onoare. In cazul in care de-a face cu un lup deghizat ingenios in forma umana, ai face bine sa nu-ti arati frica. Sau cel putin asta isi spunea Silence Hollingbrook in timp ce se uita la Mickey O’Connor Cuceritorul, cel mai renumit hot de docuri de pe Tamisa. In timp ce-l privea, domnul O’Connor facu ceva mult mai ingrijorator decat un lup adevarat. Ii zambi.” Chiar daca ea il considera  respingator era totusi un barbat frumos.

Se afla in palatul lui cel opulent pentru ca  i-o luase pe Mary Darling, fetita pentru care era ca o mama de cand o gasise la usa orfelinatului, lasata acolo chiar de tatal ei, acelasi Mickey O’Conner. Dupa spusele lui, avea dusmani josnici care nu se dadeau in laturi de la crima, iar acum cand aflasera unde locuiesc erau in primejdie. Mary Darling  va ramane alaturi de el si oameni lui pana situatia va fi rezolvata. Neavand incotro Silence ramane si ea cu toate ca asta ii va distruge complet reputatia.
In trecut cand sotul ei William fusese acuzat de furt, Silence apelase la Mickey, acesta find de fapt vinovatul. Din dragoste pentru William accepta targul propus atunci, Mickey va inapoia incarcatura in schimbul unei nopti cu ea. In aceea noapte doar au cinat si au stat de vorba. Mickey ii spune ca daca sotul ei chiar o iubeste va crede adevaraul, ca in aceea noapte nu s-a intamplat nimic. Dar nimeni nu a crezut-o, nici William pana la moartea lui.
Iar acum trebuia sa treaca prin acelasi iad, riscand viitorul orfelinatului de care se ingrijea.

Planul lui Mickey de a o aduce pe Silence in casa lui a functionat perfect. Iar Mary Darling nu ajunsese degeaba la ea pentru ca astfel a legat-o pe Silence “de el prin dragostea materna.” Acum dusmanul lui – Vicarul- aflase de copila si ar putea sa afle si de Silence. Nu putea suporta gandul ca ar putea sa pateasca ceva, la fel ca fata care isi petrecuse noaptea cu el, iar apoi au gasit-o la usa moarta si cu fata mutilata. Deocamdata se aflau amandoua in siguranta.

Intre Mickey si Silence jocul de-a soarele si pisica de-abia a inceput. Ea era cat se poate de incapatanata, decisa sa nu se supuna chiar daca asta insemna sa fie infometata pentru ca nu avea de gand sa manance alaturi de el. Pentru trecut, dar si pentru ce se intampla acum il dispretuia din plin, dar ce nu stie ea, e ca Mickey ar fi crezut-o in aceea noapte daca ar fost in locul sotului ei.

“Nici o alta muiere” nu ii nesocotea ordinele, iar el, ditamai piratul ce era, nu reausea sa o stapaneasca, dar nici sa si-o scoata din minte. Pana acum nu a fost femeie care sa nu-i cada la picioare. Stia ca oamenii lui ii aduceau mancare pe furis, ba chiar ii luau partea, el trebuind sa se justifice in fatal lor. Silence era o lady, nu era dintre tarfulitele lui  si impotriva principiilor pe care le avea, trebua sa schimbe tactica si sa si-o apropie. Ei bine, era pentru prima oara in viata lui cand Mickey O’Conner roaga pe cineva sa cineze alaturi de el.
Usor, Silence afla ca Mickey  nu este doar faimosul pirat de pe Tamisa, el este si Michael, barbatul care iubeste fluturii, care merge la opera, care ii canta fiicei sale si care i-a povestit cea mai neagra perioada din viata lui.

Problema personala cu Charlie Drady, zis Vicarul trebuia neaparat rezolvata, dar intre timp, Vicarul i-o ia inainte atacandu-i palatul. Lupta, oameni morti, sange si slujnica Fionnula cu chipul desfigurat de Vitriol. Palatul era intortocheat, mai mult ca sigur cineva din interior ii condusese, un tradator.  In aceea seara, fratii si cumnatul ei o salveaza de Mickey, doar ca acum nu isi mai dorea sa plece, el avea nevoie de ea.

Lucrurile se precipita de aici, Silence fuge mai tarziu cu Mickey descoperind  noi lucuri despre el, despre trecut, despre Vicar, dar si lucruri din prezent total opuse piratului din el. Cand totul parea a se fi asezat, Silence il paraseste plecand cu Mary Darling si asta pentru ca nu avea de gand sa renunte la viata de pirat.  Vicarul ii intinde o cursa si este arestat, pedeapsa pentru piraterie fiind spanzuratoarea. Iar oamenii Silence si oamenii lui Mickey se furiseaza noaptea pe strazi pentru… eiii, nu va spun. Nu va spun nici cine este Vicarul, nici ce se va intampla cu el sau cu Silence, Mickey si Mary Darling. J 

Nota personala: Atat de bine este construita intriga pentru O pasiune imposibila incat am avut emotii pe tot parcursul citirii ei.
Pe Silence si Mickey ii regasim si in cele doua volume anterioare, dar aici au in sfarsit parte de povestea lor. Si inca ce poveste! Am ramas o perioada sub efectul ei si tare mult mi-a placut, inca mai sunt entuziasmata. Nu este foarte pasionala exceptand partea dinspre final, dar are suisuri si coborasuri care m-au tinut in suspans. Se intampla destul de multe in cele 275 de pagini, deci nici o sansa de plictiseala.

Am banuit cine este fantoma inca din primul volum si se pare ca am avut dreptate, dar nu in totalitate. As fi avut parte de o surpriza in celelalte volume daca nu m-as apucat sa dau o cautate pe dl. gugal. Acum bineinteles ca imi pare rau. L Ehhh, asta e!

Am indragit personajele, pe absolut toate, de la cel mai mic la cel mai mare, de la cel mai slab, la cel mai matahalos. Aici nu avem duci si ducese, dar avem un pirat, genul de baiat rau, delicios de depravat saaaau… suficient de depravat, cat sa fie si delicios. Yummmy!  J  Imi plac descrierile lui si imi place la nebunie apelativul iubire .  Silence este vaduva cuminte si serioasa, parca o idee cam searbad rolul ei, mi-ar fi placut sa regasesc mai multa implicare. Casatoria cu William mi-a readus aminte cat de limitati erau oamenii pe vremea aceea.
Iar pe Mary Darling, Harry si Bart nu aveam cum sa nu ii indragesc.

Momentele haioase sunt nelipsite si suficient de multe. Baia lui Lad, cainele de lupta mare si urat care mirosea ca un bordel, a aroma de trandafiri. Harry si Bart, masivi cum sunt descrisi si servind ceai in salonul unei case elegante. Mickey aflat in mijlocul “iadului” produs de Mary Darling. Masa cu legume si multe altele.

Copera este frumoasa, dar total nepotrivita si fara strop de legatura. Pacat, la asa carte frumoasa mergea si o coperta pe masura.


Nota: 9.8 / 10



Nu uitati, neaparat sa o vizitati si pe Gabi: Chemarea cucului

01 aprilie, 2015

Ce-mi doresc eu mie

Si nu doar mie, ci oricarui alt iubitor si cititor de carti. 

- Coperti atragatoare si care chiar sa aiba legatura cu povestea din interior. De ce sa avem un personaj feminin roscat, iar pe coperta sa apara o tipa bloda? De ce sa avem o poveste a carei actiune se petrece pe la 1800, iar imaginea sa fie una contemporana? 

- Titluri traduse corect si corespunzatoare actiunilor.

- Traduceri corecte, decente, fara pasaje lipsa sau chiar pagini scoase complet.

- Seriile incepute de la primul volum si terminate la ultimul.  Logic, in ordinea aparitiilor.

- Si daca tot sunt serii, ne-ar prinde bine sa si vedem asta pe coperta 

- O poveste = o carte. Ma refer aici la volumele care la noi apar impartite de din doua, iar la mama lor acasa sunt bineinteles editate intr-unul singur. Oare asa trebuie sa fim noi mai cu mot?

- Si cu ocazia punctului de mai sus, am ajuns si la bani. De ce sa platim 20 de lei in loc de 10? Pentru mine nu este mult, dar nici corect. Tot cititori sunt si acele persoane al caror buget este limitat drastic. Pentru multi, 10 lei chiar conteaza. Am vrut ca in semn de protest sa nu mai cumpar cartile care sunt impartite astfel, dar singurul motiv pentru care o fac este tanti de la chioscul de ziare. De cand cumpar de la ea am ajuns sa o cunosc si stiu ca are nevoie de bani.  Nu ma impresioneaza cu nimic ca primesc un fard cheap, nu este o compensare corecta. Daca tot vreti sa faceti cadouri, corect ar fi fost ca macar o data pe an, de 1 Martie eventual, sa primim cadou o carte. 
Da, exista carti mult mai scumpe decat acestea, dar ce vreau eu sa spun e ca daca tot te apuci de o treaba, atunci du-o pana la capat.
Si poate (prin absurd) nu am habar cum e cu costurile de scoatere pe piata a cartilor astora, dar atunci de ce hipermarketurile isi permita sa le vanda la 5 lei?  Si astfel ajungem la urmatorul punct:

- Respect. Deschidere. Ascultati-ne, pentru ca stim ce ne dorim sa citim si nu doar noi avem de castigat.    

De mult timp ma tin sa public aceasta lista si am tot amanat, dar uite ca acum i-am venit de hac, pentru ca mi s-a pus pata.  Un singur punct face referire la o anumita editura, restul sunt generalizate. Nu vreau sa dau nimanui in cap, dar nici nu mai vreau sa tac. 
Inchei cu o multumire care face referire tot la aceeasi editura. Multumim pentru noii autori si tot inainte cu tupeu!  


P.S.  Se va face oare lumina in sat?


Subscribe Via Email
Un produs Blogger.